CHP İstanbul İl Kongresinde önemli gelişme: Saraç çekildi
Saraç, 12 saatte delegelerin imzalarının yer değiştirdiğini iddia ederek, Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım dedi.
12 MİLYON OY ALMIŞ DEVASA BİR GÜÇ
Kongrede söz alan aday adaylarından Necdet Saraç, Bugün burada bu mavi oy pusulasıyla sizlere İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerimizi ve Cumhuriyet Halk Partisi delegasyon adaylarımızı ilan edecektik ama olmadı dedi. Saraç, konuşmasında şunları söyledi: Biz bugün burada aday olsaydık, diyecektik ki; Cumhuriyet Halk Partisi 12 milyon oy almış devasa bir güç. Dünyadaki 160 ülkeden daha büyük nüfusa sahip olan bir gücü harekete geçirmek mümkün. 1 milyon 200 bin üyeyi harekete geçirmek mümkün.
OPERASYONLA KARŞI KARŞIYA KALDIK
Sivil toplum hareketlerini, sendikaları, odaları yan yana getirmek ve geniş bir demokrasi bloku oluşturmak mümkün diyecektik. Bu mümkünlük bugün de var, yarın da var. Ama buna değerli arkadaşlar müdahale ediliyor. Bakın 13 ilçe merkezi düzeyde müdahale edildi, yerel düzeyde müdahale edildi. Kirli operasyonla karşı karşıya kaldık. CHPdeki siyasi kirlenme buraya da yansıdı. 12 saatte delegelerin bir biçimde imzalarının yer değiştirdiğini gördük. Bu aslında ciddi bir talihsizlik ama bir gerçeği görmek açısından önemli arkadaşlar.
SİYASİ KİRLİLİĞE ALET OLMAMAK İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİM
Siyaseten duruşumuz belli olursa, haksızlıklara, adaletsizliklere, parti içi kirli oyunlara tavır alamazsak değerli arkadaşlar, gerçekten özgür bireyler olamayız. Biz değerli arkadaşlar, özgür birey olmayı tercih ediyoruz. Bu sürece katkı sunan bütün ilçe başkanlarımıza, İstanbul İl Başkanlığı adayı olmam için destek veren, dayanışmada bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım. Ama ben biliyorum ki gönüllerin adayıyım, gönüllerin başkanıyım.
CEMAL CANPOLAT VE GÖKHAN ZEYBEK YARIŞACAK
Kongrenin akşama doğru yapılacak oturumunda, 10dan fazla aday adayından 64 delegenin imzasını almayı başaran Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek il başkanı olmak için yarışacak.
İl başkanlığı için 635 delegenin oy kullanacağı kongre, adayların konuşmalarıyla devam ediyor.
Kongreye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Yakup Akkaya, Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar, milletvekilleri Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile partililer katıldı.
chp,istanbul,kongre,siyaset,saraç
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
İstinaf İmamoğlu'nun Diploma başvurusunu reddetti.
Silivri'de tutuklu bulunan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




