BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.277 %0,26
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.430,62 %0,37
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
İSTANBUL 25°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa SİYASET Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Soruları çalarak memuriyet...
fatihaktuel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Soruları çalarak memuriyete girenler ihraç edilecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda b

· 5 dk okuma · 41 okunma
0Yorumlar
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Soruları çalarak memuriyete girenler ihraç edilecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Olağanüstü Hal Yasası ve Anayasanın Bakanlar Kuruluna verdiği yetki çerçevesinde, iki kanun hükümünde kararnamenin gündeme geldiğini bildiren Kurtulmuş, şunları ifade etti: Bunlardan bir tanesi, henüz bu konuda herhangi bir madde bulunmayan konularla ilgili 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamedir. Teferruatına girmeden, ana başlıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖcü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste, bugünkü Kanun Hükmünde Kararnameyle yürürlüğe girerek yayımlanacaktır. Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları, devlet memuru olma vasfını kaybedeceklerdir. Ayrıca yine bu kararname çerçevesinde, bu kararname ile görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır. Örneğin büyükelçi, hakim, savcı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde subaysa mesleki rütbeleri gibi, vali gibi birtakım meslek unvanlarını kullanmaları mümkün olmayacak, yüksek yargı mensubu olmak gibi hem unvanlarını kullanamayacaklar hem de buralardan kaynaklanan haklarını bundan sonra kullanamayacaklardır.

Devlet memuriyetinden ihraç edilecekler

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖcü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağının Maliye Bakanlığının uhdesine bırakıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti: Maliye Bakanlığı, bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek, bunların bir kısmının da diğer kamu kurumlarına, dilerse eğer, ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır.

Mülkiyetini değil tahsisini yapacaktır. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları, hak ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklar ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir. Yine 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaptığımız bir diğer düzenleme ise 2010 KPSS ile ilgilidir. 2010 KPSSde soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak, onlar devlet memuriyeti sıfatlarını, bulundukları sıfatları kullanmaya devam edeceklerdir.

Kapatılan kurum ve kuruluşlar

Kurtulmuş, FETÖcü terör örgütüyle irtibatlı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların durumuna ilişkin şunları kaydetti: 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖcü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır. Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

Akar ile Fidandan bilgi alındı

Bakanlar Kurulu toplantısına Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidanın da katıldığını belirten Kurtulmuş, Hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde, Bakanlar Kuruluna davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır. diye konuştu.

Öğretim üyelerinin emeklilik yaşında düzenleme

2006 sonrasında kurulan 41 üniversitedeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 67den 72ye çıkarıldığını hatırlatan Kurtulmuş, Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75e çıkartıyoruz. dedi.

TİBin tüm yetkileri BTKya devredildi

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) kapatıldığını ifade eden Kurtulmuş, TİBin bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli ve teknik bütün imkanlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) devredildiğini kaydetti. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

1 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

29 gün önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

29 gün önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

1 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

1 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

1 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce