BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Erdoğan: İstikrar için Başkanlık sistemi diyoruz
SİYASET

Erdoğan: İstikrar için Başkanlık sistemi diyoruz

18.03.2015 13:52 3
Erdoğan: İstikrar için Başkanlık sistemi diyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisinin açılış törenine katıldı. Ankaradaki törende hitap eden Erdoğan, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu belirterek Biz ülkemizi sadece bir alanda değil, her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, değiştirmenin, dönüştürmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz dedi.

FEDAKARLIĞIN, SERDENGEÇTİLİĞİN HİKAYESİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100üncü yılı kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe değinerek Sıhhiyecilerimiz, Çanakkale Savaşımızın görünmeyen kahramanlarıdır. Çanakkale, kendi öz oğlu yaralı olarak önüne getirildiğinde dahi durumu çok ağır olduğu için onu bir kenara bırakıp kurtarılma ihtimali daha yüksek olan diğer askerle ilgilenen doktor Tarık Nusretlerin destanıdır. Bu doktorumuz bir süre sonra hayata gözlerini yumarak şehit olan oğlunun cenazesini ancak ilerleyen saatlerde yaralıların arkası kesilince kucağına alıp acısını yaşayabilmiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Çanakkale Zaferi, gözlerinin nuru evlatlarını gerektiğinde vatan uğrunda şehit olsunlar diye kafalarına kına yakarak askere gönderen Yozgat Sorgunlu Hatice Anaların onları kendi öz evladından önce kurtarmak için canını dişine takan Tarık Nusretlerin sayesinde kazanılmıştır. Çanakkale Zaferi işte bu ruhun, bu fedakarlığın, bu serdengeçtiliğin hikayesidir diye konuştu.

BUNU SAYIN OBAMAYA DA ANLATIN DEDİLER

Sağlık alanında yapılan reformları anlatan Erdoğan, Genel Sağlık Sigortası sistemi hakkında bilgi vererek Amerikada Başkan Obama, benzer bir sistemi getirmek için çok uğraştı. Buna rağmen ancak kısmen başarabildi. Bir cuma namazını Sultanahmette kıldım. Namazdan çıkıyoruz. Turistler orada birikmişler, beni görünce el kol hareketi yaptılar. Ben de yaklaştım yanlarına meğerse benim o hafta Amerikaya gideceğimi biliyorlar. Bana dediler ki, siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız? Ben kendilerine biraz anlattım. Dediler ki bunu Sayın Obamaya da anlatın, olur mu, dediler. Biz de Obama ile olan görüşmemizde bu konuları da görüştük. Fakat oradaki olumsuz refleks Obamanın işini gerçekten çok zorlaştırdı. Kısmen halledebildi. Şimdi Avrupadan ve dünyanın pek çok yerinden sağlık sistemimizi sağlık hizmetlerimizi incelemek için ülkemizi ziyaret ediyorlar. Bizi örnek alarak kendi ülkelerinde benzer sistemleri kurmaya çalışıyorlar. Eksiklerimiz yok mu? Var. Ama bu eksikler de artık değişmesi kolay bir zemine oturdu. Artık iyi gidiyoruz. Zemini bulduk, yakaladık ve bu işi başaracağız ifadelerini kullandı.

2023 HEDEFLERİMİZİN GERİSİNDEKİ GAYE BUDUR

Konuşmasında yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi vurgusu yapan Erdoğan Biz ülkemizi sadece bir alanda değil, her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, değiştirmenin, dönüştürmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz. Bunun halli için buna ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz. Savunma sanayimiz bakamından önemli bir tesisin Aselsanın Radar ve Elektronik Harp Merkezinin açılış törenine katıldık. Siz sağlıkta neyseniz savunma sanayinde de o, olursunuz. Eski Türkiye sağlık alanında döküldüğü gibi savunma sanayi alanında da dökülüyordu. Yeni Türkiye sağlık alanında dünyaya örnek olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak atılımlar içinde şeklinde konuştu.

Ümit KOZAN - Bahar DEMİREL/ANKARA, (DHA)

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

2 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

6 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce