BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
İSTANBUL 26°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa SİYASET Ethem Sancak: Türkiyenin kaderi başkanlık sistemine bağlı
sahin

Ethem Sancak: Türkiyenin kaderi başkanlık sistemine bağlı

Politika Haberleri › Ethem Sancak: Türkiyenin kaderi başkanlık sistemine bağlı haberi 7 Haziran seçimleri, siyasi iktidarı belirlemenin ötesinde, 13 yıllık ülke kazanımlarının yeni Anayasa ve Başkan

· 4 dk okuma · 33 okunma
Ethem Sancak: Türkiyenin kaderi başkanlık sistemine bağlı
Politika Haberleri ›
Ethem Sancak: Türkiyenin kaderi başkanlık sistemine bağlı haberi

7 Haziran seçimleri, siyasi iktidarı belirlemenin ötesinde, 13 yıllık ülke kazanımlarının yeni Anayasa ve Başkanlık sistemiyle tamamlanmasının anahtarı olacak.

Amsterdam Tartışmalarının kırkıncısında ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Hollanda Türk toplumunun temsilcileriyle buluştu. Konuşmasında, ‘Neden Başkanlık Sistemi? sorusuna tarihi, kültürel ve sosyolojik açılardan cevaplar getiren Sancak, yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 7 Haziran seçimlerinde oy kullanıyor olmasının önemine de değindi.

Türkevi Araştırmalar Merkezi tarafından her ay farklı bir konuğun misafir konuşmacı olduğu Amsterdam Tartışmalarında gündemdeki meseleler masaya yatırılıyor. Ahmet Suat Arının yönetiminde yapılan bu ayki konuşma, Hollandada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının konsolosluklarda oy kullanacakları 3 günlük zaman diliminin ilk gününde yapıldı. Ethem Sancakı dinleyenler arasında ESMEDYA İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir ile Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör de vardı. Dinleyicilerin, özellikle 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili soruları ağırlıktaydı. Başkanlık sisteminin artık Türkiye için kader olduğunu vurgulayan Ethem Sancak, hiçbir siyasinin bu sosyal gelişmeyi tersine çeviremeyeceğini, tarihi ve sosyolojik örnekler ile ayrıntılı biçimde ortaya koydu.

SON 13 YILDA TARİHİMİZLE BARIŞTIK

Dünya tarihinin kronolojik olarak değil, karşılaştırılmalı bir anlatımla doğru anlaşılması gerektiğini söyleyen Sancak, geçmişten verdiği çarpıcı örneklerle Türkiyenin tarihini, coğrafyasını, kültürünü ve mensubu olduğu medeniyeti artık doğru okuduğunu ve kendi değerleriyle barıştığını ifade etti. Bu farkındalığı ortaya çıkaran son 13 yıllık sürecin ülkeye büyük kazanımlar sağladığını hatırlatan Sancak, söz konusu kazanımların aynı zamanda her birimize yeni sorumluluklar yüklediğinin de altını çizdi.

 

Türkevi Araştırmalar Merkezinin kırkıncısını düzenlediği Amsterdam Tartışmalarına konuk olan iş adamı Ethem Sancak, gurbetçilerden yoğun ilgi gördü.

Milletin desteğini alarak 7 Haziran seçimlerden galip çıkacak hükümet, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi sorumluluğunu almış olacak.

YENİ YÖNETİM SİSTEMİ YENİ ANAYASA

Türkiye için ‘kader olacak bir seçimin sath-ı mailinde olduğumuzu söyleyen Sancak, 7 Haziranın siyasi iktidarı belirlemenin ötesinde son 13 yılın ülkeye kazandırdıklarının artık yeni bir Anayasa ve Başkanlık sistemi ile tamamlanması sorumluluğunu yeni seçilenlere vereceğini söyledi. Artık Türkiyeyi yeni bir yönetim sistemi ve yeni bir Anayasanın beklediğini anlatan Sancak, ülkede yaşanan değişimin ülke insanına çok daha önemli bir sorumluluk yüklediğini ve bu değişimi kurumsal biçimde kalıcılaştıracak sonucun ülke insanına yaraşır yeni bir Anayasa ve Başkanlık sistemi olduğunu söyledi.

Değişen ve büyüyen Türkiyenin, elde ettiği kazanımları sürdürerek kalıcı hale getirmesi yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine bağlı.

ERDOĞAN KIYASLANAMAYACAK BİR LİDER

Recep Tayyip Erdoğanın başka bir siyasi ile kıyas edilmesinin mümkün ve doğru olmayacağını vurgulayan Ethem Sancak,  AK Parti kurucusu olarak yola çıkan, Genel Başkan ve Başbakan olduktan sonra milletin desteği ile AK Parti oylarını da aşarak yüzde 52lik bir oy oranı ile halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğanın, siyasi yürüyüşünü zaferle taçlandırdığını söyledi.

 

Amsterdamda gurbetçilerlerle buluşan Ethem Sancakı dinleyenler arasında ESMEDYA İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özdemir ve Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı Veyis Güngör de vardı.

 



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

10 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

10 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

10 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

11 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

11 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

22 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce