Cumhurbaşkanı Erdoğan :Öncekilerden aldığın gibi hakkın olmayanı alamazsın
Politika Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan :Öncekilerden aldığın gibi hakkın olmayanı alamazsın haberi Bana gelip, sizin döneminizde 1e 5 kazandım diyen sen değil misin? Aydın Bey, ben doğma büyüme
Bana gelip, sizin döneminizde 1e 5 kazandım diyen sen değil misin? Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Bizim Rabbimize verilecek bir tek can borcumuz. Hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankarada Esertepe Rekreasyon Alanının açılışına katıldı. Erdoğan, kendisini başyazılarla hedef koyan Aydın Doğan Medyasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Doğan Medya Grubunun kendisine bir başyazıyla cevap verdiğini söyleyen Erdoğan, Mısırda Mursinin idamıyla ilgili açıklamaları üzerine, “Beyefendilerin rahatsız olduklarını” ifade etti. İma yollu “Şok karar, Mısırda milletin yüzde 52 oyunu almış Mursiye idam kararı” yazdıklarını anlatan Erdoğan, sosyal medyada ciddi bir yüklenme başlayınca bu yazının yayından kaldırıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Medya Grubuna şöyle seslendi:
Niye rahatsız oldun?
“Şimdi ey Doğan, niye rahatsız oldun? Sen değil misin ‘411 el kaosa kalktı, sen değil misin benim seçilme hakkım elimden alındığı zaman ‘muhtar bile olamaz diye başlık atan? Bütün köşe yazarlarınla bize saldırdığın o günleri unutacağımızı mı zannediyorsun? Cumhurbaşkanı oldum, yine aynı şekilde devam ediyorsun. Milletin verdiği oya saygın yok. İma yollu bunu yapıyorsun.”
‘1e 5 kazandım diyordun
“Bak Doğan, ben sana şunu söyleyeyim. Bana gelip, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, tüm milletime bunu anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu çok hassas bir konu. Bana gelip, ‘sizin döneminizde 1e 5 kazandım diyen sen değil misin? Bana gelip, İstanbul Conrad Otelde aynen şu ifadeler: Ben, Sayın Demirelle de çalıştım. Ben, Tansu Hanımla da çalıştım. Özalla da çalıştım. Sayın Özal, ‘medyayla da olmaz, onsuz olmaz,bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.”
Ben Kasımpaşalıyım
“Bunları anlatınca ben kendisine o zaman şunu söyledim: ‘Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım. Ben, bunu söyledim.”
“Doğan Grubu yarın, öbür gün ekibini toplayarak yalan, yanlış bir senaryoyla kendisine cevap verecektir. Ama zaten milletim de bunların ne derece doğru, ne derece yalan haberler ürettiklerini gayet iyi bilir. Bunlar hükümet yıkmaya, hükümet kurmaya alışmış olan yazılı ve görsel medyadır. Her türlü saltanatı bunlar sürerler ama kalkarlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili yazdıklarını yaptıklarını biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini şahsıma mı yaptım.”
Kaçak Saray, var mı belgen?
“Çıkmış bir tanesi ‘kaçak saray. Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Yani bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının, külliyesinin, CHPsi de MHPsi de diğerleri de ağızlarına pelesenk etmişler, ‘kaçak saray. Var mı belgen? Hukukta bir kaide vardır, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer iddianızı ispatlayamıyorsanız o zaman size bu toplumun yakıştıracağı çok ağır bir ifade vardır. Onu ben söylemeyeceğim. Olay budur.”
NE SÖYLEDİĞİNİ KULAĞI DUYMUYOR
Erdoğan, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun dün paralel yapının gazetesinin yazarlarıyla sohbet ettiğini ve “Türkiyede tek parti devleti var” dediğini aktardı. Kılıçdaroğlunun “Ne söylediğini kulağının duymadığını” belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Örnek olarak da 1930ların, valilerin il başkanı olduğu tek parti CHPsini gösteriyor. Kendisi kim, şu anda CHPnin genel başkanı. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Bu arada bir başka gazetenin yazarlarına da genel müdürlükten genel başkanlığa terfisinden duyduğu mutluluğu ifade ediyor. Kendisi milletin gözünde ömrünün sonuna kadar SSKyı batıran, SSKdaki rezil yönetimiyle millete hayatı zehir eden, kasetle koltuğa oturan genel müdür olarak kalacak.”
BUNLAR VAHŞETİN TAHRİKÇİSİ
Erdoğan, HDPnin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu: “Bu Genel Başkanın 6-7-8 Ekim olaylarında makyajı döküldü, ne yaptı? Kürt kardeşlerimizi sokaklara döktü, 40 kişi öldü, Yasin Börü 5. kattan atılarak, taşlanarak öldürüldü. Hiç bunu konuşuyorlar mı? Bunlar, bir vahşetin tahrikçisi, müsebbibi olarak ortaya çıkmışlar, utanmadan, sıkılmadan parti binalarına yapılan saldırı için bizi suçluyorlar. Silah, bomba, şiddet sizin işiniz. Yakıp yıkmak sizin işiniz. Biz hayatımız boyunca siyasetin meşru araçlarını kullandık. Siz dağa da gider gelirsiniz, dağ ile iyi anlaşırsınız. Dağdan da tehditler gelir. Ne olacak? Bu tehditlerle mi bir yere varacağınızı zannediyorsunuz? Biz, insanları yaşatmak için mücadele verdik. Çözüm sürecini bunun için başlattık.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




