Erdoğan görevi Davutoğluna verdi
Cumhurbaşkanlığı, Ak Parti Genel Başkanı ve konya milletvekili Ahmet Davutoğlunu geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atadı... Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Cumhurbaşkanlığı, Ak Parti Genel Başkanı ve konya milletvekili Ahmet Davutoğlunu geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atadı...
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlunu bugün kabul ederek, Anayasanın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atamışlardır.
BAŞBAKAN 14.00TE AÇIKLAMA YAPACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğanın Ahmet Davutoğlunu Başbakan olarak atamasından sonra Davutoğlu saat 14.00te bir basın toplantısı düzenleyecek.
Ahmet Davutoğlu konuşuyor:
Bugüne kadar Ak Parti Genel Merkezinde açıklamalarda bulundum. Bugün ise Başbakanlıkta açıklama yapıyorum. bu bir devlet görevidir. Sayın Cumhurbaşkanımız görevi bana tevdi etti.
TBMM seçimi yapıldı. Kendi içinde bir rekabetle İsmet Yılmaz Meclis Başkanı olarak seçildi. Başkanlık Divanı oluştu. Ardından bendenizi sayın Cumhurbaşkanımız beni hükümeti kurmak için görevlendirdi. Liderlerle görüştüm. Tablo şuydu: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede bir koalisyon zemininin olup olmadığına dair bir konuda mutabık kaldık. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.
CHP BİZE KOALİSYON TEKLİFİ OLMADI DİYOR AMA..
Bize koalisyon teklif edilmedi ifadesi yanlıştır.
Eğitim ve dış politika konusunda iki partinin derin görüş ayrılıkları vardı. Uzun dönemli bir hükümet yerine bazı konularda reformları hayata geçirmek için bir kısa süreli reform hükümeti kurmayı denedik ama olmadı.
Sayın Bahçelinin 7 Hazirandan beri söylediği sözler ortada. Bizim görüşmemizde kendilerinin bir koalisyon kurmak istemediğini diğer partilerle koalisyon kurulması gerektiğini ifade etti. Sayın Bahçeli 7 Haziran gecesinden itibaren bütün kapıları kapattı.
Geçen salı görevi sayın Cumhurbaşkanımıza görevi iade ettim. Bütün siyasi liderlere bir çağrıda bulundum ve gelin ortak bir karar alalım ve millete birlikte gidelim el ele gidelim dedik.
DENİZ TÜKENENE KADAR HER ŞEYİ DENEDİM
Ama maalesef Perşembe günü yaptığım çağrılar karşılık bulmadı. Deniz tükenene kadar her şeyi denedik. Denemediğim yol ve yöntem kalgmadı.
Sayın Cumhurbaşkanı bugün yeni bir görev verdi bana. Bu bir koalisyon hükümeti kurma görevi değildir. Bu süreç bir müzakere süreci de değildir. Keşke neticeler alınsaydı da bir koalisyon hükümeti ile huzurunuza çıksaydım. Bu olmadıysa bunun sorumlusu kesinlikle biz değiliz.
Türkiye Cumhuriyet tarihinin ilk uygulamasıyla karşı karşıyayız. Anayasa hukukçularıyla hukuk konusundaki uzmanlarla istişare ettim. Teamüle önem veren birisi olarak yanlış bir teamüle ön ayak olmak istemem. Anayasanın 144. 116. maddeleri beğeniriz beğenmeyiz bu maddelerin dışına çıkmamız mümkün değil. Bu maddeler çerçevesinde atılan adımlar asla tartışılmaz.
Güneş Motel gibi talihsiz benzetmeler yapılıyor ama biz 8 Haziran akşamı bile böyle bir şeyi aklımızın ucundan geçirmedik. 1961, 82 Anayasasının maddelerini inceledim. Bu maddeler 1961 Anayasasında düzenlendi. Bizden gayri ahlaki tavır olmaz. Hiç bir şekilde bir partinin iç işlerine karışmayız, böyle küçük ayak oyunlarına kurnazlıkları da girişmeyiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Fatih İLÇESİ 2015 SEÇİM SONUÇLARI
Fatih 2015 Genel Seçim Sonuçları AK PARTİ 44,36 % 103.644 2 CHP...
Başbakan olarak atanan Davutoğlundan flaş açıklama
Cumhurbaşkanlığı, Ak Parti Genel Başkanı ve konya milletvekili...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
SİYASET Haberleri
TümüDoruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...




