Erdoğan: Konu mankeni değilim
Erdoğanın şaşırtan izleme heyeti çıkışı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyetinin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uy
Erdoğanın şaşırtan izleme heyeti çıkışı sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Çözüm süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyetinin oluşrutulmasıdır. Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, sorumluluk da hükümettedir. Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir. diye konuşmuştu.
ARINÇA CEVAP MI VERDİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizlide Cumhurbaşkanı siyaset yapıyorlar diyorlar. Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben konu mankeni değilim. diye konuştu. Bu sözler Arınça cevap olarak yorumlandı.
İşte Erdoğanın Denizlideki o konuşmasının satır başları:
Artık ok yaydan çıktı. Önemli olan ne derecede hedefine varacağıdır. Bu mesele günlük siyasetin malzemesi olacak kadar basit bir mesele değildir. Ben damdan düştüm, dertliyim. Patinaj yapan bir ülke istemiyorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileriye gitmemiz lazım. Kaybedecek vaktimiz yok.
Biz kabuğunun içinde küçülen bir millet olamayız. Biz nasıl tarihte büyük bir milletsek bugün de büyük millet olma yolunda devam etmek zorundayız.
Avrupa Birliği kendi içinde bir kriz içinde. İngiltere ve Amerikada küresel kriz dengeleri sarstı. Biz bu süreçte ne yaptık: 2011 seçimlerinden sonra başlayan yeni anayasa çalışmaları akamete uğradı.
EY BATI...
Daha sonra Gezi olayı... Dünya üzerimize geldi. Batının gazetelerinde nasıl saldırdılar bize. Güya polis her tarafı yaktı yıktı. Ey batı peki daha şurda geçen gün Hamburgta yapılanlar neydi? Batı önce aynaya baksın. Bizim polisimiz bir çok yerde dayak yedi. Sonrasında 17-25 Aralık operasyonları. Bize zaman kaybettirdiler.
6-7 Ekim sonrası insanları katledecek aletler ellerinden alınıyor ondan rahatsızlar. Serap kızımızı otobüsün içinde molotofla yakmadınız mı? Nasıl olacak da bunlar suç olmaktan çıkacak. Ülkemizin her yerinde yaptılar bunu. Hala sürdürmek istediler. Bu yasa geç kalınmış bir yasa. Güvenlik güçlerimizin eli güçlü olmalı.
Türkiye tüm netameli hadiseleri en az zararla geride bıraktıysa milletimizin feraseti sayesindedir. Milletin emanetine güçlü bir şekilde sahip çıkan bir iktidarın iş başında olmasıdır. Koalisyon dönemlerinin Türkiyesi olsaydı felaket üzerine felaket yaşanmıştı.
Milletimizin karşısına yeni anayasa ile yeni bir tasavvurla çıkalım. Biz buna yeni Türkiye diyoruz.
CUMHURBAŞKANI SİYASET YAPIYOR DİYORLAR, KONU MANKENİ DEĞİLİM
Cumhurbaşkanı siyaset yapıyorlar diyorlar. Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben konu mankeni değilim.
Çanakkale ruhunu tekrar tekrar yaşatacağız. 24 Nisanda Çanakkalede barış ve dostlık mesajı vereceğiz. Yurt içinde yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Çanakkaleye gitmesini istiyorum. 10 yıl önce Çanakkaleye gelenlerin sayısı 300 bindi. Şu anda sayı yılda 3 milyona ulaştı. Nerden nereye..Çanakkalede çok ciddi yatırımlar yaptık.
Çanakkale ile ilgili nasıl ahlaksızca ifadeler kullandıklarını görüyorsunuz.
Benzer Haberler
Başbakan Davutoğlundan Demirtaşa sert tepki
Başbakan Davutoğlu, Silahların bırakılması çağrısıyla ilgili Bu açıklamayla birlikte yeni bir...
Arınç: Belki Kral çıplak denecek
Çözüm süreciyle ilgili geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eleştirilerine...
Arınç: Keşke Cumhurbaşkanımız demeseydi
Bülent Arınç, Star TVnin ana haber bülteninde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu,...
SİYASET Haberleri
TümüFatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...




