BORSA
BIST 100 12.111,49 %0,06
Altın 6.606,11 ₺/gr %1,31
Bitcoin $81.210 %2,37
Dolar 49,42 ₺ %0,04
Euro 55,59 ₺ %0,76
Sterlin 65,71 ₺ %0,77
Gümüş 90,35 ₺/gr %2,20
Ethereum $2.373,29 %4,89
İsviçre Frangı 59,60 ₺ %0,71
Kanada Doları 34,80 ₺ %0,29
Avustralya Doları 34,21 ₺ %0,69
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 13,17 ₺ %0,09
BAE Dirhemi 13,46 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,13
Çin Yuanı 7,39 ₺ %0,12
İSTANBUL 15°C 6.606,11 ₺/gr 49,42 ₺ 55,59 ₺
Anasayfa SİYASET Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi
fatihaktuel

Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlunun bugün gerçekjleştirdiği görüşme sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından ilk açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten geldi. Ömer Çelik, G

· 4 dk okuma · 75 okunma
0Yorumlar
Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlunun bugün gerçekjleştirdiği görüşme sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından ilk açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten geldi. Ömer Çelik, Görüşme çok iyi geçti dedi.

Mecliste açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Darbe hukukuna kaynaklık eden anayasanın ruhunun ve kendisinin değiştirilmesi için tam bir mutabakat var. Biz devlet yazılımını ifade eden anayasayla 2023 yolunun alınamayacağına inanıyoruz. 1876 yılından beri bir anayasa tartışması var. Çok uzun zamandan beri Türkiyenin net bir anayasaya kavuşmasına inanıyoruz dedi.

Ömer Çelik şunları söyledi: CHP heyetiyle darbe hukukunun değişmesi konusunda bir mutabakatımız var. Çalışma, grup başkanları tarafından görüşmeler yapılıp neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak. Başkanlık sistemiyle ilgili neleri önerdiğimizi karşılıklı olarak tartışmanın gerektiğine inanıyoruz. Başkanlık Sisteminin mi yoksa parlamenter sisteminin mi gerçek anlamda denge denetim mekanizmalarını işleteceğini tartışmalıyız.

Avrupa Birliği konusundaki kararlılığımız Genel Başkanımız tarafından da ifade edilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu da fasılların açılmasını beklemeden Türkiyenin reformları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini ve bu konuda gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Genel Kurul çalışmalarına yönelik fikir alışverişi var. Esasında asıl işler komisyonda bitirilip, genel kurulda işlem daha kısa sürede halldediliyor.

GAZETECİ SORDU: YENİ ANAYASA KOMİSYONUNDA HDP DE OLACAK MI?

Yeni Anayasa için Meclis Başkanı kimleri davet eder onu bilemeyiz. Bizler hükümet olarak seçim sonrası yapmamız gerekeni yaptık. Burada ortaya çıkan irade değerlendirilir. Biz Meclisteki her partiden randevu isteriz. O partiye oy veren vatandaşlarımıza saygımız olduğu için HDPden randevu istedik. Randevu iptalinin sebebi ise o partinin liderlerinin Genel Başkanımız ve Başbakanımıza karşı konunun içini boşaltan bir söylem tutturulmasıdır.

4 Ocakta MHP ile görüşeceğiz. Önemli bir misyona ve tarihe sahip bir partinin anayasa çalışması içinde yer alması son derece kıymetlidir. Geçmişteki çalışma yönteminin bir takım mahsurları oldu. Partiler o komisyona yine eşit üye verecektir. Ama daha sonra yapılan bir çalışma ile yeni yöntemler üzerinde durulabilir. TBMMnin idari teşkilatı konuya hakimdirler. Liderler düzeyindeki görüşme trafiği açıktır. İhtiyaç dahilinde yeniden görüşme yapılacaktır.

Biz şunu tartışalım; Türkiyede gerçek kuvvetler ayrılığını hangi sistem sağlar?

Türkiyedeki son terör olayları da iki lider arasında görüşüldü. Bunlar hep biraraya gelişte verimli bir duruma neden oluyor. HAtta daha önceki görüşmelerde dil felsefesine yönelik tartışmalar da yaptılar.

 

2.5 saatlik görüşme öncesi iki lider gazetecilere böyle poz vermişti

YENİ ANAYASA, TORBA YASA ŞİKAYETİ, REFORM PAKETİ, BAŞKANLIK SİSTEMİ

CHP Sözcüsü Haluk Koç ise detaylı açıklamayı Başbakan Davutoğlunun MHP ziyareti sonrası yapacağını aktararak, 12 Eylül Anayasasının yerine demokratik bir anayasa yapılması için bir görüşme gerçekleştirdik. Torba yasa uygulamalarından şikayetimizi ilettik. AB uyum yasaları başta olmak üzere vize meselelelerini görüştük. TBMMye gelecek reform tasarısına destek vereceğiz. Başkanlık sistemi ile ilgili kendi pozisyonumuzu koruyoruz, onlar da koruyor. dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Haluk Koç son olarak Bu arada genel başkanımız tutuklu gazetecilerle ilgili durumu sayın Başbakana iletti. Kendisi de tutuklu yargılamaya karşı olduğunu ifade etti diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Mansur Yavaş CHP den İstifa etti!

Parti içinde yürütülen "mutlak butlan" tartışmalarının CHP'de derin ayrışmalara yol açtığını...

21 gün önce

Adalar Belediyesi AK PARTİ ye Geçti

Adalar Belediyesi'nde yeni başkanvekili seçimi tamamlandı. İlk iki turun toplamında AK Parti'nin...

22 gün önce

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

1 ay önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

1 ay önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

2 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

2 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

2 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

2 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

3 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

3 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

3 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

4 ay önce