BORSA
BIST 100 14.652,95 %1,24
Altın 7.157,45 ₺/gr %0,63
Bitcoin $78.685 %1,52
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,20 ₺ %0,03
Sterlin 65,62 ₺ %0,08
Gümüş 106,14 ₺/gr %0,01
Ethereum $2.455,51 %1,15
İsviçre Frangı 59,89 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,02
İSTANBUL 26°C 7.157,45 ₺/gr 48,12 ₺ 56,20 ₺
Anasayfa SİYASET Başbakan Ahmet Davutoğlu: Esada şarkı yazanlar onun yanın...
sahin

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Esada şarkı yazanlar onun yanına gitsinler

Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Esada şarkı yazanlar onun yanına gitsinler haberi Katil Esada şarkı yazan Hilmi Yarayıcıyı, Hatayda milletvekili listesinin başına koyan CHPye tepki gö

· 5 dk okuma · 54 okunma
0Yorumlar
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Esada şarkı yazanlar onun yanına gitsinler
Politika Haberleri ›
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Esada şarkı yazanlar onun yanına gitsinler haberi

Katil Esada şarkı yazan Hilmi Yarayıcıyı, Hatayda milletvekili listesinin başına koyan CHPye tepki gösteren Davutoğlu: Hataylılar, zalimlere kucak açanlara meydan bırakacak mısınız, bunlarla hesabımız var dedi.

AK Parti Hatay mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHPnin Hatayda milletvekili adaylarının ilk sırasına koyduğu şarkıcı Hilmi Yarayıcıyı kastederek, “CHPnin Hataydaki liste başı milletvekili adayı Esada şarkı yazan bir adam. Hatay bunlara oy verir mi? Esad zalimine şarkı yazanlara siz meydan bırakır mısınız? Hatay ebediyen Türkiyenin toprağı olarak kalacaktır. Esada şarkı yazanlar Esadın yanına gitsinler, onlarla hesabımız var, zalimlerle hesabımız var. Esadın zalimliğine kucak açanlar, Hatay ebediyen Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Hatay bizim namusumuzdur” dedi.

Kılıçdaroğluna tepki göstererek, Türkiyeye gelen bir kişinin bile geri gönderilmeyeceğinin altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suriyede zulüm ve katliamlar yaşandı. 400 bin kardeşimiz şehit edildi. 5 milyon Suriyeli ülke dışına kaçtı. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse mazlum olarak sahip çıktık. Siz Hataylılar kardeşlik ve hoşgörünün örneği oldunuz. Hem Esede hem dünyaya, hem de Kılıçdaroğluna insanlık dersi verdiniz. Mazlumlara kucak açtınız. Allah sizden razı olsun. Tamam Kılıçdaroğlunun kalbi mühürlenmiş. Ama Bahçeliye Türkmenleri sordum. Bahçeli, Kılıçdaroğluna ‘Türkmenleri veremezsin diyemedi.”

Milletimiz namusumuzdur

Suriyelilerin, Türkiyeye yük olduğundan şikayet eden muhalefete tepki gösteren Davutoğlu, Hataylılara şöyle seslendi: “Yolları buraya düşerse onları bu mesajla karşılayın. Kılıçdaroğlunu, Bahçeliyi buraya kim gelirse gelsin hepsine aynı mesajı verin. Bu al bayrak gölgesinde olan herkes bizim namusumuzdur, izzetimizdir. Hataylılar siz bir insanlık destanı yazdınız.”

Bölgedeki ateş çemberinin içinde demokrasi ve birliğiyle ayakta olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Tüm mazlumlara kapılarımızı açtık. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse mazlum olarak sahip çıktık. ‘Türkmen misin, Kürt müsün, Sunni misin diye sormadık. ‘Müslüman veya Hıristiyan mısın diye sormadık. Mazlumu, zalime teslim etmedik” dedi.

Bunlar CHPnin palavraları

Davutoğlu şunları söyledi: İngilterede seçimi kaybedenler istifa etti. Bahçeli 12, Kılıçdaroğlu 5 seçim kaybetti hala yerinde duruyor. 48 saat geçti bak Suriyeye girmedik. Bu kadar palavra olur mu? Bu CHP Genel Sekreterinin Türkiye, Suriyeye girecek demesi ne kadar palavraysa, Kılıçdaroğlunun asgari ücret vaatleri o kadar palavra.”

MERSİNDEN DEMİRTAŞ VE KILIÇDAROĞLUNA ZOR SORU

REKLAM PARALARI NE OLDU? Mersinde mahşeri bir kalabalığa seslenen Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğluna “CHP, milletçe alkışlıyoruz falan diye bir reklam kampanyası başlattı. Amerikadan reklamcı getirdiler. Ne kadar para verdiler Amerikalı reklamcıya. Yalancının mumu yatsıya kadar sönermiş. O kampanya durdu. Nereye gitti bu CHPnin paraları?” diye sordu.

KARDEŞİM NEDEN DAĞDA? Başbakan bir soru da Selahattin Demirtaşa yöneltti: “Ben şimdi Demirtaşa soruyorum. ‘Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Niye inmiyor? Niye barış için çalışmıyor? Seçim yaklaştığında şehirde barış sözcüsü, seçim bitince terörün sözcüsü. Böyle iki yüzlülük olur mu? İndir maskeni, karşımıza öyle çık”

Seçime iki parti giriyor

MERSİN mitinginde bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiyede seçime iki partinin girdiğini söyleyerek “Biri milletin, demokrasinin, değişimin ve değerlerimizin partisi AK Parti. Diğeri ise çeşitli partilerden odaları, kompartımanları, vagonları olan kaos partisi dedi. Çelik şöyle konuştu:  “Bu kaos partisinin birden çok genel başkanı var. Sabah genel başkan Kemal Kılıçdaroğludur. Öğlen ise genel başkanlığını Devlet Bahçeliye devrediyor. Akşama kadar kaosu, korku siyasetini ekranlarda anlatıyor. Akşam olduğunda Bahçeli genel başkanlığı Selahattin Demirtaşa devrediyor. Akşamdan sonra ise genel başkanlığı Pensilvanya alıyor.”

Bu seçimde karşılarında “AK Parti tökezlesin, Türkiye kaosa girsin diyen bir ittifak bulunduğunu ifade eden Çelik, “CHP, MHP ve HDPnin birleştiği bir kaos partisine karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Esad aşığı CHPli aday

Grup Yorumun eski solistlerinden olan ve konserlerinde Esada methiyeler dizen şarkıcı Hilmi Yarayıcı, zulümden kaçan Suriyeli mülteciler için Hatayda, “bunlara kiralık ev vermeyin” kampanyası başlatmıştı. Genelde yasadışı örgütlere hitap eden besteleri seslendiren CHPli Hatay Milletvekili adayı Yarayıcının, “girdiler kapılardan düşman çizmesi altında, yurdum hava barut kokuyor, haritam kan içinde, söz eylemini bitirmiş silahın eylemidir şimdi göğsümüzde umudun çapraz fişekliği” sözlerini içeren Grup Yorum şarkısını konserlerinde Katil Esada hitaben söylediği biliniyor.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

5 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce