BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları d...

Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları değil

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Sancaktepedeki seçim çalışmalarına katılmak üzerene Diyarbakırdan İstanbula geldi. Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbula gelen Demirtaş Atatürk Havalimanı VIP

06.06.2015 - 13:59 · 4 dk okuma
0Yorumlar
Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları değil

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Sancaktepedeki seçim çalışmalarına katılmak üzerene Diyarbakırdan İstanbula geldi. Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbula gelen Demirtaş Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI DEĞİL Mİ, GİTSİN DİYARBAKIRA ÇİÇEK BIRAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlunun kendisini aradığını arkadaşlarının ilettiklerini belirterek, Benim iki küçük kızım da dahil olmak üzere yüzlerce çocuğun orada ölmek üzere olduğunu gördüm.  Küçük çocuklar ve bebekler gaz bombasıyla nefes alamaz hale geldiler. Benim korumalarım vücudu parçalanmış birini taşıdılar ve yolda vefat ettiğini söylediler.  İlk etap da 100 yaralı bilgisi geldi ve ben çıktım sağ duyu açıklaması yaptım. Paniği büyütmemek için ne yaralı ne de ölü bilgisi verdim.  Aynı saatte Cumhurbaşkanı Eskişehirde miting de konuşuyor ve yine bize saldırıyordu. Ne bir baş sağlığı, ne bir geçmiş olsun ne de bir üzüntü beyanı vardı. 

İlgili Haber Erdoğan: Dün aradım telefonuma çıkmıyor

 

Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu ve o vahşi saldırıya dair tek bir cümle etmedi. Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaya çalışmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler üzüntülerini belirtsinler. Buyursunlar Diyarbakıra gitsinler.  77 milyonun Cumhurbaşkanı değil mi katliamın olduğu yere gitsin çiçek bıraksın. Mesele ben değil mesele halktır. Halka karşı bir özür borçları var hedef gösterdikleri için yalan iftira üzerine kampanya yürüttükleri için, bizi bu kadar düşmanca saldırının hedefi haline getirdikleri için. Bütün Türkiyeye özür borçları var seçim sonrası kampanya boyunca kullandıkları dilden üzüntü duyduklarını ve hata yaptıklarını kabul eder ve Türkiye toplumundan özür dilesinler üzüntülerini onlara belirtsinlerdedi.

POLİSLER YARALILARI KURTARAN İNSANLARA ÇOCUKLARA GAZ SIKTI

Diyarbakırdaki saldırının asıl amacının bir kaosun Türkiyeye yayılmasını ve bütün faturanın HDPye çıkartılması olduğunu ileri süren Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

Saldırı sonrasında bir kaos oluşsun, HDPliler sağı solu yaktılar diye akşam da yandaş medya üzerinden büyük bir propaganda başlasın diye hedeflediler.  Hem sahnedeki sunucumuzdan yöneticimize kadar meydandaki bütün halkımıza kadar herkes sağduyulu ve disiplinli davrandı. Birde şöyle bir şey var ben bunu söylemekten sakınca görmüyorum. Benim konuşma saatim beş dakika gecikti. Konuşmalar uzayınca beş dakika arabada bekledim. Patlamalar tam konuşma yapacağım saati ayarlanmıştı. Yüzlerce çocuk bebek bebeğiyle gelen insanlar yaşlılar arasında patlatıldı. Patlama benim 30 metre uzağımdaydı.

İlk patlama hafif ikincisi büyük bir patlamaydı. İkinci patlamada içinde bulunduğum araba yerinden sarsıldı. Herkes çocuklarıyla bebekleriyle gelmişti benim ailem ordaydı iki kızım, yaşlı annem babam oradaydı. Bütün halkımızı oradan çıkartırken bulunduğumuz yere gaz bombaları atıldı. İnsanlar hem yaralıları, parçalanmış ve yanmış vücutları yerden almaya toplamaya çalışıyor bir yandan da polisin attığı gazdan nefes almaya çalışıyordu. Yardım eden polisler de var fakat gaz atan su sıkan polisler de var.  Biz nefes alamaz duruma geldik. Orada ölmek üzere olan insanlar var, yaralılara yardım etmek isteyen insanlar bir yandan da nefes almaya çalışıyor. Tam bir kaos hesaplandı.

Seçimlere bir gün kala halkın vicdanlı bir karar vereceğinin altını çizen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

Böyle bir ortamda seçime doğru gidiyoruz. Öncelikle Allah bunların yanına bırakmasın diyoruz yarın da inşallah halkımızın bunların yanına bırakmasın diyorum.   Ya Türkiyeyi bunlar yönetecek koltuğu için bütün ülkeyi yakmayı göze alanlar yönetecek ya da bizler kardeşçe bu ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz tercih halkımızın.  İnşallah halkımız vicdanlı bir karar verir. Bizim sağ duyulu davranışımız, Diyarbakır halkının parti yöneticilerimizin sağ duyulu davranışı katliamın daha büyük faturayla Türkiye halkına mal edilmesini engellemiştir.

İbrahim YILDIZ / DHA

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

2 saat önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

12 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce