BORSA
BIST 100 14.562,05 %0,54
Altın 6.883,26 ₺/gr %0,37
Bitcoin $78.471 %0,51
Dolar 48,27 ₺ %0,05
Euro 56,00 ₺ %0,14
Sterlin 65,41 ₺ %0,03
Gümüş 104,01 ₺/gr %1,00
Ethereum $2.446,23 %0,43
İsviçre Frangı 59,69 ₺ %0,11
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,11
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,27
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,21
İSTANBUL 28°C 6.883,26 ₺/gr 48,27 ₺ 56,00 ₺
Anasayfa SİYASET HDP mitinginde arbede
fatihaktuel

HDP mitinginde arbede

Samsun Cumhuriyet Meydanında HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağın mitingi öncesinde polis geniş önlem aldı. Meydana giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şehrin her noktasına polis ekipl

· 3 dk okuma · 45 okunma
0Yorumlar
HDP mitinginde arbede

Samsun Cumhuriyet Meydanında HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağın mitingi öncesinde polis geniş önlem aldı. Meydana giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şehrin her noktasına polis ekipleri yerleştirildi.

 

500 KİŞİLİK GRUP GELDİ

Mitingi protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile miting alanına girmek istedi. Polis barikatı ile karşılaşan grup, Burası Samsun buradan çıkış yok sloganları attı. Polisin engel olduğu grup tepkilerini artırınca 10 kişi gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuzda bölgeye giderek grubun dağılması konusunda uyarılarda bulundu. Polisin etten duvar ördüğü Cumhuriyet Meydanındaki HDP mitingi sürüyor.

MİTİNG SONRASI OLAY ÇIKTI

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın Samsundan ayrılmasının ardından, bir grup miting alanındaki HDPlilere saldırmak istedi ve ortaylık savaş alanına döndü. Bu gruba TOMAlardan su sıkarak ve biber gazıyla müdahale eden grup, alandaki HDPlileri bir süre alanda tuttu. Bir süre miting alanında bekletilen HDPliler, gruplar halinde otobüs ve minibüslerle güvenlik çemberi altında bölgeden çıkarılabildi.

HDPlilerin bindikleri otobüs ve minibüslerin geçiş güzergahına barikat kuran gruplar, araçları taş yağmuruna tuttu. Saldırıda bazı araçların camları kırılırken, müdahale eden polis barikatları kaldırarak geçişi sağladı.

Olaylar sırasında biber gazından etkilenenler zor anlar yaşarken, yakındaki özel hastaneye gideler oldu.

HDPLİLER ALANDAN AYRILDI, OLAYLAR BİTTİ

Figen Yüksekdağın mitinginin ardından güvenlik nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tutulan HDPliler, güvenlik önlemleri altında gruplar halinde otobüs ve minibüslerle alandan ayrıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu alan güvenli bir şekilde boşaltıldı. HDPlilere tepki gösteren gruplar da meydanının boşaltılmasının ardından slogan atarak bölgeden uzaklaştı.

37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HDP mitinginde çıkan olaylarla ilgili Samsun Valiliğinin internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi; Ülkemizde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimler öncesi ilimiz Cumhuriyet meydanında seçime girecek Siyasi Partiler değişik tarihlerde mitinglerini gerçekleştirmişti. Bugün de Halkların Demokratik Partisi (HDP) bir miting gerçekleştirmiştir. Karşıt grupların sloganlarına rağmen söz konusu miting yapılmış, ancak bazı grupların miting sonrası adı geçen partililerin miting alanından ayrılmalarına müsaade etmemek için slogan atarak meydana yürümek istemişlerdir. Bu esnada emniyet güçlerimiz tarafından dağılmaları yönünde gerekli ikazlar yapılmış,  dağılmayan gruba müdahale edilmiştir. Yaşanan bu olaylar esnasında 37 kişi gözaltına alınmış, 7 vatandaşımız ve 4 emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 kişi hafif şekilde yaralanmıştır.

DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

10 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce