BORSA
BIST 100 14.641,56 %0,45
Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01
Bitcoin $77.634 %2,54
Dolar 48,25 ₺ %0,18
Euro 55,96 ₺ %0,49
Sterlin 65,42 ₺ %0,31
Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01
Ethereum $2.439,61 %1,89
İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45
Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18
Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39
BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40
Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
İSTANBUL 22°C 6.908,74 ₺/gr 48,25 ₺ 55,96 ₺
Anasayfa SİYASET CHP bol keseden vaatte Haydar Başla yarışıyor
Star Gazetesi

CHP bol keseden vaatte Haydar Başla yarışıyor

Politika Haberleri › CHP bol keseden vaatte Haydar Başla yarışıyor haberi 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesi BTP ile dirsek temasınına giren CHP Genel Başkanı Kılıç

· 3 dk okuma · 43 okunma
0Yorumlar
CHP bol keseden vaatte Haydar Başla yarışıyor
Politika Haberleri ›
CHP bol keseden vaatte Haydar Başla yarışıyor haberi
30 Mart 2014 yerel seçimler öncesi BTP ile dirsek temasınına giren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Haydar Başın her seçimde dillendirdiği, bol keseden noter tasdikli vaatlerinin benzerleriyle seçime hazırlanıyor.

Haziranda yapılacak genel seçimler yaklaştıkça meydanlar daha da ısınıyor. 1950 yılından bugüne tek başına iktidara gelemeyen Cumhuriyet Halk Partisi, toplumu ikna edecek projeler üretmekte zorlanıyor. Dış politika, siyaset, ekonomi, sosyal ve kültürel alanların yanında  vatandaşın refah seviyesini yükseltecek etkin projeler üretememekle suçlanan CHP, ilginç bir yola girdi. Öyle ki; kurulduğu 2001 tarihinden bugüne yüzde 1lik oy oranına bile ulaşamayan Bağımsız Türkiye Partisinin (BTP), vaatlerine bile göz kırpmak durumunda kalan CHP, Haydar Başın seçimlerden önce yaptığı taahhütleri andıran hamleler yaptı. Başın; esnaftan hiç vergi almamak, her ev hanımına maaş, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşına aylık maaş, mazotun 80 kuruş olması, çocuk başına 250 TL maaş... gibi seçim vaatleri noterden tasdik edilmesine rağmen seçmen tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Noter işe yaramamıştı ama...

BTPnin kaynak göstermeden, bol keseden sunulan ve bu nedenle toplumda karşılık bulmayan uçuk seçim vaatlerinin benzerlerini bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu seslendiriyor. Üstelik benzerlik sadece projeler de kalmıyor. Kılıçdaroğlu da, tıpkı seçimlerde yüzde 1in altında kalan Haydar Baş gibi vaatlerini noterden tasdik ettirerek seçmenin karşısına çıkıyor. Daha önceki seçimlerde noter tasdiğinin ters teptiğine dikkat çeken uzmanlar, “Vatandaş notere değil, Lidere güvenmek istiyor” uyarısında bulunarak Kılıçdaroğlunun oy oranına negatif etki edecek bir adım attığının altını çiziyor.

BAŞBAKAN OLAMADI AMA BELGESELİNİ ÇEKTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatının anlatıldığı “Anadolunun Kemali, Türkiyenin Başbakanı” isimli belgeselinin gösterimini izledi. Kılıçdaroğlunun, Başbakan olamamasına karşın “Türkiyenin Başbakanı”adıyla çekildiği için tuhaf karşılanan belgesel İstanbul Kongre Merkezinde çok sayıda partilinin de katılımıyla gösterime sunuldu. Belgesel gösterimi öncesinde, “Ben belgeseli izlemedim merak ediyorum. Benim hayatım bana özgü bir hayat olma ötesinde Anadolu insanı hikayesi. Ben aristokrat bir aileden gelmiyorum. Dolayısıyla Anadoluda binlerce Kemal nasıl yetiştiyse ben de öyle yetiştim. Bize okuyun dediler, ahlaklı olmayı öğrettiler. Biz okumaktan yana, çağdaşlıktan yana, eşitlikte yana, özgürlükten yana tavrımızı aldık. O tavır bizi buralara getirdi” diye konuştu.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

7 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce