Demirtaş: Yüzde 13 oy aldık ama yüzde 50den fazla sempati aldık
Bazı temaslar ve görüşmeler için İzmire gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın ilk durağı medya temsilcileri oldu. BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ TÜRKİYE KRİTİK SÜREÇTEN GEÇİYOR Tepekule Kongr
Bazı temaslar ve görüşmeler için İzmire gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın ilk durağı medya temsilcileri oldu.
BEN KENDİMİ BİLDİM BİLELİ TÜRKİYE KRİTİK SÜREÇTEN GEÇİYOR
Tepekule Kongre Merkezinde kahvaltıda medya temsilcileri ile bir araya gelen Selahattin Demirtaş, Türkiye kritik süreçten geçiyor. Yaşım 42 kendimi bildim bileli kritik süreçten geçiyor. En son benzer durumu 100 yıl önce 1. Dünya Savaşında yaşamıştık. Belki koşullar hedefler biraz değişik olsa da çalkantılı dönemi yaşıyoruz. Türkiye toplumu çok kültürlü, çok dilli, çok inançlı bir toplum. Faşizan ziyaretler her birimizin kaybetmesine yol açtı. Canlarımızı kaybettik, ekonomiyi kaybettik, birbirimize toplum olarak güvenimizi ve inancımızı kaybettik. Bunun toparlanması gerekiyordu. Biz HDPyi 20 den fazla siyasi örgüt bir araya gelerek kurduğumuzda bu paradigmayı temel esas olarak aldık. Türkiyenin demokrasi siyasetinin kurucu unsuru olarak hareket etmek istedik. Türk, Kürt, Ermeni, Çerkez olarak ifade edilen ama sayıları kaç olursa olsun, bütünlük Türkiye yurttaşları olarak anılıyor ifadelerini kullandı.
YÜZDE 50DEN FAZLA SEMPATİ ALDIK
Tek dil ve tek kimlik dayatmadıklarını belirten Demirtaş, Daha demokratik bir ulus olması lazım. ilk etapta bize bu ülkede birlikte yaşayamazsınız mesajı verenlere hayır dedik. Partinin programında seçim bildirgesinde çoğulculuğu yansıttık ve ortaya koyduk. Türkiye toplumunun buna ihtiyacı olduğunu seçimde gösterdik. Tekçiliği bize dayatan AK Parti hükümetine karşı zafer elde ettik. Tek parti ve tek adam tarafından yönetilemez dedik. Yüzde 13 oy aldık ama yüzde 50den fazla sempati aldık. Bu büyük bir zaferdir. Yanı başımızda yaşananları görüyorsunuz.
AYNI ŞEHİRDE FARKLI KİMLİKTE İNSANLAR YAŞAYAMIYOR
Aynı şehirde farklı kimlikte insanlar yaşayamıyor. Irak ve Suriyede bunu rahatlıkla görebiliyoruz. İslam devleti diyorlar ama İslamla alakası yok. Suriyede bunu yapmaya çalışıyorlar. Yemende bunu yapıyorlar. Kelle keserek, insanları yüksek binadan atarak yapıyorlar. Kadınları pazarlayarak yapıyorlar. Ama netice itibariyle Türkiyede hakim kılınmaya çalışan tekçilik anlayışı çıplak kılınıyor. Devletin elindeki zor güçleri bize karşı kullanıyorlar. İşte Suriye gibi olmayalım dediğimizde HDP gibi olalım diyoruz. İçinde adalet demokrasi barındırmayan şey barış olamaz. Devletler arası problemlere kadar, sendika ve işveren arasındaki sorunlara kadar problemleri çözmek için adalet ve demokrasi olması lazım şeklinde konuştu.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
Amerikadaki Demirtaştan Erdoğana mesaj
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çözüm Süreci...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




