BORSA
BIST 100 13.981,05 %1,90
Altın 6.093,03 ₺/gr %1,19
Bitcoin $63.958 %0,69
Dolar 47,19 ₺ %0,13
Euro 54,03 ₺ %0,07
Sterlin 63,57 ₺ %0,15
Gümüş 84,84 ₺/gr %0,83
Ethereum $1.844,09 %0,40
İsviçre Frangı 58,48 ₺ %0,34
Kanada Doları 33,66 ₺ %0,26
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,56 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,63
Çin Yuanı 6,96 ₺ %0,01
İSTANBUL 24°C 6.093,03 ₺/gr 47,19 ₺ 54,03 ₺
Anasayfa SİYASET CHP-İYİ Parti ittifakı iddiası
fatihaktuel

CHP-İYİ Parti ittifakı iddiası

Yerel seçimler için çalışmalarını başlatan İYİ Parti in Ankara kulislerinde CHP ile ittifak yapabileceği konuşuluyor.

· 3 dk okuma · 52 okunma
0Yorumlar
CHP-İYİ Parti ittifakı iddiası

İYİ Partide dün resmen yerel seçim çalışmalarını başlatmak üzere genel idare kurulu, milletvekili ve kurucular kurulu üyelerinden oluşan heyetleri iller bazında sahaya indi.

Heyetler önce teşkilatları ziyaret edecek, daha sonra da kamuoyundaki talep ve beklentileri not edecek. Yerel seçimlerde CHP ile ittifaka gidilip gidilmemesi konusu ise heyetlerin halktan gelen beklentiler doğrultusunda hazırlanacak raporları sonrasında tartışılacak.

Hangi illerde ittifak beklentisi oluşursa, parti yönetimi o iller bazında ittifakı masaya yatıracak. Parti yönetimi, teşkilatlara da yerel seçimlerde adaylar ile ilgili konsensus oluşturulması için talimat verdi.

İTTİFAK İYİ PARTİYE OY KAYBETTİRİR

Partide, CHP ile yerel seçimlerde ittifak için temelde iki farklı görüş bulunuyor. İlk görüşe göre, olası bir ittifakta İYİ Parti in potansiyel oyunun CHPye kayabileceği değerlendirmeleri yapılıyor. 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi İYİ Parti in oy kaybedebileceği ve MHPden partiye gelecek oyların önüne geçilebileceği konuşuluyor.

BAZI İLLERDE İTTİFAK YAPILMALI

Partide öne çıkan bir diğer görüş ise İYİ Parti in özellikle belli başlı illerde CHP ile ittifaka gitmesi yönünde. İttifak kurulmadığı takdirde özellikle Ankara, İstanbul ve İzmirde, AKP ve MHP işbirliğinin sonucu olarak bu belediyelerin yeniden AKPde kalabileceği tartışılıyor. İttifak halinde ise özellikle bu üç büyükşehri muhalefetin kazanma oranının daha yüksek olduğuna vurgu yapılıyor.

MANSUR YAVAŞ ÖRNEĞİ

Bu noktada da 2014 yerel seçimleri örnek gösteriliyor. CHP in Mansur Yavaşı aday göstermesiyle birlikte, Yavaşın MHP tabanından da oy aldığı, Mart 2019da yeniden Yavaşın aday gösterilmesi halinde, İYİ Parti in destekleyebileceği ve Ankarada CHP in karşısına bir aday çıkarmayabileceği dile getiriliyor. İYİ Parti kanadı, İstanbul ve İzmirde de ortak aday noktasında CHP ile bir araya gelinebileceği değerlendirmelerini de yapıyor. Bununla birlikte, MHP in elinde bulunan Adana, Mersin ve Manisa ile AKP in elinde bulunan Erzurum, Elazığ, Antalya gibi illerde ittifakın AKP ve MHPye oy kaybettirebileceğine dikkat çekiliyor.

Özellikle Antalyada İYİ Parti ile CHP in ittifaka gitmemesi durumunda, CHP in de MHP in de çok sayıda ilçe belediyesini yeniden AKPye kaptırabileceği vurgulanırken, ittifak halinde ise hem Antalya Büyükşehir Belediyesi in hem de çok sayıda ilçe belediyesi yönetiminin muhalefette olabileceği kaydediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

21 gün önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

23 gün önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

23 gün önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

1 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

1 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

1 ay önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

1 ay önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

1 ay önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

1 ay önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 ay önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

1 ay önce