Diyarbakırdaki patlamadan sonra Demirtaştan ilk açıklama
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırdaki miting alanındaki patlama sonrası ilk kez konuştu. Med Nuçe ve İMC TV televizyonlarına konuşan Demirtaş, Tüm Diyarbakır halkını DBP İl Binası ö
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırdaki miting alanındaki patlama sonrası ilk kez konuştu. Med Nuçe ve İMC TV televizyonlarına konuşan Demirtaş, Tüm Diyarbakır halkını DBP İl Binası önüne çağırıyoruz.Gençlere sesleniyorum, gerilim istemiyorum dedi.
Demirtaş şunları söyledi: Asıl yapılmak istenen alanda patlama yapıp gerilimi şehir geneline yaymaktı. Bütün arkadaşlarımı Diyarbakır İl Başkanlığı önüne çağırıyorum. Başından beri söylemiştik biz bu seçimi gerçekleştireceğiz ve barajı geçeceğiz. Bunun cevabını sandıkta vereceğiz. Herkes bulundukları yerden il binamızın önünde toplanmasını istiyoruz
Haberin Videosu Selahattin Demirtaş: Patlama yakınımda oldu bacağı kopanlar, ağır yaralananlar var startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer31619,31619,201506,31619-314480.jpg,1, 0,Selahattin Demirtaş: Patlama yakınımda oldu bacağı kopanlar, ağır yaralananlar var);
DURUMU AĞIR OLAN VATANDAŞLARIMIZ VAR
Daha sonra CNN Türk canlı yayınına katılan Demirtaş; Konuşma yapmak için araçta hazırlık yaptığımda miting alanındaki trafonun yanında bir patlama meydana geldi. 10 civarında vatandaşımız yaralı. Ağır olan da var durumu iyi olan da var. Bizim ekmekten ve sudan daha acil barışı getirmek için çaba sarfediyoruz. Diyarbakırda hiç bir gerilime provokasyona izin vermesinler. Bütün arkadaşlarımız il binası önünde toplanırsa orada ayrıntılı bir açıklama yapacağız. Maalesef böylesine üzücü bir olayla mitingimizi sonlandırdık. Ben İl Binasındayım.
AYAKLARI KOPAN VATANDAŞLARIMIZ OLDU
Trafo patlaması mı bir bomba mı bilmiyoruz. Resmi makamlar gerekli incelemeyi yapmadan bir açıklama yapmak doğru deği. Etkili bir patlamaydı, ayakları kopan vatandaşlarımız oldu. Karadenizden Trakyadan barışseverlerin duaları bizimle. HDP bu tuzaklara düşmeyecek. Biz bu seçimi yapacağız ve inşallah kazanacağız. Kentte gerilim yok. Polisin sağ duyulu olması için Vali ve Emniyet Müdürü ile görüştüm. Panik halindeki bir kitleye karşı dikkatli olmaları gerketiğini söyledim. Biz seçim rekabetini tamamlamak istiyoruz.
ARKADAŞLARIMIZ ANONSLA DAHA BÜYÜK BİR FELAKETİ ÖNLEDİLER
Arkadaşlarımız anonsla büyük bir paniği engelledi. Kadınlar çocuklar miting alanındaydı. Büyük bir facia olabilirdi. İl binasının önünde yapacağımız açıklamadan sonra Diyarbakırdaki çalışmamızı tamamladık. Yarın İstanbulda iki ilçede seçim çalışması yapacağız.
Vali ve Emniyet Müdürü beni aradı bilgi verdi. Gerekli incelemeleri yapıyorlar. Şu ana kadar liderlerden geçmiş olsun mesajı gelmedi. Ne olursa olsun Türkiyede barış kazanacak.
DEMİRTAŞIN DBP İL BİNASINDAKİ KONUŞMASI
Selahattin Demirtaş, konuşmasına başladığı sırada ezan okundu. Verilen ara sonrasında Selahattin Demirtaş konuşmasına başladı.
Bugün gönlü barıştan yana olanların hepsi HDPnin yanındadır. Defalarca aynı tezgahı kurdular.
Gönlümüz yaralı arkadaşlarla birlikte. Ve inşallah iyileşecek ve aramızda olacaklar. Sakın ola ki partimizin dışındaki insanların açıklamalarına itibar etmeyin. biz barajı geçersek Türkiye nefes alacak. Ama bu nefesi bize aldırmak istemiyorlar. Diyarbakırın her sokağında aynı sakinlikle çalışmalarımızı sürüdüreceğiz. Zannetmesinler ki HDP bu tür oyunlara tuzaklara düşecek bir partidir. Alandaki disiplin çok daha büyük bir faciayı önledi.
Diyarbakırda kaos yaratıp diğer şehirlere yaymak istediler. İncelenmeler yapılıyor. Arkasında kimler var inceleniyor. Biz şu yaptı bu yaptı demiyoruz. Ama bunun bir saldırı olduğu tespit edilirse bu saldırıyı yapanlarn tespit edilmesi halinde Türkiyenin önü açılmış olacak.
emin olun doğru yoldayız, haklı yoldayız, meşru bir davamız var. İnsanlık için alanlardayız. Bütün Türkiye rahat bir nefes alsın diye çalışıyoruz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




