Başbakan Davutoğlu: Piyonları sahneye sürenler hesap verecekler
HDPnin sözcülerinden şehitlerin hesabını soracaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, piyonları değil şahları, vezirleri hedef alarak PKKnın merkezlerine, DAEŞe ve DHKP-Cye operasyon kararı aldık dedi
HDPnin sözcülerinden şehitlerin hesabını soracaklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, piyonları değil şahları, vezirleri hedef alarak PKKnın merkezlerine, DAEŞe ve DHKP-Cye operasyon kararı aldık dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, “Kutuplaşma siyasetine karşı biz, uzlaştırma siyasetini takip etmeye devam edeceğiz. Çünkü milletimiz bunu istedi” dedi. Davutoğlu, “Milletimiz siyasi partilere ‘bir araya gelin, konuşun dedi. Bu dönem gösterdi ki Cumhurbaşkanlığı makamı dışlanarak, izole edilerek Türkiyede meşruiyet çizgisi içinde siyaset yapılamaz. Cumhurbaşkanlığının yönlendirilmesi olmaksızın hükümet kurulamaz. Birileri Erdoğan-Davutoğlu-AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapabilir, ama düzenleyemez. Siyaseti düzenleme gücü milletten alınan yetki ile yapılır. O yetkiyi de biz aldık” diye konuştu. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ama bu AK Partinin kazanımlarından, ilkelerinden fedakarlık anlamına gelmez. 13 yıllık birikimi ve rövanşist bir yaklaşım içinde olan kimseyle AK Parti herhangi bir şey konuşmaz.”
Hedefimiz şah ve vezirler
Türkiyenin, 10 Ekim 2013te DAEŞi terör örgütü ilan ettiğini hatırlatan Davutoğlu, “23 Temmuzda Güvenlik Zirvesinde ‘Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef alınacak dedik ve o gece eş zamanlı PKK merkezlerine, DAEŞe ve DHKP-Cye operasyon kararı aldık” diye konuştu.
TBMM kürsüsünde konuşan HDPli Osman Bayderime de tepki gösteren Davutoğlu “HDP sözcüsüne hatırlatırım, biz o seslenişleri bütün bir milletle yapa yapa buralara geldik. Ama sizlerin eli semaya yükselmeli, Kandil Dağına yükselmemeli. Önce onu öğreneceksiniz” dedi. Davutoğlu, “Çanakkalede, İstiklal Harbinde yedi düvele nasıl savaşmışsak, bugün üç terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı iyi biliriz” dedi.
AK Partisiz olmaz
Davutoğlu, “AK Partisiz bir Türkiye hayal edenler oldu. Cumhurbaşkanlığının dışlandığı Türkiye isteyenler oldu. Ama 1,5 ay geçtikten sonra herkes görmektedir ki, AK Parti olmadan Türkiyede siyasetin doğası şekillenemez” açıklamasında bulundu.
Üç maşa devrede
Türkiyeyi kaosa sürüklemek isteyen üç maşanın aynı anda devreye sokulduğuna dikkat çeken Davutoğlu şöyle konuştu: “İlk olarak DEAŞ, ikinci PKK ve üçüncü maşa olarak İstanbul sokaklarında yüzleri maskeli ve silahlı şekilde gösteri yapanlar devreye girdi.”
Bunlar terör gladyosu
“İki polisimiz uyurken, vurularak şehit edildi. HDP sözcüleri önce onun hesabını verecekler” diyen Davutoğlu,“haddini bilmez eş başkanlardan biri ‘bütün oyunlar Saray gladyosunun eseridir diyerek hakaret ediyor. Asıl siz, terör gladyosunun unsurlarısınız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
Davutoğlu: Altılı çeteyle mücadele ediyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partililerin Manisa seninle gurur duyuyor sloganı ile platforma çıkıp,...
İşte FETÖ ile DHKP-C işbirliğinin fotoğrafları
Güncel Haberleri İşte FETÖ ile DHKP-C işbirliğinin fotoğrafları haberi...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




