BORSA
BIST 100 14.012,42 %0,57
Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74
Bitcoin $80.043 %0,57
Dolar 48,49 ₺ %0,22
Euro 56,36 ₺ %0,25
Sterlin 65,48 ₺ %0,22
Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.510,43 %2,35
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06
Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23
Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
İSTANBUL 28°C 6.898,85 ₺/gr 48,49 ₺ 56,36 ₺
Anasayfa SİYASET Deniz Baykal: 549 milletvekili okudu, 550ncisi de saygı g...
fatihaktuel

Deniz Baykal: 549 milletvekili okudu, 550ncisi de saygı göstermeli

1 Kasım seçimlerinin ardından memleketi ve seçim bölgesi Antalyaya Geçici Meclis Başkanı olarak dönen Deniz Baykal, havalimanında küçük bir partili grup tarafından karşılandı. Havalimanı VIP salonunda

· 3 dk okuma · 55 okunma
0Yorumlar
Deniz Baykal: 549 milletvekili okudu, 550ncisi de saygı göstermeli

1 Kasım seçimlerinin ardından memleketi ve seçim bölgesi Antalyaya Geçici Meclis Başkanı olarak dönen Deniz Baykal, havalimanında küçük bir partili grup tarafından karşılandı. Havalimanı VIP salonunda bir süre partililerle sohbet eden Baykal için meclis başkanlarının sahip olduğu yakın koruma ve protokol kuralları yoktu. TBMM başkanlarına tahsis edilen 0001 plakanın da geçici sahibi olan Baykalı karşılamaya, Antalya protokolundan kimse gelmedi.  

 

 
PROTOKOLU KABUL ETMEDİ   Baykal, çıkışta yaptığı açıklamada pazar gününe kadar Geçici Meclis Başkanlığı görevinin devam ettiğini belirterek, kendisine Meclis Başkanına sunulan imkanların teklif edildiğini, ancak kabul etmediğini söyledi.   Baykal, Teklif ettiler, söylediler. Teşekkür ettik. Güvenlik, polis refakat işleri hem de diğer imkanlar 4 gün sonra seçilecek arkadaşımız onları değerlendirir diye konuştu.   YEMİN TÖRENİNDE YEMİN EDİLİR   Mecliste yemin töreninde HDP Milletvekili Leyla Zananın yemin metninde değişikliğe gitmesine ilişkin değerlendirmeleri sorulan Baykal, Yemin töreninde yemin edilir. Yeminin ne olduğu Anayasada bellidir. Herkes kendi kafasına göre yeminde değişikliğe gitme, tadilat yapma hakkına sahip değildir. Herkesin düşüncesi saygıdeğerdir. Düşüncesini yemine yerleştirmek ya da yeminde dile getirilen düşünceyi çarpıtmak, bozmak kimsenin yetkisi içinde değildir, hakkı değildir. Meclis başkanının da görevi bunu gözetmektir, o yapılmıştır. Bunun ötesinde söylenecek fazla bir şey yok diye konuştu.   İlgili Haber Leyla Zana yemin törenine Kürtçe başlayınca...   SORUMLU DAVRANMAYA ÇAĞIRDI   Meclise saygı gösterilmesi ve bir şov alanı haline dönüştürmekten uzak durulması gerektiğini kaydeden Baykal, siyasetin şov tarafı olduğunu, bunu anladığını, ancak daha milletvekilliğinin ilk başladığı noktada daha bir ağırbaşlı, sakin, vakur durulabileceğini söyledi.   Baykal, şunları söyledi: 550 milletvekili seçildi, 549u yemin metnini hiç tartışmaya kalkışmadan, şova alet etme gereğini duymadan, yeminin içeriğine, sözlerine, gramerine ciddi itirazları olabileceği halde Türkiyede siyasi hayatı gereksiz bir gerilime sürüklemeyelim, gerçek gündemi bozmayalım, sorumlu davranalım değerlendirmesiyle Anayasadaki metni aynen okudu, söyledi Buna herkesin saygı göstermesi lazım. 550nci üyenin de saygı göstermesi lazım.   BİZDE BUNLAR OLUR   Baykal, partisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin Bizde bunlar olur. Bu tartışmalar önemli değil yorumunda bulundu. Baykal açıklamalarının ardından CHP Antalya İl Sekreteri Şefik Dirgenin kullandığı ciple Konyaaltı Caddesindeki evine geçti.
Emre BAYLAN/ANTALYA (DHA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

1 gün önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

16 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce