Ensarioğlu: Ölenin de, askerde olanın da oyları kullanıldı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il binasında 1 Kasım seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. AK Partiden aday olanlarla birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçim sonuçl
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, il binasında 1 Kasım seçimleri sonuçlarını değerlendirdi. AK Partiden aday olanlarla birlikte düzenlediği toplantıda konuşan Ensarioğlu, seçim sonuçları, çözüm süreci, seçimlerde yapıldığını savunduğu baskılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır başta olmak üzere, Güneydoğuda AK Partinin oyunun arttığını belirten Ensarioğlu, oylarının artırılmasında çok önemli mesajları olduğunu anlatırken şöyle dedi: Hem bölgedeki, hem Türkiyedeki oy artışlarında çok önemli mesajlar var. 7 Haziranda halkın bize verdiği mesajı gördük, bunu algıladık ve gereğini yaptık. Ama bu seçimde çok önemli mesajlar oldu.
Neydi bölgedeki mesaj? Millet, bunların ilan ettiği özyönetimi, çatışmayı istemediğini, yeniden başlayan bu çatışmalı süreci kabul etmediğini, bu çatışmalı süreç karşısında siyasilerin tavırsızlığına bir itiraz ve ikazdır. Evet, biz yüzde 50nin oyunu aldık ama Allahın izniyle yüzde 100ün hükümeti olacağız.
BÖLGEDE ADİL SEÇİMLER YAŞANMADI
Konuşmasında HDPyi de eleştiren Ensarioğlu, HDPnin neden oy kaybettiğini şöyle değerlendirdi: Bölgede adil seçimler yaşanmadı. Çok ciddi baskılar vardı. Kırsalda oyların nasıl kullanıldığını herkes iyi biliyor. Bunlar olmazsa barajı bile aşamayacaklardı. HDP vesayet siyasetini aşamamış, özgür, bağımsız siyaset yapamamıştır. Şiddetin durması için, silahlı güçlere itiraz edemedi. Bu yüzden oy kaybı yaşadı. Aslında tüm bunlara rağmen iyi oy aldılar. Halk onlara son bir fırsat daha verdi. İnşallah halkın verdiği bu mesajı iyi anlarlar. Çözüm sürecini de değerlendiren Ensarioğlu, AK Parti oldukça Çözüm sürecinin var olacağını, bunun Cumhuriyetin en büyük projesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
Çözüm süreci; Bu ülkenin birliği, bütünlüğü ve geleceğidir. Bu kadar önemli bir projedir. Ama bu çözüm sürecini biz, bir örgüt, siyasi partiyle yapmıyoruz. Çözüm sürecini Türkiyenin geleceği için bütün Kürt ve Türk halkıyla birlikte yapıyoruz. Türkiyenin demokratikleşmesi, hak ve özgürlüklerdeki iyileşmeler ve ülkede yaptığımız ve yapacağımız reformlar hiçbir siyasi parti ve örgüt için değildir. Bu halk, hak ettiği özgürlük ve eşitlik neyse, onun gereğini yapacağız. 78 milyon insan kendini eşit ve hür hissedecek. Şiddetin bir tarafı vardır. Şiddetin tarafı, şiddeti uygulayanlardır. Bu şiddetin tarafıyla çözüm süreci yürütmek zorundasınız. Bunu yapmak güçlü bir irade, liderlik ister ve risk almayı gerektirir. Bu riski AK Parti almıştır ve iradeyi ortaya koymuştur.
YÜZDE 80-90 OY ALINIYORSA, DEMOKRASİLERDE BU OLMAZ
Ensarioğliu, 1 Kasım seçimlerinde usulsüzlük ve baskılar olduğu gerekçesiyle itirazlarda bulunacaklarını anlatırken, ölen kişiler adına oy kullanıldığını öne sürdü Ensarioğlu, Ölenin de, askerde, hastanede olanın da oyları kullanılmıştır. Birçok vatandaş bize gelerek, Oyumu kullanmaya gittiğimde, kullanıldığını gördüm dedi. Vatandaşlarımızın bize müracaat ve tutanakları var. Bir kişinin tüm oyları kullandığını biliyoruz. Birçok yerde bütün oyların kullanıldığını biliyoruz, geçersiz oy yok, bütün oylar bir partiye verilmiş. Bunların dışında, çok ciddi bir baskı vardı. Kırsalda tamamen bir baskı vardı. Bir şehirde yüzde 80-90 oy alınıyorsa, demokrasilerde bu olmaz. Burada sorun vardır demektir.
Çok net bir şey ifade etmek istiyorum; Hakkaride, Şırnakta özgür seçimler olsun, baskı olmasın, her şeye yemin ederim ki, AK Parti, HDPden daha fazla oy alır. Biz bu millete hizmet etmek için yola çıktık. Ölümden korkmayız. Siyaset korkakların işi değildir. Biz bu millete söz veriyoruz; 2019 yılında bunlar yaşanmayacak. 2019 yılında herkes özgürce bu ülkede oyunu kullanacak.
Ahmet ÜN / DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
SİYASET Haberleri
TümüKurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...
Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:
Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...




