BORSA
BIST 100 13.694,19 %1,28
Altın 6.398,46 ₺/gr %3,39
Bitcoin $60.240 %5,24
Dolar 46,09 ₺ %0,10
Euro 53,17 ₺ %0,80
Sterlin 61,54 ₺ %0,71
Gümüş 100,88 ₺/gr %7,77
Ethereum $1.572,49 %11,42
İsviçre Frangı 57,92 ₺ %0,70
Kanada Doları 33,06 ₺ %0,12
Avustralya Doları 32,48 ₺ %1,13
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,27 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 12,55 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,56
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,11
İSTANBUL 21°C 6.398,46 ₺/gr 46,09 ₺ 53,17 ₺
Anasayfa SİYASET CHPnin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu
sahin

CHPnin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu

Politika Haberleri › CHPnin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu haberi Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) TBMM Başkanı adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. İHA Cumhuriyet Halk Partisi

· 4 dk okuma · 40 okunma
CHPnin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu
Politika Haberleri ›
CHPnin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal oldu haberi

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) TBMM Başkanı adayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu.

İHA

Cumhuriyet Halk Partisi in TBMM Başkanı adayı Deniz Baykal oldu

Kılıçdaroğlu, geçici TBMM Başkanı Deniz Baykalı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonra Baykal ve Kılıçdaroğlu birlikte gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Baykalın demokrasisi konusunda görüşü ne olursa olsun kimsenin kaygısı olmadığını belirterek, Sayın Baykal demokrasiye bağlı, kuralara inanan, Cumhuriyetin değerlerine önem veren, Türkiye bağlılığını herkesin bildiği isim. Umarız bu geçici görev sürekli hale dönüşmüş olur. Milletvekili arkadaşlarım da Sayın Baykalın Meclis Başkanı olarak aday olmasını istiyorlar. Kendisinden bu konuda ricada bulundum. Umarım Türkiye için hayırlı olur ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Baykalın adaylığına ilişkin soruya, Bunun koalisyonla alakası yok cevabını verdi. 
 
Deniz Baykal ise, şunları kaydetti: Geçici genel başkanlık. Bunu ikinci kere yapıyorum. 20 yıl başkanlık yapan bir insanın Meclis Başkanlığı a dilini alıştırması kolay olmuyor. Herkesin beni anlayışla karşılamasını rica ediyorum. Sayın Genel Başkanın geçici Meclis Başkanlığı ı sürekli hale dönüştürme konusunda yaptığı öneriyi, değerlendirmeyi büyük bir kıvançla dinledim. Kendisine ve partime teşekkür ediyorum. Elbette ben kendini Türkiyeye ilkelerim ve inançlarım doğrultusunda hizmet etmekle hükümlü sayıyorum. Gücüm yettiğince her noktada inandığım, ülkelerine, değerlere yönelik olarak çalışmak boynumun borcudur. Bu konuda gör talep edildiği zaman imkanlarım ölçüsünde değerlendirmek isterim. Meclis Başkanlığı da en onurlu, yüksek sorumluluk gerektiren bir görev mercii. Bu konuda kıvanç duydum. Şimdi Meclisin geçici başkanıyım. Ben bu başkanlık dönemini tarafsızlık içinde sürdürmek durumundayım. Adaylık önerilerini değerlendirirken, bir yandan yürütmek durumunda olduğum görevin tarafsız, eşit davranma sorumluluğunu unutmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı yapılacak. Ben bu toplantıya katılmayacağım.
 
Baykal teşekkür ederek, başvurunun ne zaman yapılacağına dair soru üzerine süreç içinde yapılacağını kaydetti. Baykal, partilerden destek arayışına ilişkin soruya ise,  Aday haline dönüşürsem, bu adaylığı değerlendirecek tüm kişilere, kurumlara anlayışımı aktarmaya, onların sorularına cevap vermeye, onlarla işbirliğine girmeye önem vereceğim, bu doğrultuda davranacağım. Bu yeni dönemin karakteri bu. Dediğim dedik önemi yok. Uzlaşacağız, birbirimizi ikna edeceğiz. Bundan sonraki aşamalarda partilerimiz böyle bir işbirliği ihtiyacını yetine getirecektir şeklinde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı için parlamentoya ve parlamenter sisteme inanmak gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti: Meclis Başkanlığı için birikim gerekiyor, politik deneyim gerekiyor, tarafsızlık gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunların hepsini düşündük. Gerçekten de az önce Sayın Baykal konumunu açıklarken bile geçici başkan olmasına rağmen CHP in grup toplantılarına katılmayacağını, bu süre içinde tarafsızlığını koruyacağını özellikle belirtti. Bizim de arzu ettiğimiz budur. Makama seçilecektir, ama seçildikten sonra tarafsızlığını koruyacaktır, parlamentonun itibarını, saygınlığını koruyacaktır. Parlamentonun sağlıklı çalışmasını arzu edecektir, devlet sistemi içinde yerini, konumunu bilecektir. Biz bu ayrıntıları düşündük. Birikim olarak Sayın Baykalın öne çıktığını hepimiz görüyoruz. Sayın Baykal lütfedip bizim teklifimizi kabul etti. Kendisini aday göstereceğiz. Diğer siyasal partilerde aynı olgunluğu gösterirler. Her partinin adayı olacaktır. Ortak aklın galip gelmesini istiyoruz.  
 
DENİZ BAYKAL: SEÇİLİRSEM...
 
Baykal ise seçilmesi durumunda tarafsız bir Meclis Başkanı olacağını söyledi.


SİYASET Haberleri

Tümü

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

2 gün önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

2 gün önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

4 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

13 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

13 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

13 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

14 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

14 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

25 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce