BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın

Politika Haberleri › Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın haberi Urfa ve Adanada coşkulu kalabalıklara seslenen Başbakan Davutoğlu, Türkiyede artık analar ağlamasın. Diyarbakır anneleri,

11.05.2015 - 07:44 YAYINLANMA
4 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın
Politika Haberleri ›
Başbakan Ahmet Davutoğlu: Tek bir ana ağlamasın haberi

Urfa ve Adanada coşkulu kalabalıklara seslenen Başbakan Davutoğlu, Türkiyede artık analar ağlamasın. Diyarbakır anneleri, Suriye anneleri, Filistin anneleri ağlamasın. Ya Rab tek bir annenin gözünden tek yaş düşmemesi için bize kudret ver dedi.

Şeyhmus Çakan - Şerife Güzel

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davuoğlu, “Birileri çıkıyor biz Kürtleri temsil ediyoruz diyor, bir diğeri Türkleri temsil ediyoruz diyor, birileri de Alevileri temsil ediyoruz diyor. Tüm Türkiyenin buluştuğu parti hangi parti? Bunların zihniyetine uyulsa Türkiye Iraka döner, Suriyeye döner, ülke bölünür. Ama bunu yapamayacaklar” dedi. 7 Haziranda sadece Türkiyenin kaderi değil,  Suriyenin, Filistinin, Somalinin kaderinin yazılacağını dile getiren Davutoğlu, “Bizimle yürümeye, Süleyman Şahın izinden gitmeye hazır mısınız, 12de 12 yapmaya hazır mısınız” diye konuştu. 

Analar bir daha ağlamasın

Bu topraklarda annelerin ağlamaması ve Ortadoğuya barış gelmesi için gece gündüz çalışacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Evlat acısı çekmiş annelere bakalım. Berfo Ana, 12 Eylül döneminde oğlu Cemil hapishaneye alınmıştı. Berfo Ana onu bir daha göremedi. 12 Eylül rejiminin kalıntılarını kim temizledi? İşkenceler altında ölenlerden sonra, Türkiyede işkenceyi tümüyle kim kaldırdı? 12 Eylülün yasaklarını kim kaldırdı? Başörtü yasağını kim bitirdi?” diye sordu. Çözüm süreci derken hiçbir annenin yüreğine ateş düşmesin diye bunu söylediklerini dile getiren Davutoğlu, “Her türlü anti demokratik uygulamaları kaldırdık. Ama halen bu terör örgütü baskı ve zulme devam etmeye çalışıyor. Yeter artık, silahları gömün diyecek misiniz. Çocuklarımızı dağda değil, okulda görmek istiyoruz diyecek misiniz? Biz biriz, beraberiz, diriyiz diyecek misiniz?” dedi.

Kardeşliğimizi bozamazlar

10 Mayıs anneler gününü de kutlayan ve haykırarak dua eden Başbakan Davutoğlu, gözyaşlarını zor tuttu. Davutoğlu “Türkiyede artık anneler ağlamasın. Şehit evlerine acı girmesin. Dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri ağlamasın. Suriye anneleri ağlamasın, Filistin anneleri ağlamasın. Ya Rab Hz. İbrahimin diyarından sesleniyoruz. Annelerin ağlamaması için bize kudret ver. Tek bir annenin tek bir gözünden tek yaş düşmemesi için bize kudret ver. Gözünden yaş düşen her anneye sahip çıkabilme kuvveti ver. Ta ki Anadolunun çocukları birbirine kıymasın” ifadelerini kullandı.

1980den 2002ye kadar halkı kıskaç içine almış olan bütün yasakları, kısıtlamaları kaldırdıklarını dile getiren Davutoğlu, “Kürtçe üzerindeki yasakları kim kaldırdı? Türkiyede ilk defa TRT Kürdiyi kim kurdu? O zaman Şanlıurfa meydanından güçlü bir ses verin, gün bugündür. Ezeli ebedi kardeş olmaya var mıyız? Kardeşliği bozmak isteyenlere ders vermeye var mıyız. Şanlıurfada ne diyorsak, Konyada da onu söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, ‘Diyaneti, İmam Hatipleri kapatılım diyenlere 7 Haziranda ders verecek misiniz? Siz eski Türkiyeye dönün artık, yeni Türkiyenin güneşi doğuyor. Bir parti çıkıyor Kürtlerin temsilcisi, bir parti çıkıyor Türklerin temsilcisi biri de çıkıyor Alevilerin temsilcisiyiz diyor. Biz herkesin partisiyiz. AK Parti tüm etnik grupların partisi” dedi.

Adana mavrası cevabı

Başbakan Davutoğlu, Adana mitinginde MHP lideri Devlet Bahçelinin seçim beyannamesini açıklarken söylediği, ‘Bunlar Adana mavrası değil sözlerini hatırlattı. Davutoğlu “Madem Adanadayız birilerine mesaj gönderelim. Sayın Bahçeli ‘Bunlar gerçek, Adana mavrası değil dedi. Adanayla mavrayı yan yana kim zikreder? Sayın Bahçeli, Adananın yiğitleri marva da palavra da okumaz. Adana merttir, yiğittir. Adana, eğer Bahçeli sizden özür dilemezse marva nedir, mertlik nedir gösterecek misiniz?” diye sordu.

 

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

4 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce