BORSA
BIST 100 14.330,23 %2,81
Altın 6.433,02 ₺/gr %2,48
Bitcoin $65.616 %1,89
Dolar 46,28 ₺ %0,02
Euro 53,76 ₺ %0,35
Sterlin 62,23 ₺ %0,19
Gümüş 104,70 ₺/gr %3,42
Ethereum $1.715,89 %2,43
İsviçre Frangı 58,36 ₺ %0,49
Kanada Doları 33,11 ₺ %0,11
Avustralya Doları 32,74 ₺ %0,39
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,33 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,61 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,05
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,11
İSTANBUL 21°C 6.433,02 ₺/gr 46,28 ₺ 53,76 ₺
Anasayfa SİYASET Arınç: Uluderenin tek sorumlusu terördür
fatihaktuel

Arınç: Uluderenin tek sorumlusu terördür

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Uludere olayının suçlusunun hükümet veya asker değil terör olduğunu söyledi.   Habertürk televizyonunda konuşan Arınç, Uludere olayının bir

· 4 dk okuma · 33 okunma
Arınç: Uluderenin tek sorumlusu terördür

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Uludere olayının suçlusunun hükümet veya asker değil terör olduğunu söyledi.   Habertürk televizyonunda konuşan Arınç, Uludere olayının bir komplo olmadığını ve Cizre olaylarında Hüda-Parın mağdur konumunda olduğunu söyledi. Arınç, şöyle devam etti:   İlgili HaberDavutoğlundan Cizre açıklaması!   Şu anda bölgede asayiş sağlandı. Emniyet güçlerimiz, kolluk güçlerimiz orada hakim. Hüda-Parı evlerine giderek yakmak istediler, Hüda-Par mazlum ve mağdur. Hem 6-7 Ekim olaylarında hem de şimdi. PKK bölgede kendisinden başka hakimiyet istemiyor. Biz bu olayın elbette üstüne gideceğiz, adli soruşturma başladı.   İlgili Haber Cizrede PKK ile HÜDA-PAR arasında savaş çıktı!   Olayın ardından Uluderede yaşayanlarla da görüştüğünü söyleyen Arınç, Siz teröre düşman olmalısınız ki bundan sonra yeni Roboskiler olmasın dediğini aktardı. Arınç, Cizredeki olaylarda üç kişinin ölmesinden de üzüntü duyduğunu ifade etti.
HİZMET HAREKETİ OLARAK BİLİYORDUK   Fethullah Güleni ve cemaati yakından tanıyan biri olarak operasyonlarla ilgili hiç tereddüt edip etmediği sorulan Bülent Arınç, şöyle konuştu:   Cemaat dediğimiz olguyu biz hizmet hareketi olarak biliyorduk. Biz bunlara bir hizmet hareketi olarak baktık. Bu hizmet hareketi Türkiye içinde ve dışında ülkenin bütünlüğüne faydalı olur diye düşündük.   Bir devlet içinde farklı yapılanmalar oluşmuşsa buna müsaade edilemez diyen Arınç, Cemaat eğer örgüt haline gelmişse, yapılanması da devlete paralelse, bu yok edilmelidir. Cemaatler sosyolojik bir olaydır ve hepsi mübarektir ama bu artık cemaat olarak değerlendirilemez ifadelerini kullandı.     Fethullah Gülenin özür açıklaması da sorulan Arınç, O bir tekliftir, onun zamanı geçti. Kendilerinden özür dilenecek bir hal yok dedi. Götürdüğü önerinin kabul edilmediğini ifade eden Arınç, Ben onlara 20 defa bunu teklif ettim. Şimdi o, hükümet bizden özür dilesin diyorsa, bu yeterli değil dedi.   YENİ MISIR POLİTİKASI GEREKLİ   Türkiyenin Mısır politikasını değiştirmesi gerekebileceğini söyleyen Bülent Arınç, Bir ülkenin dış politikasını o ülkenin milli çıkarları belirler. Darbelere karşıyız ama Türkiyenin çıkarları için yeni [adım] atmamız gerekebilir. Bizim yeni bir Mısır politikasını uygulamamızda fayda vardır diye düşünüyorum dedi.
OY VERİRKEN KALBİMİ DİNLEYECEĞİM   Bülent Arınç, dört eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarını araştıran komisyon konuyu Meclis Genel Kuruluna taşıdığında vicdanıyla hareket edeceğini söyledi; gizli oylamada kalbine göre oy vereceğini ifade etti.   Bülent Arınç, Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesine dair tartışmalara da değindi. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi olduğunu hatırlatan Arınç, Cumhurbaşkanımız, bu yetkisi içerisinde istediği zaman Başbakanımızla görüşerek ve çok da fazla olmamak şartıyla, bir toplantı yapmasında, o toplantıda bazı konuların görüşülüp takip etmesinde Anayasal yetkisi olduğunu hepimizin bilmesi lazım dedi.   Bunun sıkça yapılmasının, Cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulunu vesayet altına aldığı iddialarını haklı çıkaracağını söyleyen Arınç, İkincisi de, Anayasa elvermediği halde başkanlık sistemine veya yarı başkanlık sistemine geçiş gibi algılanabilir, bu da eleştiriye yol açabilir. Ben inanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yetkisini zamanında ve kararında kullanmasını hepimizden daha iyi biliyor diye konuştu.



SİYASET Haberleri

Tümü

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

3 gün önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

5 gün önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

5 gün önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

7 gün önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

11 gün önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

11 gün önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

13 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

22 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

23 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

23 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

24 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

24 gün önce