BORSA
BIST 100 13.662,75 %1,64
Altın 6.687,67 ₺/gr %0,85
Bitcoin $73.835 %0,57
Dolar 45,92 ₺ %0,10
Euro 53,57 ₺ %0,07
Sterlin 61,86 ₺ %0,03
Gümüş 110,94 ₺/gr %0,58
Ethereum $2.024,19 %0,62
İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,29
Kanada Doları 33,28 ₺ %0,17
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,20
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,13
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
İSTANBUL 19°C 6.687,67 ₺/gr 45,92 ₺ 53,57 ₺
Anasayfa SİYASET AK Partiden seçime sıkı önlemler
sahin

AK Partiden seçime sıkı önlemler

Politika Haberleri › AK Partiden seçime sıkı önlemler haberi AK Parti, seçim listelerindeki bakan ve parti yöneticilerini Türkiye geneline dağıttı. Her ile üst düzey bir ismi milletvekilliği için ad

· 3 dk okuma · 35 okunma
AK Partiden seçime sıkı önlemler
Politika Haberleri ›
AK Partiden seçime sıkı önlemler haberi

AK Parti, seçim listelerindeki bakan ve parti yöneticilerini Türkiye geneline dağıttı. Her ile üst düzey bir ismi milletvekilliği için aday gösteren parti yönetimi, böylece her ilin Mecliste üst düzeyde temsilini sağlamayı hedefliyor.

Gülden Kılıç

7 Haziran seçimleri yaklaşırken partiler aday listelerini açıkladılar. AK parti seçimlere tüm teşkilatını alarm durumuna geçirirken her ile bir bakan veya üst düzey yönetici aday göstererek illeri üst düzy bir yöneticili temsil edilmesini hedefliyor. GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, partilerin aday listelerini ve seçimlere yönelik stratejilerini Stara anlattı. AK Partinin hükümet olması nedeniyle kamuoyu tarafından aktör olarak görülen adayları tercih ettiğini belirten Aktaş, , “Çünkü başkanlık sistemi yeni anayasaya bağlı. Yeni anayasanın da yapılması için yeterli oya ihtiyaç var. Bu yüzden AK Parti bakanları ve üst düzey parti yöneticilerini Türkiyenin her yanına dağıttı. Akabinde ise devam etmesi gereken eski milletvekillerine öncelik verildi. Yine yerel şartlar göz önünde bulundurularak seçilmiş adaylar var. Bir de İstanbul, Ankara gibi illerde demokratik yapıya dikkat ederek seçilen adaylar var” diye ekledi.

CHPden HDPye oy kayıyor

CHPnin oy kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu öngören Aktaş, CHPnin oy alma derdinden çok oy kaybetmeme stratejisi üzerine yoğunlaştığını kaydetti. Aktaş, CHPde ön seçimler nedeniyle özellikle büyük şehirlerde Alevi adaylarının ağırlıkta olduğunu belirterek, “CHPde Alevilerin yoğunlukta olması lehte biri durumdur. Çünkü CHPnin, HDPye oy kaydırma riski çok yüksek. CHPnin oy  kaybetme eğilimi var. Hem HDPye hem de MHPye” dedi.

MHP tabanına sadık kaldı

İhsan Aktaş, MHPnin tabanına sadık kaldığını kaydederek  “MHPde sadece Ekmeleddin İhsanoğlu ile Durmuş Yılmaz konuşulacak isimler olarak gözüküyor. MHP tabanıyla uyumlu adayları tercih etti” dedi.

Gülenciler kaos  peşinde koşuyor

Cemaatin yerel seçimlerde hükümete karşı saldırması nedeniyle değer kaybettiğini vurgulayan Aktaş, cemaatin bir önceki seçimlere göre daha tehlikeli bir tutum içerisinde olduğunu söyledi. Cemaatin yerel seçimlerde gücünün sınırlarını görmesi nedeniyle daha geride duracağını kaydeden Aktaş, “ Bence cemaat daha tehlikeli bir iş yapıyor. İstihbarat yeteneklerini kullanarak AK Parti aleyhtarlığı, kaos oluşturma veya partileri yakınlaştırma gibi faaliyetlerde bulunacaklar. Bazı adayları itibarsızlaştırıp bazılarına da itibar edindirecekler.” dedi. Aktaş, cemaatin AK Partiyi yıpratmak için HDPye oy vereceğini söyledi. Cemaatin bağımsız adaylarının meclise gireceğine ihtimal vermediğini kaydeden Aktaş, “HDP barajı açıp AK Partiye sıkıntıya soksun diye büyük ihtimalle bu kartı oynayacaklar” dedi.

 



SİYASET Haberleri

Tümü

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

7 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

7 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

7 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

9 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

9 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

19 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

6 ay önce