Egemen Bağıştan Gezi Parkı itirafı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın danışmanı olacağı öne sürülen Egemen Bağış, Türkiyede yapılan seçimlere ilişkin İtalyan La Repubblica gazetesine bir röportaj verdi. Marco Ansaldonun gerçekleştir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın danışmanı olacağı öne sürülen Egemen Bağış, Türkiyede yapılan seçimlere ilişkin İtalyan La Repubblica gazetesine bir röportaj verdi.
Marco Ansaldonun gerçekleştirdiği mülakatta, seçim sonuçlarının Erdoğan için bir başarı olduğunu savunan Bağış, Küresel ve Türkiye içinde bizi zayıflatma girişimlerine karşın, ikinci partiden yüzde 20 farkla AKP birinci parti olarak çıkmayı başardı dedi.
BU, ERDOĞANIN 10UNCU ZAFERİDİR
Ama mecliste mutlak çoğunluğu kaybettiniz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine Bağış, AKP baskın olan partidir, bu seçimlerden de zaferle çıktı. Bu, Erdoğan için 10. zafer. Bu demek oluyor ki seçmenlerin çoğu, istikrar istiyor ifadelerini kullandı.
Meclise ilk kez bir Kürt partinin (HDP) girmesini nasıl değerlendirdiği sorulan Bağış, Çok ilginç gibi. Bu, halkın ne sağ ne de sol muhalefetten, yani ne sosyal demokratlardan ne de milliyetçilerden memnun olduğunu gösteriyor. Bu nedenle insanlar Mecliste üçüncü bir muhalefet partisi istiyor. Sağ da sol da bu sonucu analiz etmeli diye konuştu.
Bağışın söyleşide, Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlundan bahsetmemesi dikkat çekti.
OTORİTER EĞİLİME CEVAP: TÜRKİYE DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNDE
Bu seçimlerin Türkiyeyi ABye yaklaştırıp yaklaştırmadığını da değerlendiren Bağış, Türkiyenin AB rüyasının halen diri olduğunu belirterek, Bu seçimler gösterdi ki Türkler müreffeh bir ülke istiyor dedi.
Türkiyedeki otoriter eğilimin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine eski Bakan, Türkiyenin demokratikleşme sürecinde olduğunu ve bu sürecin bir gecede gerçekleşmediğini dile getirerek, Tarihten biliyoruz ki buna benzer geçiş süreçleri şiddetle de olmuştur. Gerekli kurumları yaratmak ve çoğulcu bir toplumu inşa etmek zaman ister. Bu, demokratik dönüşümün bir gecede olmadığı anlamına geliyor. Biz sadece uzun bir sürecin başındayız. Bu süreç, alt üst edilebilecek bir süreç değildir şeklinde konuştu.
GEZİ PARKI PROTESTOLARI YORUMU: SAATİ GERİ ALAMAZSINIZ
Bağış, 2 yıl önce Gezi Parkı protestoları oldu. Sosyal ağlar aracılığıyla seferber olunan, barışçıl bir ayaklanma idi, ama sonra bu susturuldu. Bu yeniden yaşanabilir. Korkmuyor musunuz? sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
Bu, saati geri alamamanız gibi bir şey. Sosyal medya üzerinden seferber olmayı öğrenmiş, kendi sesini ve değişim getirme kapasitesini keşfetmiş kitleleri susturamazsınız. Bu şekilde, risklerle, değişimlerle ve aynı zamanda fırsatlarla dolu, geri dönüşü olmayan bir sürecin önünde kendimizi buluruz. Asıl büyük zorluk, değişim anını kaçırmama kapasitesine sahip olmaktır.
EGEMEN BAĞIŞ NELER DEMİŞTİ?
Egemen Bağış: Suriyede ölenlerin yanında devede kulak...
Egemen Bağış: AB Büyükelçilerine camide alkol görüntüleri izlettirildi
Egemen Bağış, AB Büyükelçileriyle yaptığı görüşmede, 15 dakikalık video izlettirildiğini ve bunun içerisinde camide alkollü içeceklerin içildiğine dair görüntülerin de olduğunu söyledi.
AB Büyükelçileri: İçki içilirken görüntüler yoktu
Egemen Bağışın Türkiyede görev yapan AB Büyükelçilerine Gezi Parkı olayları sırasında camilerde içki içildiğine ilişkin görüntülerin izletildiği açıklamasının ardından büyükelçiler farklı değerlendirmede bulundu.
Egemen Bağıştan duran adam yorumu
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış duran adam eylemlerine de değinerek Türkiye duran adam arıyorsa CHPde çok var. Durmaktan başka iş yapmıyorlar. Kılıçdaroğlu da bir duran adam. Bizim, durmaya zamamız yok diye konuştu.
Bağış: Camiye geçmiş olsun ziyaretine gittim
Egemen Bağış, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Dolmabahçe Camisine girilmesi bile provokasyon çabasının bir parçasıydı dedi.
Benzer Haberler
Ömer Muhtarın şehadet Yoldönümünde anılıyor
83 yıl önce (bu gûn)...Îtalyanlar tarafından idam edilerek şehid edilen Ömer Muhtarı Rahmetle...
O fotoğrafın kahramanı konuştu: Ezber bozdu
31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Gezi Parkı eylemlerinde foto...
Geziye destek veren müdürü polislikten attılar!
Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının Samsun Çalışma Merkezinde...
SİYASET Haberleri
Tümüİmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...




