Erdoğandan yerel seçimle ilgili sert sözler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili muhalefet partilerine sert şekilde yüklendi. Erdoğan, Yine aynı hezimeti yaşayacaklar dedi.
Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle;
AK Parti çatısı altında siyaset yapan tüm kadınlarımıza buradan teşekkür ediyorum. programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sosyal medya kullanımından, kardeşlik hukukuna kadar hususlardaki görüşlerimizi paylaştık. Partimizi 2019 Mart seçimlerinden ezici zaferle çıkartacak yol haritası hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kadın kollarımız bir çok birimden önce yola revan oldu ve seçim maratonunu başlattı.
Türkiyede kadını gerçek anlamda özgürleştiren hareket AK Partidir. Bunu da çağdaşlığı üniversite kapılarında ikna odaları kuran lümpen anlayışa göre yapmıştır. AK Parti olarak şunu söylüyoruz Türkiyede kadınları görmezden gelen, devre dışı bırakan siyasetin başarı şansı yoktur. Kadınlar vitrin malzemesi olarak bakanların siyasi akibeti hüsrandır. Türk siyasi tarihinde AK Parti kadar kadınlara değer veren bir başka parti yoktur. AK Parti kadar kadını politikalarının merkezine yerleştiren başka bir siyasi hareket yoktur.2002de parlamentodaki kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı 4,4 iken, 24 Haziran sadece AK Parti sıralarında 53 hanım kardeşimiz milletvekili olarak oturuyor. Bunların 46sı da teşkilatta. AK Parti olarak toplam 8 kadın belediye başkanımız var. Bu sayıyı daha da artırma gayretindeyiz.17 yıldır AK Parti in sancağı dalgalanıyorsa, bunda en büyük pay sahibi hanımlardır.
Bizim ayırıcı vasfımız işte şu karşımızdaki manzaradır. Biz kutuplaştırıcı değil, Türkiye in tüm renklerini kucaklayan bir partiyiz. AK Parti Türkiye in partisidir.Bu güne kadar ayrımcılığın, ırkçılığın bu kapıdan içeri girmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Helal rızık için Silvanın dağlarında kuzu otlatan çoban ile Karadenizin azgın sularında balıkçılık yapan arasında fark yoktur. Özellikle ana muhalefet partisi ve avenelerinin insanlarımızı birbirine düşürmesine fırsat vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşürmek için her türlü yolu deneyecekler.
Bir taraftan bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına çiçek atıyorlar, diğer taraftan Suriyeli muhacirlere zalim Esedin diliyle saldırıyorlar. Bay Kemal şunu iyi bil, biz muhaciri de çok sevdik, ensarı da çok sevdik. Sen bizim sevdiğimiz muhacirleri geldikleri yere gönderme aşkı içinde olabilirsin. Çünkü sen muhacir nedir bilmezsin. Bu millet her zaman ensar olmuştur. Şimdi de aynı anlayışın içindeyiz. Kardeşlerimize kapılarımızı açtık, 3,5 milyon Suriyeli bizim misafirimizdir. Sıkıntıları, sorunları olabilir. Hiçbir zaman bir ayrım yapmadık. Toplamda 4 milyon.AB vermesi gereken parayı vermiş vermemiş bizim için önemli değil. Biz ne yaptık? 33 milyar biz harcama yaptık. AB sözünü yerine getirmedi. Şu ana kadar 1,750 milyar avro. Oradan gelse de gelmese de biz evsahipliğine devam ediyoruz. Rabbim bunun neticesini inşallah verecektir.
AYNI HEZİMETİ YAŞAYACAKLAR
7 yıldır büyük bir sabır ve ali cenablıkla Suriyeli mazlumlara evsahipliği yapan bu millete söylemedikleri yalan kalmadı. Türk milletinin basiret ve ferasetini aşamadılar. Her seçimde aynı şeyleri yapıp farklı sonuç almaktan kendilerini alamıyorlar. Mart 2019da da sonuç aynı olacak, aynı hezimeti yaşayacaklar. Biz bugüne kadar başkalarından ziyade kendimizin ne yaptığına baktık. Standartımızı muhalefetin belirlemesine izin vermedik. Böyle bir yanlışa düşmüş olsaydık bu oy oranlarının yarısını dahi alamazdık. Biz onların ne dediğiyle, ne yaptığıyla uğraşmayacağız. Biz rotamızı çizmek için milletimize bakacağız. Bizler de seviyeyi düşürmeden bunların hatalarını ifşa etmekten geri durmayacağız. Mart 2019 seçimleri sıradan bir seçim değildir. Bu mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Sadece millete değil, CHPye de bela. CHPyi de bundan kurtarmamız lazım. SSKyı batırdı, CHPyi batırmanın gayreti içerisinde.
Mart 2019 seçimleri sıradan bir seçim değildir. Bu mahalli idareler seçimi belki de bu ana muhalefetin sonu olacaktır. Sadece millete değil, CHPye de bela. CHPyi de bundan kurtarmamız lazım. SSKyı batırdı, CHPyi batırmanın gayreti içerisinde. Adam İngiltereye bir şeyler konuşuyor, Türkiyeyi şikayet ediyor. Özgürlük, demokrasi yok diyor. Özgürlük, demokrasi yok da her seçimi kaybettin, hala seçime giriyorsun. Bundan büyük demokrasi olur mu? Onda ders alacak... Neyse gerisini söylemeyim. 24 Haziran seçimlerinin tam anlamıyla idareye yansıması Mart 2019a bağlıdır. Kale içeriden fethedilir. Ana muhalefetin, muhalefetin yaptığı bir şey yok. Ne yapıyorsak biz yapıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin hanım kardeşlerimize anlatmanın beylere anlatmaktan daha kolay olduğunu düşünüyorum.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Alman basını: Erdoğan seçimle tehdit ediyor
Die Welt: Erdoğan diğer partileri yeniden seçimle tehdit...
Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim
Politika Haberleri Erdoğan: Ben olsam iade etmezdim haberi...
Cumhurbaşkanı: Kılıçdaroğlunun söylediklerini dinleyince...
Güncel Haberleri Cumhurbaşkanı: Kılıçdaroğlunun söylediklerini dinleyince şok oldum...
SİYASET Haberleri
TümüDoruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...




