Ak Partide Ankara için adı geçen 4 isim
AK Partide belediyeler için gösterilecek isimler bir dizi çalışma sonrasında netleşecek ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler ön plana çıkmaya başladı.
AK Partinin 31 Mart a ‘mutlaka elinde tutmak istediği şehirlerin başında gelen Ankarada, CHP in İYİ Parti ve HDP ile muhtemel ittifakı da dikkate alınarak ipi göğüsleyebilecek aday hesabı yapılıyor. AK Partinin yönetimini muhafaza ettiği Ankarada, aday deklare tarihi yaklaşırken kulisler de hızlandı.
ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRME
Aday adaylık başvurularının halen sürdüğü AK Partide Ankara dahil diğer belediyeler için gösterilecek isimler bir dizi çalışma sonrasında netleşecek. AK Partide 18 Kasımda yapılacak teşkilat temayülü, periyodik olarak anket şirketlerinden gelen veriler, partinin seçim bölgelerinde yaptığı çalışmalar da eklenerek rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu sonuçlar ışığında hem Ankara hem de diğer bölgeler için adaylarını saptayacak.
ÖNE ÇIKAN İSİMLER
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile eski Başbakan Yardımcısı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşlerin isimleri öne çıkıyor.
VATANDAŞ YEREL ADAY DİYOR
Siyasette seçmen ve teşkilatların ‘ithal adaya soğukluğu Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisinin Ankara araştırmasında da ortaya çıktı. Ankarada bin 620 kişiyle yüz yüze yapılan araştırmada, vatandaşın yüzde 59,3ü partiye oy veririm dedi. Adayın ‘yerliolmasına dikkat edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 19,1i ile ikinci sırada çıktı.
BELİRLEYİCİ FAKTÖRLER
Ayrıca TBMMdeki değişecek dengeler açısından gösterilecek ismin milletvekili olup olmaması, teşkilattan gelip gelmemesi, kabine de revizyona yol açıp açmaması ve belediyecilik tecrübesi gibi faktörlerin de nihai karar da etkili olması bekleniyor. Söz konusu faktörlerin dışında AK Partinin Ankarada gözü diğer dengelerde olacak. 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren AK Parti ve MHP bu seçimlere kendi adaylarıyla yarışa katılacaklarını ilan ettiler. AK Parti, Ankara Büyükşehirin adayını belirlerken CHP-İYİ Parti ve HDP in olası bir uzlaşmasını da isim belirlemede dikkat etmesi bekleniyor.
Kaynak: Yenişafak
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
İngiltere Yeni Başbakanı Rishi Sunak Oldu.
İngiltere'de başbakanlık adaylık için adı geçen son isim Penny Mardaunt da yarıştan çekildiğini...
NATO'nun, PKK'ya yeni bir isim vereceği öne sürüldü.
NATO'nun Irak'ta PKK ile ilgili Türkiye'nin tepkisini çekecek bir hamleye kalkıştığı iddia...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




