Hasip Kaplan: HDP sürpriz yapacak
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğanın başkanlık sistemi önerisini değerlendiren Hasip Kaplan, Erdoğanın Amerikadaki başkanlık sistemini istediğinin altını çizdi. Amerika
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğanın başkanlık sistemi önerisini değerlendiren Hasip Kaplan, Erdoğanın Amerikadaki başkanlık sistemini istediğinin altını çizdi. Amerikadaki başkanlık sisteminden örnekler veren Kaplan Amerikada 50 tane eyalet parlamentosu var. Parlamento artı kongre var. Keskin bir güler ayrılığı var orada. Orada artık bu sistem o kadar oturmuş ki, fren ve denge sistemi var. Şimdi AK Partide Sayın Cumhurbaşkanımız da kusura bakmasınlar ne firen var ne de denge var dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın meydanlarda seçim startı verdiğini kaydeden Kaplan Sayın Cumhurbaşkanı tek adamlık sisteminin rüyalarını görmesin. Demokrasilerde herkes hukuka uymak zorundadır. Cumhurbaşkanı ve başbakanlar öncelikli uymalıdır. Yasaları takmıyorlarsa bizde hatırlatırız. O meydanları seçim propagandasına çevirirseniz muhalefet de o meydanları size dar eder. Cumhurbaşkanı bu kampanyayı açarsa anayasayı ihlal etmiş oluyor. Devletin gücü ile yapmış olacaksınız bazı şeyleri, suç oluşuyor. Yasama meclisi sadece AK Parti milletvekillerinden oluşmuyor, milletvekillerinin tamamından oluşuyor, yasama görevini engellemeniz suçtur. Başkanlık sistemini havada bulut, sen unut Sayın Erdoğan diye konuştu.
KORKSUNLAR BİZDEN
Seçimden sonra HDPnin barajı aşarak Meclise daha güçlü bir şekilde geleceğini iddia eden Kaplan Sizin başkanlık hayallerini HDP olarak seçim barajını aşarak, milletvekili sayınızı 300lerin altına düşürerek, güçlü bir şekilde Meclise gelerek bütün oyunlarınızı bozacağız. Geldiğimiz zaman çözüm sürecini daha güçlü götüreceğiz. Çözüm sürecimizin karşısında tek muhatap AK Parti olmayacak, 77 milyon halkımız olacak. Biz barajı aştığımız zaman 12 Eylül Anayasası da kesinlikle değişecek, seçim barajını yerle bir edeceğiz. Seçim startını verdik, zafer ruhu ile seçimlere hazırlanıyoruz. Korksunlar bizden şeklinde konuştu.
HDPnin başkanlık sistemi için AK Parti ile seçim barajı üzerinden anlaşıldığı yönündeki eleştirilere cevap veren Kaplan, AK Parti ile seçim barajında anlaşsaydık barajın inmesi gerekirdi. Hazine yardımında bile Mecliste kavga ettik. Kim ki bunu ortaya atıyor alçakça bir iftiradır bu. Biz asla AK Parti ile böyle bir pazarlık içinde değiliz. Bu iktidar ve ana muhalefetin paniklemesidir. Kamuoyunu bu şekilde manipüle edeceklerini sanıyorlar. İşkembeden atıyorlar ifadelerini kullandı.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
Arınç: Belki Kral çıplak denecek
Çözüm süreciyle ilgili geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eleştirilerine...
Kamalak: Bu başkanlık sistemi değil, despotizmdir
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, başkanlık sistemi ve partili...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




