BORSA
BIST 100 13.662,75 %1,64
Altın 6.687,67 ₺/gr %0,85
Bitcoin $73.344 %0,54
Dolar 45,92 ₺ %0,10
Euro 53,57 ₺ %0,07
Sterlin 61,86 ₺ %0,03
Gümüş 110,94 ₺/gr %0,58
Ethereum $2.006,64 %0,57
İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,29
Kanada Doları 33,28 ₺ %0,17
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,20
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,13
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
İSTANBUL 20°C 6.687,67 ₺/gr 45,92 ₺ 53,57 ₺
Anasayfa SİYASET Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi
fatihaktuel

Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlunun bugün gerçekjleştirdiği görüşme sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından ilk açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten geldi. Ömer Çelik, G

· 4 dk okuma · 24 okunma
Davutoğlu Kılıçdaroğlu görüşmesi sonra erdi

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kılıçdaroğlunun bugün gerçekjleştirdiği görüşme sona erdi. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşmenin ardından ilk açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten geldi. Ömer Çelik, Görüşme çok iyi geçti dedi.

Mecliste açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Darbe hukukuna kaynaklık eden anayasanın ruhunun ve kendisinin değiştirilmesi için tam bir mutabakat var. Biz devlet yazılımını ifade eden anayasayla 2023 yolunun alınamayacağına inanıyoruz. 1876 yılından beri bir anayasa tartışması var. Çok uzun zamandan beri Türkiyenin net bir anayasaya kavuşmasına inanıyoruz dedi.

Ömer Çelik şunları söyledi: CHP heyetiyle darbe hukukunun değişmesi konusunda bir mutabakatımız var. Çalışma, grup başkanları tarafından görüşmeler yapılıp neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak. Başkanlık sistemiyle ilgili neleri önerdiğimizi karşılıklı olarak tartışmanın gerektiğine inanıyoruz. Başkanlık Sisteminin mi yoksa parlamenter sisteminin mi gerçek anlamda denge denetim mekanizmalarını işleteceğini tartışmalıyız.

Avrupa Birliği konusundaki kararlılığımız Genel Başkanımız tarafından da ifade edilmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu da fasılların açılmasını beklemeden Türkiyenin reformları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini ve bu konuda gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Genel Kurul çalışmalarına yönelik fikir alışverişi var. Esasında asıl işler komisyonda bitirilip, genel kurulda işlem daha kısa sürede halldediliyor.

GAZETECİ SORDU: YENİ ANAYASA KOMİSYONUNDA HDP DE OLACAK MI?

Yeni Anayasa için Meclis Başkanı kimleri davet eder onu bilemeyiz. Bizler hükümet olarak seçim sonrası yapmamız gerekeni yaptık. Burada ortaya çıkan irade değerlendirilir. Biz Meclisteki her partiden randevu isteriz. O partiye oy veren vatandaşlarımıza saygımız olduğu için HDPden randevu istedik. Randevu iptalinin sebebi ise o partinin liderlerinin Genel Başkanımız ve Başbakanımıza karşı konunun içini boşaltan bir söylem tutturulmasıdır.

4 Ocakta MHP ile görüşeceğiz. Önemli bir misyona ve tarihe sahip bir partinin anayasa çalışması içinde yer alması son derece kıymetlidir. Geçmişteki çalışma yönteminin bir takım mahsurları oldu. Partiler o komisyona yine eşit üye verecektir. Ama daha sonra yapılan bir çalışma ile yeni yöntemler üzerinde durulabilir. TBMMnin idari teşkilatı konuya hakimdirler. Liderler düzeyindeki görüşme trafiği açıktır. İhtiyaç dahilinde yeniden görüşme yapılacaktır.

Biz şunu tartışalım; Türkiyede gerçek kuvvetler ayrılığını hangi sistem sağlar?

Türkiyedeki son terör olayları da iki lider arasında görüşüldü. Bunlar hep biraraya gelişte verimli bir duruma neden oluyor. HAtta daha önceki görüşmelerde dil felsefesine yönelik tartışmalar da yaptılar.

 

2.5 saatlik görüşme öncesi iki lider gazetecilere böyle poz vermişti

YENİ ANAYASA, TORBA YASA ŞİKAYETİ, REFORM PAKETİ, BAŞKANLIK SİSTEMİ

CHP Sözcüsü Haluk Koç ise detaylı açıklamayı Başbakan Davutoğlunun MHP ziyareti sonrası yapacağını aktararak, 12 Eylül Anayasasının yerine demokratik bir anayasa yapılması için bir görüşme gerçekleştirdik. Torba yasa uygulamalarından şikayetimizi ilettik. AB uyum yasaları başta olmak üzere vize meselelelerini görüştük. TBMMye gelecek reform tasarısına destek vereceğiz. Başkanlık sistemi ile ilgili kendi pozisyonumuzu koruyoruz, onlar da koruyor. dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Haluk Koç son olarak Bu arada genel başkanımız tutuklu gazetecilerle ilgili durumu sayın Başbakana iletti. Kendisi de tutuklu yargılamaya karşı olduğunu ifade etti diye konuştu.



SİYASET Haberleri

Tümü

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

6 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

6 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

6 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

7 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

7 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

18 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

6 ay önce