DEM Parti'nin Ankara adayı Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu
DEM Parti, 13 ilde daha adaylarını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Merkez Yürütme Kurulu'nca (MYK) alınan kararlara ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Doğan, DEM Parti'nin belediye başkan adaylarını açıkladı.
Ayşegül Doğan ayrıca kent uzlaşısı sağlanan yerlerin Mersin, Akdeniz ve Esenyurt olduğunu açıkladı. Urfa'daki adayların da kent uzlaşısı kapsamında belirlendiğini söyledi. Partinin Ankara Büyükşehir Eşbaşkan adayları ise Gültan Kışanak ve Öztürk Türkdoğan oldu.
Buna göre DEM Parti'nin adayları şöyle;
- Ankara adayı Gültan Kışanak - Öztürk Türkdoğan
- Şanlıurfa adayı Celallettin Ekmen- Gülser Yıldırım
- Gaziantep adayı Selman Tutumlu
- Malatya adayı Abdulvahap Ekim- Sevim Şimşek Bayram
- Bursa adayı İhsan Seylan- Bilmez Erboğa
- Konya adayı Gülbahar Gündüz- Bülent Kılıç
- Kocaeli adayı Hasan Özgüneş- Selda İlgöz Koçyiğit
- Aydın adayı Suzan Koç- Naif Kanat
- Osmaniye adayı Ziver Gümüş- Zilan Karagüzel
- Kilis adayı Ahmet Üçer- Azize Akoğlu
- Elazığ adayı Hayrettin Kaya
- Adıyaman adayı Meryem Ceritli- Bahattin Bilgin
- Tunceli adayı Cevdet Konak- Birsen Orhan
GÜLTAN KIŞANAK KİMDİR?
Gültan Kışanak, 15 Haziran 1961'de Elazığ'da doğdu. Elazığ Öğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra 1978'de Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü'ne girdi. 1991'de stajyer olarak girdiği Güneş gazetesinin ardından Yeni Ülke, Özgür Gündem ve Özgür Ülke gazetelerinde gazeteci, yazı işleri müdürü, yayın koordinatörü olarak her alanda, 2002 yılına kadar çalıştı.
2007 Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) desteklediği 23. Dönem bağımsız Diyarbakır Milletvekili olarak meclise seçildi. 2009 yılında DTP'nin kapatılmasının ardından Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti ve partinin eş başkanlığına seçildi.
12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt'ten 24. Dönem Milletvekili seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçildi. Kobani davası kapsamında tutuklanan Gültan Kışanak, Kocaeli'nde cezaevinde.
ÖZTÜRK TÜRKDOĞAN KİMDİR?
Öztürk Türkdoğan, 1970 yılında Kars'ın Selim ilçesi Laloğlu Köyünde doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başladı ve 1994 yılında buradan mezun oldu.
Ankara Barosu üyesi olarak avukatlık mesleğini sürdüren Türkdoğan, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)'nda Hukuk Danışmanlığını görevini yürüttü. Türkdoğan, 2002-2009 yılları arasında da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hukuk Danışmanlığını yaptı.
Çözüm süreci döneminde "Akil İnsanlar Heyeti"nde yer alan Türkdoğan, heyetin Akdeniz bölge temsilciliğini yaptı. 2008 yılında İHD Eş Genel Başkanı olan Türkdoğan, 15 sene yürüttüğü görevin ardından mayıs ayında yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için görevini bıraktı.
Yeşil Sol Parti'den İstanbul 2. Bölge 4. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Öztürk Türkdoğan TBMM'ye giremedi. Ekim ayında DEM Parti'de MYK üyesi olan Türkdoğan, partinin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
DEM Parti ,Gülten Kışanak ,Ankara , Belediye , Aday
Benzer Haberler
AK Parti adaylarını açıkladı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimi için...
Yeniden Refah Partisi adaylarını tanıttı
Yeniden Refah Partisi 31 Mart yerel seçimlerinde il, ilçe ve belde başkan adaylarını...
Ve Mustafa Demir Fatih Belediye Başkan Adayı
AK Parti ilçe Belediye başkan adayları tam listesi belli oldu. Ak parti açıklanan İlçe belediye...
SİYASET Haberleri
TümüAK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...




