BORSA
BIST 100 14.229,01 %0,73
Altın 6.759,94 ₺/gr %2,05
Bitcoin $77.582 %1,33
Dolar 48,28 ₺ %0,04
Euro 55,99 ₺ %0,23
Sterlin 65,31 ₺ %0,20
Gümüş 100,80 ₺/gr %2,39
Ethereum $2.432,56 %1,51
İsviçre Frangı 59,45 ₺ %0,43
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,31
Avustralya Doları 34,53 ₺ %0,17
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,08
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,69
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,02
İSTANBUL 24°C 6.759,94 ₺/gr 48,28 ₺ 55,99 ₺
Anasayfa SİYASET Bakan Bozdağ: Twitter yetkililerine soruyorum: Talimatı k...
fatihaktuel

Bakan Bozdağ: Twitter yetkililerine soruyorum: Talimatı kim verdi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, we love Erdoğan hashtagını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde we love Erdoğan mesajını kullanmak, yaymak Twitter

· 3 dk okuma · 51 okunma
0Yorumlar
Bakan Bozdağ: Twitter yetkililerine soruyorum: Talimatı kim verdi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, we love Erdoğan hashtagını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde we love Erdoğan mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitterı rahatsız ediyor? Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen küresel operasyonunun bir yansımasıdır dedi.

Bozdağ, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için sosyal paylaşım sitesi Twitterda açılan we love Erdoğan hashtagının kapatılmasıyla ilgili soru üzerine, Bakan Bozdağ şu değerlendirmeyi yaptı:

İlgili Haber Twitter #WeLoveErdoganı kaldırdı


Cumhurbaşkanımızın şahsına dönük içeride bazı çevreler ve dışarıda da bazı güçler, ortak bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyorlar. Bir yandan sinkaflı küfürlerle dolu sosyal medya üzerinden haberler yaptırıyorlar, sonra bunlara ilişkin soruşturmalar olduğunda da bunlar üzerinden, bak yargılamalar yapıldı, falan oldu diye başka yerlere çekiyorlar. Avrupa Konseyi de ilk defa şimdiye kadar olmadığı şekliyle 299. maddeyi (TCK 299, Cumhurbaşkanına hakaret) belli çevrelerin kulisi sayesinde gündeme aldı. Venedik Komisyonunun böyle bir gündemi olmadığı halde, ilk defa Türkiyede 299. maddeyi gündem yaptı, bir rapor hazırladı. Biz bu raporu kabul etmiyoruz. Bizim açımızdan bir kıymeti yok. Venedik Komisyonunun yazması, bizim açımızdan o raporu kıymetlendirmez. Ama Venedik Komisyonu sadece Anayasa yapım süreçleriyle ilgili hükümetlere danışmanlık yapan bir komisyon... 90 yılı aşkındır 299. madde, Türkiyede uygulanıyor, Venedik Komisyonu hiç gündeme getirmedi ve hiçbir şey de olmadı. Ayrıca bu kanun hükmü ülkemizde 90 yıldır uygulanıyor. Türkiyenin hiçbir mahkemesinin hakimi 299. maddenin Anayasaya aykırı olduğuna ilişkin bir başvuru yolunu tercih etmedi. Hiçbir avukat da böyle bir yola tevessül edip böyle bir iddiada bulunmadı. Ama şimdi bakıyorsunuz bazı mahkemeler, bazı yerlerde hep birden Anayasaya aykırılık iddialarında bulunuyorlar ve oradan gidiyor.

Bozdağ, dün akşam Twitterda we love Erdoğan diye başlayan mesajlaşmanın belli çevreleri nasıl rahatsız ettiğini gördüklerini ifade etti.

Terör örgütleri Twitterı kullandığında ve müdahale edilmesi talebinde bulunulduğunda Twitterın Biz özgür bir platformuz diye tavır koyduğunu dile getiren Bozdağ, Twitter yetkililerine ben soruyorum; kim talimat verdi, we love Erdoğan hashtagını kaldırdınız? Bir ülke mi, bir kişi mi, bir terör örgütü mü veya başka biri mi talimat verdi? Merak ediyorum, özgürlük ilkeleri içerisinde we love Erdoğan mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitterı rahatsız ediyor? Onun için bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır diye düşünüyorum. dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

11 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce