Davutoğlu: Bende IŞİDi destekleyecek yüz var mı?
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbulda Üsküdar Bağlarbaşı Nev mekanda üniversite öğrencileri ile buluştu. Davutoğlu, bir öğrencinin, muhalefetin IŞİD eleştirilerini so
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbulda Üsküdar Bağlarbaşı Nev mekanda üniversite öğrencileri ile buluştu. Davutoğlu, bir öğrencinin, muhalefetin IŞİD eleştirilerini sorması üzerine Davutoğlu şu cevabı verdi:
Haberin Videosu Bende IŞİD´i destekleyecek yüz var mı?startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer38064,38064,201510,38064-380171.jpg,1, 0,Bende IŞİDi destekleyecek yüz var mı?);
ŞİMDİ BANA BAKIN, YÜZÜME GÖZÜME...
Şimdi bana bakın yüzüme gözüme bende IŞİDi destekleyecek yüz var mı? Bizim temsil ettiğimiz İslam IŞİDin tam karşıtı. IŞİDi yok edecek İslam odur. PKKya operasyonlar başlamadan IŞİDe operasyonlar başlattık.
Sabahları erken çalan telefon beni tedirgin eder. Daha gece uykumun bölünmediği hiçbir gün yaşamadım. Genelde içişleri bakanlığından aradıklarında o anda insanın zihnine bir şüphe düşer.Bu sabah içişleri bakanımız aradığında, Diyarbakırda yapılan operasyon sırasında kapıyı açmak için yüklenildiğinde oraya yerleştirilen bombalarla iki şehit verdik. Bu kadar yoğun mücadele veriyoruz ama hala benzer suçlamalar yönlendiriliyor.
SORU: Dün hayatını kaybeden bir genç kız var (Dilek Doğan) İstanbulda bir polis operasyonu sırasında¦ Sorular ve tepkiler var... Ve yeni seçim beyannamenizde engelli vatandaşlar için ne gibi yenilikler var?
CEVAP: Bu genç kızımız ile ilgili diğer olaylarda olduğu gibi araştırmalar yapılıyor. Yanlış bir uygulama varsa peşi bırakılmaz ve gereği yapılır.
(İkinci soruya cevap) Buradan da engellilerle toplanmaya gidiyorum. Ailelere destek manasında olağanüstü şeyler yaptık. Bir çok ayrı aletlerle araçlarla desteklemeler dışında benim iki engelli yeğenim vardı. İkisi de vefat etti. Hala gözümün önündedir, ablamın ve eniştemin yaşadığı imtihanı çok iyi biliyorum. 7 yaşından 20 yaşına kadar tamamen yatağa mahkumdu. Ben ablamın on yıllarca hiç tatil yapmadığını bilirim. Şimdi ise o engellilere bakım elemanı gönderiyoruz ve anneler babalar biraz nefes alabiliyor.Bazen derim annem yaşasaydı da ayağını ben yıkasaydım diye. Evde babaanneleriniz varsa onların hayatlarına nüfuz edin.
SORU: Gezi olaylarında üniversite gençleri sokaklardaydı. Gezi olaylarına katılanların hepsi terörist miydi?
O günlerde bir televizyon programında şunu söylemiştim. Değişik gruplardan birkaç tanesiyle ders yapmak atölye çalışması yapmak isterdim. Biz onların hiçbirine terörist diye bakmadık. Bizi eleştirenler, bugün eleştirip yarın takdir edebilirler. Kesinlikle hiçbir zaman hiçbir gence potansiyel suçlu gibi bakmadım hayatımda.
Şimdi Gezi olayındaki hassasiyet şuydu. Bizim hissiyatlarında yabancılaşmamızdan daha çok, o hissiyatları belli kesimlerin istismar etti. Şu anda da bize en muhalif olan kim ise gençlik olarak onları dinlemeye hem hazırız, hem konuşmaya hazırız. Ama teröristler eğer gençleri istismar ediyorlarsa onların önünü kesmek lazım. Çünkü biz o tür çatışmalardan çok çekmiş bir nesiliz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
Davutoğlu açıkladı: Üç bakan istifa edecek
Başbakan Ahmet Davutoğlu , Portekiz ve ABD ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanında basın...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....




