AK Partide seçim listesi sızmasın diye yemin ettirildiği iddiası
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Kurul tarafından çalışmaları yürütülen liste için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın da görüşleri alındı. Erdoğan bugün Tahran ziyaretine çıkacağından iki li
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Üst Kurul tarafından çalışmaları yürütülen liste için, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın da görüşleri alındı.
Erdoğan bugün Tahran ziyaretine çıkacağından iki lider arasındaki son görüşme dün yapıldı. Kulislerde, sızıntı olmasın diye Üst Kurul üyelerine yemin ettirildiği konuşuluyor. Ak Partinin sürprizi, yüzde 100 seçilebilecek bir yerden olmasa da gayrimüslim bir aday olabilir.
BAŞINI KUMA GÖMENLER
Listeye, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, devekuşu gibi başını kuma gömenleri not ettik sözüyle tepki verdiği paralel yapı ile mücadele sürecinde partisinde sessiz kalanlara ilişkin kara listesinin de etkisi olması bekleniyor. Erdoğanın biri beyaz, diğeri kara iki listesinin olduğu konuşulan AK Parti kulislerinde, kara listeye girmeleri nedeniyle bazı sürpriz isimlerin liste dışı kalabileceği, bu süreçteki eylem ve söylemleriyle dikkat çeken bazı isimlerin ise listelerde öne çıkabileceğinden söz ediliyor. Kulislerde 140 kadar milletvekilinin yeni dönemde de yerini koruyacağı belirtiliyor.
SOYLU SÜRPRİZİ
Birçok önemli ismin 3 dönem kuralına takılması nedeniyle AK Parti listelerinde önemli yer kaydırmaları da yaşanacağı belirtiliyor. İstanbul 1inci bölgeden adaylık başvurusu yapan, teşkilat başkanı Süleyman Soylunun Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğanın da yer aldığı Ankara 1inci Bölgeye kaydırıldığı konuşuluyor. Adı bir ara İzmirde de geçen Soylu Trabzondan da aday gösterilebilir. Siirt için adı geçen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktayın da Ankarayı istediği belirtiliyor. Bu gelişmelerle ünlüler geçidine dönen Ankara 1inci Bölgede eski Maliye Müsteşarı Naci Ağbal, eski SGK Başkanı Yadigar Gökalp, Erdoğanın danışmanları Mücahit Arslan, Davutoğlunun danışmanı Ertan Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin oğlu Osman Gökçek, eski Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban da yer alıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın, yakın çevresine Benim bu partide hatırım varsa Melihin oğlunu aday göstermezler dediği iddia edilirken, Davutoğlunun da sıcak bakmadığı Osman Gökçekin Erdoğanın kontenjanından aday olabileceği konuşuluyor. Listedeki yığılma nedeniyle Arslanın Diyarbakıra kaydırılabileceğinden söz ediliyor.
İLLERE ABİ FORMÜLÜ
Kabinenin etkin isimlerinden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuşun hangi ilden aday gösterileceği de merak konusu. İstanbulu isteyen Kurtulmuşun adı Ordu ile birlikte Şanlıurfa için de geçiyor. Şanlıurfa için, Şanlıurfalı Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebatinin de adı geçerken, daha önce İstanbuldan seçilen AB Bakanı Volkan Bozkırın adı Antalya, Afyonkarahisardan seçilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun adı İzmir, Batmandan seçilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin adı Gaziantep için geçiyor. Edirneden seçilen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun Bursaya kaydırılabileceği de kulislere yansırken, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da Mersin ya da Adana için konuşuluyor.
YENİ YÜZLER
Kulislerde AK Partinin yeni vitrininde yer almasına kesin gözüyle bakılan isimler arasında Davutoğlunun danışmanları Taha Özhan ve Ali Sarıkaya, Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, eski Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Erdoğana yakın isimlerden eski milletvekili Hüseyin Besli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara, MKYK üyesi Mazhar Bağlı, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, akademisyen Hüseyin Yayman ve yazarlar Ayşe Böhürler ile Markar Eseyanın da sürpriz yapabileceğinden söz ediliyor.
Benzer Haberler
Fatih İLÇESİ 2015 SEÇİM SONUÇLARI
Fatih 2015 Genel Seçim Sonuçları AK PARTİ 44,36 % 103.644 2 CHP...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
SİYASET Haberleri
TümüAK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...




