Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhalefete edeb gerek
Politika Haberleri Başbakan Ahmet Davutoğlu: Muhalefete edeb gerek haberi Başbakan Davutoğlu, Osmanlı Almanyanın kuklasıydı diyen HDP lideri Demirtaş ve Diyanet İşleri Başkanı Görmeze hakaret ede
Başbakan Davutoğlu, Osmanlı Almanyanın kuklasıydı diyen HDP lideri Demirtaş ve Diyanet İşleri Başkanı Görmeze hakaret eden Kılıçdaroğluna sert çıktı; Evlerinde iki kitap olsa eleştiri ile hakaret arasındaki farkı anlayabilirlerdi dedi.
Başbakan Davutoğlu, Çanakkale Savaşının 100. yılı anmalarında yaptıkları açıklamalarla tepki çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP lideri Demirtaşa yüklendi. Davutoğlu, AK Parti 4. Sosyal Bilimler Teşvik Ödülleri Töreninde şöyle konuştu:
‘Ne büyük cehalet örneği
“İki siyasi partinin genel başkanının yaptığı iki tavır, ben dedim ‘Herhalde bu genel başkanların evlerinde kitap eksik. Birisi, ‘Osmanlı Devletini 1. Dünya Savaşında Almanyanın kuklası olmakla itham etti, hakaret etti ve bunu da 18 Mart Çanakkale Savaşının 100. yılında yaptı.Bir devleti ve de tam da emperyalistlerin yüklenerek bir kadim medeniyeti yok etmek üzere Çanakkaleye yürüdüğü savaşın yıl dönümünde o insanlara dönüp ‘Siz kuklaydınız demek, ne büyük cehalettir.”
Emperyalizmin sözcüsü oldu
Muhammed İkbalin Çanakkale ve Balkan şehitleri için güzel mısralar yazdığını anımsatan Davutoğlu, “Bu Genel Başkan, İkbali okuyabilseydi, dönüp Çanakkale şehitlerinin önünde hürmetle eğilirdi. Kitabın medeniyetini anlamayanlar, medeniyetin kitaba verdiği önemi de takdir edemezler. 500 yıllık bir devleti, kukla haline dönüştürürürken kendilerinin bir başka emperyalizmin bugünkü sözcüleri durumuna düştüğünü unutuverirler.”
Kendisi nankörlük yapıyor
Davutoğlu, Kılıçdaroğlunun Diyanet İşleri Başkanı Görmeze “Nankör” dediğini de belirterek, şunları kaydetti: “Bu Anamuhalefet Partisi Genel Başkanına sesleniyorum, hangi görüşü savunmuş olursa olsun dünyanın neresinde bir din adamına, bir siyasi ‘Nankör diye hitap edebilir. ‘Nankör diyen kişinin kendisi, öylesine nankörlük yapıyor ki bu milletin imanının temsil edildiği bir makama bu ifadeyi kullanabiliyor. Çanakkale Savaşı yıl dönümü vesilesiyle ki konuşmasında hutbe ile duayı karıştırdı, birçok cehalet örneği var da şimdi girmeyeyim. Konuşmasında, Atatürkün hutbede yer almadığını ifade ederek, buradan hareketle hakarette bulunuyor. Din ve devlet işleri ayrıdır ama devlet adamları dine saygıyı öğrenecekler.”
İstanbulda Nevruz coşkusu
- AK Parti Nevruz Bayramı için büyük bir şölen düzenliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlunun da katıldığı etkinlik İstanbul Abdi İpekçi spor salonunda saat 13.00de başlayacak. Etkinlikte sanatçılar Yavuz Bingöl ve Rojin, Esat Kabaklı, Funda Arar, Kibariye, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı ve 7 Cihan Kadınları grubu olacak. Ayrıca Başbakan “Davutoğlu Ahmet Hoca” şarkısının sözlerini yazan Erhan Güleryüz de sahne alacak. Etkinliğinin ana teması ise, “biz Birlikte Türkiyeyiz” olarak belirlendi.
Makale ve tez ödülleri dağıtıldı
Akademisyenlerden oluşan 5 kişilik jüri, “Afrikaya Yönelik Türk Dış Politikasında Süreklilik ve Değişim” makalesiyle Kieran E. Ucheharayı birinciliğe, ‘Yapılandırmacı Perspektiften Kamu Diplomasisi ve Türkiye: ABD Yazılı Basınından Yansımalar makalesiyle Samet Kavoğlunu 2.ciliğe, ‘Globalisation as an Agent of Party Ideological Change: The case of the Turkish Religious Right makalesiyle Hakan Köniyi 3.lüğe layık gördü. Tezlerde ise Hüsamettin Aslan ‘Brezilyanın Anatomisi ve Lula da Silva ile Recep Tayyip Erdoğan Hükümetlerinin Karşılaştırılması” ile 1., Oğuz Göksu ‘Siyasal İletişim Uygulamalarında Siyasal Kültürün Rolü ile ikinci, Hüseyin Şeyhanlıoğlu da ‘Demokrat Parti ve Siyasal Muhafazakarlık ile 3. oldu.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Demirtaş Diyaneti sert sözlerle eleştirdi
Derneğe ayakkabılarını çıkararak giren Demirtaş, din adamlarının bulunduğu topluluğa uzun...
Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim
Politika Haberleri Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim haberi...
SİYASET Haberleri
Tümüİki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...




