BORSA
BIST 100 14.012,42 %0,57
Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74
Bitcoin $80.043 %0,57
Dolar 48,49 ₺ %0,22
Euro 56,36 ₺ %0,25
Sterlin 65,48 ₺ %0,22
Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.510,43 %2,35
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06
Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23
Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
İSTANBUL 28°C 6.898,85 ₺/gr 48,49 ₺ 56,36 ₺
Anasayfa SİYASET Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları d...
fatihaktuel

Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları değil

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Sancaktepedeki seçim çalışmalarına katılmak üzerene Diyarbakırdan İstanbula geldi. Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbula gelen Demirtaş Atatürk Havalimanı VIP

· 4 dk okuma · 41 okunma
0Yorumlar
Demirtaştan Erdoğana yanıt: Önemli olan bana ulaşmaları değil

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Sancaktepedeki seçim çalışmalarına katılmak üzerene Diyarbakırdan İstanbula geldi. Türk Hava Yollarına ait bir uçakla İstanbula gelen Demirtaş Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANI DEĞİL Mİ, GİTSİN DİYARBAKIRA ÇİÇEK BIRAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlunun kendisini aradığını arkadaşlarının ilettiklerini belirterek, Benim iki küçük kızım da dahil olmak üzere yüzlerce çocuğun orada ölmek üzere olduğunu gördüm.  Küçük çocuklar ve bebekler gaz bombasıyla nefes alamaz hale geldiler. Benim korumalarım vücudu parçalanmış birini taşıdılar ve yolda vefat ettiğini söylediler.  İlk etap da 100 yaralı bilgisi geldi ve ben çıktım sağ duyu açıklaması yaptım. Paniği büyütmemek için ne yaralı ne de ölü bilgisi verdim.  Aynı saatte Cumhurbaşkanı Eskişehirde miting de konuşuyor ve yine bize saldırıyordu. Ne bir baş sağlığı, ne bir geçmiş olsun ne de bir üzüntü beyanı vardı. 

İlgili Haber Erdoğan: Dün aradım telefonuma çıkmıyor

 

Ülkenin Cumhurbaşkanı bir saat Eskişehir mitinginde konuştu ve o vahşi saldırıya dair tek bir cümle etmedi. Kendileri bana ulaşmaya çalışmış olabilir ama önemli olan bana ulaşmaya çalışmaları değil. Orada katliama uğrayan bir halk var arasınlar onlardan özür dilesinler üzüntülerini belirtsinler. Buyursunlar Diyarbakıra gitsinler.  77 milyonun Cumhurbaşkanı değil mi katliamın olduğu yere gitsin çiçek bıraksın. Mesele ben değil mesele halktır. Halka karşı bir özür borçları var hedef gösterdikleri için yalan iftira üzerine kampanya yürüttükleri için, bizi bu kadar düşmanca saldırının hedefi haline getirdikleri için. Bütün Türkiyeye özür borçları var seçim sonrası kampanya boyunca kullandıkları dilden üzüntü duyduklarını ve hata yaptıklarını kabul eder ve Türkiye toplumundan özür dilesinler üzüntülerini onlara belirtsinlerdedi.

POLİSLER YARALILARI KURTARAN İNSANLARA ÇOCUKLARA GAZ SIKTI

Diyarbakırdaki saldırının asıl amacının bir kaosun Türkiyeye yayılmasını ve bütün faturanın HDPye çıkartılması olduğunu ileri süren Demirtaş konuşmasında şunları söyledi:

Saldırı sonrasında bir kaos oluşsun, HDPliler sağı solu yaktılar diye akşam da yandaş medya üzerinden büyük bir propaganda başlasın diye hedeflediler.  Hem sahnedeki sunucumuzdan yöneticimize kadar meydandaki bütün halkımıza kadar herkes sağduyulu ve disiplinli davrandı. Birde şöyle bir şey var ben bunu söylemekten sakınca görmüyorum. Benim konuşma saatim beş dakika gecikti. Konuşmalar uzayınca beş dakika arabada bekledim. Patlamalar tam konuşma yapacağım saati ayarlanmıştı. Yüzlerce çocuk bebek bebeğiyle gelen insanlar yaşlılar arasında patlatıldı. Patlama benim 30 metre uzağımdaydı.

İlk patlama hafif ikincisi büyük bir patlamaydı. İkinci patlamada içinde bulunduğum araba yerinden sarsıldı. Herkes çocuklarıyla bebekleriyle gelmişti benim ailem ordaydı iki kızım, yaşlı annem babam oradaydı. Bütün halkımızı oradan çıkartırken bulunduğumuz yere gaz bombaları atıldı. İnsanlar hem yaralıları, parçalanmış ve yanmış vücutları yerden almaya toplamaya çalışıyor bir yandan da polisin attığı gazdan nefes almaya çalışıyordu. Yardım eden polisler de var fakat gaz atan su sıkan polisler de var.  Biz nefes alamaz duruma geldik. Orada ölmek üzere olan insanlar var, yaralılara yardım etmek isteyen insanlar bir yandan da nefes almaya çalışıyor. Tam bir kaos hesaplandı.

Seçimlere bir gün kala halkın vicdanlı bir karar vereceğinin altını çizen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

Böyle bir ortamda seçime doğru gidiyoruz. Öncelikle Allah bunların yanına bırakmasın diyoruz yarın da inşallah halkımızın bunların yanına bırakmasın diyorum.   Ya Türkiyeyi bunlar yönetecek koltuğu için bütün ülkeyi yakmayı göze alanlar yönetecek ya da bizler kardeşçe bu ülkeyi hep birlikte yöneteceğiz tercih halkımızın.  İnşallah halkımız vicdanlı bir karar verir. Bizim sağ duyulu davranışımız, Diyarbakır halkının parti yöneticilerimizin sağ duyulu davranışı katliamın daha büyük faturayla Türkiye halkına mal edilmesini engellemiştir.

İbrahim YILDIZ / DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

1 gün önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

16 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce