BORSA
BIST 100 14.463,30 %0,21
Altın 6.446,78 ₺/gr %0,00
Bitcoin $64.815 %2,50
Dolar 46,32 ₺ %0,06
Euro 53,92 ₺ %0,24
Sterlin 62,34 ₺ %0,19
Gümüş 104,18 ₺/gr %0,07
Ethereum $1.770,25 %1,01
İsviçre Frangı 58,53 ₺ %0,26
Kanada Doları 33,09 ₺ %0,01
Avustralya Doları 32,72 ₺ %0,04
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,34 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 12,62 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,24
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,03
İSTANBUL 21°C 6.446,78 ₺/gr 46,32 ₺ 53,92 ₺
Anasayfa SİYASET Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeye katılmam
sahin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeye katılmam

Politika Haberleri › Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeye katılmam haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül darbesiyle Cumhurbaşkanı olan Kenan Evrenin cenaze törenine katılmayacağını açıkladı. Erdoğan, Cu

· 6 dk okuma · 29 okunma
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeye katılmam
Politika Haberleri ›
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeye katılmam haberi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül darbesiyle Cumhurbaşkanı olan Kenan Evrenin cenaze törenine katılmayacağını açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı yaptığı için temsilen bir arkadaşımız katılır diye konuştu.

Mustafa Kartoğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül darbesini yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı olan Kenan Evrenin cenaze törenine katılmayacağını açıkladı. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı yaptığı için temsilen bir arkadaşımız katılır” dedi. Erdoğan, “Türkiye Suriyeye girecek” iddialarını ise “Dört dörtlük bir yalan” diye niteledi.Erdoğan, Almanya ve Belçika ziyaretleri dönüşünde, uçakta gazetecilere gündemle ilgili sorularını cevapladı:

-Türkiye Suriyeye girecek iddiası dört dörtlük yalan: Bu iddiayı ortaya atan zat dört dörtlük bir yalan attı. Aynı gün Genelkurmay başkanımızla haftalık rutin ziyaretimiz vardı. O da şakayla karışık “Şu anda Suriyeye harekat yapacak olan ordunun komutanının Sayın Cumhurbaşkanının yanında ne işi var” dedi. İddiayı ortaya atan kişiyi benden en çok daha iyi tanıyorsunuz. Zaman zaman böyle beyanları olur.

-Eğit-donat çalışmaları sürüyor: Suudi Arabistan, Türkiye, Katar ve koalisyon güçlerinin Eğit-donat  çalışmaları sürüyor. Biz de yapıyoruz.  

-Kobaniyi istismar ediyorlar: Kobanide  neredeyse Arap kalmadı. (PYD) Orada belli bir etnisite oluşturma gayretinde. Afrinden başlıyor, Kobani ve Kamışlıya doğru gidiyor. Hedefleri bu noktaları birbirine bağlamak. ABD bunu yeni görmeye başladı. Amerikayla diyalogumuz sağlıklı şekilde yürüyor. 

-Yüksekova havalimanı 2 yıl engellendi: Çözüm sürecinde muhalefet samimi değil. Yüksekovadaki havalimanını iki yıl önce açacaktık ama iş makineleri yaktılar, müteahhitleri tehdit ettiler, kaçırdılar, gecikti... İsmi ‘Selahaddin Eyyübi Havalimanı olarak belirlendi. Çok yakında da açılacak.

-Temsilen bir arkadaş katılır: Cumhurbaşkanlarının cenaze törenlerine ilişkin ‘törenler nasıl yapılır, kimler nasıl katılır ya da katılmaz, ailenin tasarrufları nereye kadardır bunlar belirlenmiş. Aile, Ankaradaki devlet mezarlığında defnini istiyor. Devlet töreni, ailenin de arzu etmesi halinde yapılacak bir törendir. Cumhurbaşkanlığı yaptığı için böyle bir hakkı var. Şu an katılmak gibi bir düşüncem yok. Cumhurbaşkanlığı makamı adına temsilen bir arkadaşım törene katılır.

-İsrail yanlıştan döner, ilişkiler normalleşir: İsrailin bölgede tek görüşebildiği, alışveriş yapabildiği ülke Türkiyeydi. Ama Türkiyeyi Mavi Marmarayla kaybetti. Sayın Obamanın devreye girmesiyle telefonda özür diledi. Sayın Obamaya üç başlık söylemiştim; özüzr, tazminat ve Filistine ambargonun kalkması. Ancak bunlar tazminatı yanaşmadıkları gibi Filistine ambargoyu da kaldırmadılar. Temenni ederim ki bu yanlışlardan bir an önce dönülür, biz de ilişkilerimizi normalleştiririz.

AVRUPA TEK BAŞINA İKTİDAR ARIYOR

“Almanya ve Belçikadaki konuşmalarımda İtalya ve İngiltereyi örnek verdim. Şu an Belçikada da sıkıntı var. Çünkü son iki seçimde hükümet kurmakta ciddi sıkıntılar çektiler; birinde 157 gün sürdü, öbüründe 500 küsur gün sürdü. Bir koalisyon hükümetinin kurulması bu kadar zaman alırsa o ülkede istikrar olur mu? İtalya yasal mecburiyet kurdu; Yüzde 40ı aşan tek başına iktidar olacak. Aşamazsa 2. tur seçim olacak. Başkanlık sisteminde olduğu gibi, kim en fazla oyu olursa o tek başına iktidarı oluşturacak. İngilterede yüzde 12 ile bir milletvekili çıkarılıyor; ama İskoç bölgesini dar bölge gibi planlamışlar, yüzde 4,7 oy alan parti 56 milletvekili çıkarıyor. İngiltere seçimlerinden enteresan sonuçlar çıktı. Bir saat içerisinde 3 siyasi partinin genel başkanları istifalarını verdi. Bu çok çok önemli bir ders, bir örnek.”

DİYANETE SALDIRI AHLAK DIŞI

“Oldukça hassas olan bu kuruma yapılan saldırılar gayrı ahlakidir. Kürtçe Kuran meali ile ilgili de yalan söylüyorlar. Binlercesi Diyanet İşlerince bastırılmış, Doğu ve Güneydoğuya gönderilmiş. Ancak biri çıkıp ‘Ensar vakfına aittir diyor, diğeri de şahsıma bastırıldığını söylüyor. Dürüst olun, yalan söylemeyin. Taksime Kâbe benzetmesi yapıyorlar, din derslerinin kaldırılması ile ilgili konuşuyorlar. Yıllarca Kürt kardeşlerimizi bu yollarla aldattılar, hala da aldatmaya gayret ediyorlar.”

SANDIK GÜVENLİĞİ TARTIŞILMAZ

“Birileri asılsız iddialarla seçime gölge düşürmenin gayreti içinde. Türkiye için bunu söylemek çok saçma. Türkiye sandığa güven sorunu olan bir ülke değil. Muhtemelen neticeyi şimdiden görenler ‘nasıl şaibe düşürebiliriz gayreti içerisindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, herkes bilir ki bu işin senedi mazbatalardır. Bu mazbatalar, tutanaklar ortada olduktan sonra sandığa şaibe karıştırma girişimlerinin hiç birisi tutmaz. Cumhuriyet tarihindeki seçime katılım rekoru çıkacağına inanıyorum.

KIRMIZI KİTAP YAZILDI

“MGK ‘legal görünüm altındaki illegal terör örgütleri ifadesini kullandı. MGK Sekreterliği son halini Başbakanlığa gönderdi. Kırmızı Kitaba girdikten sonra burada yargı mercilerinin de bakışı değişecek. Çünkü bu milli güvenlikle ilgili bir durum var. Dünyada silahlı terör örgütleri olduğu gibi silahsız terör örgütleri de var. Bu tutuklama süreci muhtemelen diğerleriyle devam edebilir. Görünen o.”

DAVUTOĞLU, PENSİLVANYAYA İZNİMLE GİTTİ

Bizim bu nokta kelime yanlışına düşmemiz doğru olmaz. Ahmet Bey, Pensilvanyaya  gidişinde benden izin almıştır. Dönüşte de içeriğini anlatmıştır. Fakat Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüştüler mi doğrusu bilmiyorum. O aralar milletvekillerimizi Pensilvanyaya götürme adeti başlamıştı. Bazen bakan da götürüyorlardı. Tezgah derin, hedefler farklıydı. Ben rahatsız olmuştum, arkadaşlara ‘gitmeyin demeye başlamıştım. Hatta Zafer Bey (Çağlayan) de gitmiştir. Bunlar benim bilgim dahilindeydi. Tabi bu iyi niyetlerimiz karşılık bulmamıştır.



SİYASET Haberleri

Tümü

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

1 saat önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

5 gün önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

7 gün önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

7 gün önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

9 gün önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

13 gün önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

13 gün önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

15 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

24 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

25 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

25 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

26 gün önce