BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
İSTANBUL 20°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa SİYASET CHP ile koalisyon kurma ihtimali az da olsa var
fatihaktuel

CHP ile koalisyon kurma ihtimali az da olsa var

Karabükün Ovacık İlçesinde hemşehrileriyle bayramlaşan Mehmet Ali Şahin, elini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi. Parti binasının balkonundan kalabalığa seslenen Şahin, milletin oylarıyla AK Part

· 5 dk okuma · 17 okunma
CHP ile koalisyon kurma ihtimali az da olsa var

Karabükün Ovacık İlçesinde hemşehrileriyle bayramlaşan Mehmet Ali Şahin, elini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi.

Parti binasının balkonundan kalabalığa seslenen

Şahin, milletin oylarıyla AK Partisiz bir hükümetin kurulamayacağını gösterdiğini söyledi.

SORUMLULUKTAN KAÇILACAK ZAMAN DEĞİLDİR

Koalisyon hükümeti için bir ortak aradıklarını, CHP ve MHPnin yanısıra koalisyon yapmayı düşünmedikleri HDPyi de ziyaret ettiklerini söyleyen Şahin, Parlamentoda grubu bulunan bir siyasi partidir, vatandaşlar ona da oy vermişlerdir. Nezaket ziyareti çerçevesinde onlara da gittik. Partinin çıkarı mı, ülkenin çıkarı mı? Partimin bu koalisyon içerisinde olursa bundan zararı mı olur, faydası mı olur? Gelecek seçimlerde koalisyona girmezsem avantajım mı olur? Bunları düşünecek zaman değildir. Ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin önüne alamazsak bu ülkede milletin vermiş olduğu oya layık değiliz demektir. Hiçbir siyasi parti ve genel başkanı ben bu işte yokum diyemez. Eğer görev ve sorumluluk düşüyorsa, ben kaçacağım diyemez. Bazı siyasi partiler maalesef böyle bir tavır sergiliyorlar, sorumluluktan kaçıyorlar. Biz AK Parti olarak gerçekten büyük bir samimiyetle ülke hükümetsiz kalmasın düşüncesiyle bir koalisyon hükümeti kurmak için samimi bir çalışma ortaya koyuyoruz. Umuyorum ki bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olur dedi.

MEMLEKET HÜKÜMETSİZ KALIRSA PİYASALARDA DURGUNLUĞA YOL AÇIYOR

Türkiyede yaşayan insanlar olarak 16 yıldır koalisyon sözcüğünden uzak kaldıklarını, en son 16 yıl önce DSP-MHP ve ANAP koalisyonu kurulduğunu vurgulayan Şahin, şöyle dedi:

Unuttuk, koalisyon dönemlerinin zorluklarını. 16 yıl önce bu seçimlerde oy kullanan gençlerimiz, koalisyonun ne olduğunu bilmezler. Koalisyon dönemlerinde Türkiyenin nasıl patanaj yaptığını bilmeyebilirler. O nedenle belki, 16 yıl sonra koalisyon ne demek, koalisyon fayda mı zarar mı getirir? bunu görmek icap ediyordu belki. O nedenle seçim sonucunu bu şekilde de değerlendirmek lazım. Memleket hükümetsiz kalırsa, çarşı, pazar ve piyasa da bir beklenti var. Ne olacak ve önünü görememe beklentisi var. Bu piyasalarda bir durgunluğa yol açıyor. Yatırım yapmak isteyenler yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu ülkenin kalkınmasını olumsuz etkiliyor. Milletimiz böyle takdir etmiştir. Başımızın gözümüzün üstüne. Ben 16 yıl sonra yeniden koalisyon dönemini açıyor demiştir sandıkta kullandığı oylarıyla. Bizi 3 dönem tek başına getiren de milletti. Yine bizi tek başına iktidardan mahrum edip, ama yine de en yakın rakibine 16 puan farkla bizi birinci yapan da aynı millet. O zamanda şükran duyuyoruz şimdi de şükran duyuyoruz.

KISKANÇLIK İREÇİSİNDE DEĞİLİZ

AK Parti ile koalisyon kuran partinin kendilerinden yararlanacağını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

Bizimle koalisyon kuran parti yararlanır. Çünkü bizim 13 yıllık bir hükümet etme tecrübemiz var. Türkiyenin sorunlarını biliyoruz. Bunların önemli bir bölümünü çözdük ve çözme ile ilgili yürürlüğe konulacak önemli projelerimiz var. Biz koalisyon ortağımız olacak bir parti ile kıskançlık içerisine girmeyiz. Devlet tecrübemiz ve ne biliyorsak onlarla paylaşırız. Biz hükümet ederken ortağımızın da başarılı olması için, iyi projelerle ortaya çıkması için gayret ederiz, onlara yardımcı oluruz. Biz olaya böyle bakıyoruz. Bir kıskançlık içerisinde değiliz. Diyelim ki tüm çabalara rağmen bir koalisyon hükümeti kurmak mümkün olmadı. Şu anda 1 hafta geride kaldı. Anayasada seçimlerden sonra 45 gün içerisinde bir hükümet kurulamaz veya kurulur da güven oyu alamaz ise Cumhurbaşkanı TBMM Başkanına danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Böyle bir noktaya Türkiyenin gelmesini pek arzu etmiyoruz doğrusu. Ama şu anda sadece CHP ile bir koalisyon kurma ihtimali az da olsa var. MHP, ben yokum dedi. Ne diyor, AK Parti, CHP ve HDP bir koalisyon kursun. Gerekçe olarak diyor ki, Bunlar çözümden yana olan siyasi partiler ondan bir cümle önce de diyor ki, Çözüm ihanet sürecidir. Eğer çözüm bir ihanet süreciyse senin ihanet edeceğini iddia ettiğin partilerin koalisyon kurması nasıl iyi olur sayın Bahçeli? Bunda bir çelişki yok mu? Niçin elini taşın altına sokmuyorsun? Böyle bir görev düşerse bizde bu işin içerisinde oluruz diyemiyorsun? Kimin ne kadar memleket sever olduğu, bayrak sever olduğu işte şimdi anlaşılıyor. Milliyetçilik ülkenin zor zamanında elini taşın altına sokmaktır, boyunduruğun altına gerekirse girmektir, kaçmak değildir.

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

10 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

10 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

10 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

11 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

11 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

22 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce