HDP mitinginde arbede
Samsun Cumhuriyet Meydanında HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağın mitingi öncesinde polis geniş önlem aldı. Meydana giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şehrin her noktasına polis ekipl
Samsun Cumhuriyet Meydanında HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağın mitingi öncesinde polis geniş önlem aldı. Meydana giden tüm yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Şehrin her noktasına polis ekipleri yerleştirildi.
500 KİŞİLİK GRUP GELDİ
Mitingi protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile miting alanına girmek istedi. Polis barikatı ile karşılaşan grup, Burası Samsun buradan çıkış yok sloganları attı. Polisin engel olduğu grup tepkilerini artırınca 10 kişi gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuzda bölgeye giderek grubun dağılması konusunda uyarılarda bulundu. Polisin etten duvar ördüğü Cumhuriyet Meydanındaki HDP mitingi sürüyor.
MİTİNG SONRASI OLAY ÇIKTI
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın Samsundan ayrılmasının ardından, bir grup miting alanındaki HDPlilere saldırmak istedi ve ortaylık savaş alanına döndü. Bu gruba TOMAlardan su sıkarak ve biber gazıyla müdahale eden grup, alandaki HDPlileri bir süre alanda tuttu. Bir süre miting alanında bekletilen HDPliler, gruplar halinde otobüs ve minibüslerle güvenlik çemberi altında bölgeden çıkarılabildi.
HDPlilerin bindikleri otobüs ve minibüslerin geçiş güzergahına barikat kuran gruplar, araçları taş yağmuruna tuttu. Saldırıda bazı araçların camları kırılırken, müdahale eden polis barikatları kaldırarak geçişi sağladı.
Olaylar sırasında biber gazından etkilenenler zor anlar yaşarken, yakındaki özel hastaneye gideler oldu.
HDPLİLER ALANDAN AYRILDI, OLAYLAR BİTTİ
Figen Yüksekdağın mitinginin ardından güvenlik nedeniyle Cumhuriyet Meydanında tutulan HDPliler, güvenlik önlemleri altında gruplar halinde otobüs ve minibüslerle alandan ayrıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin bulunduğu alan güvenli bir şekilde boşaltıldı. HDPlilere tepki gösteren gruplar da meydanının boşaltılmasının ardından slogan atarak bölgeden uzaklaştı.
37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
HDP mitinginde çıkan olaylarla ilgili Samsun Valiliğinin internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi; Ülkemizde 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimler öncesi ilimiz Cumhuriyet meydanında seçime girecek Siyasi Partiler değişik tarihlerde mitinglerini gerçekleştirmişti. Bugün de Halkların Demokratik Partisi (HDP) bir miting gerçekleştirmiştir. Karşıt grupların sloganlarına rağmen söz konusu miting yapılmış, ancak bazı grupların miting sonrası adı geçen partililerin miting alanından ayrılmalarına müsaade etmemek için slogan atarak meydana yürümek istemişlerdir. Bu esnada emniyet güçlerimiz tarafından dağılmaları yönünde gerekli ikazlar yapılmış, dağılmayan gruba müdahale edilmiştir. Yaşanan bu olaylar esnasında 37 kişi gözaltına alınmış, 7 vatandaşımız ve 4 emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 kişi hafif şekilde yaralanmıştır.
DHA
Benzer Haberler
Yılbaşında hangi yollar trafiğe kapatılacak?
İstanbul Valiliği, yılbaşı için alınan önlemleri açıkladı. Megakentte yılbaşı gecesi 60 bin polis...
Taksim'e giden toplu taşıma hatlarına 1 Mayıs'ta kısıtlama
İstanbul Valiliği 1 Mayıs için metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirdi....
İstanbul\'da yarın hangi yollar kapalı?
İstanbul\'da kapalı olan yollar! İstanbul\'da yarın düzenlenecek Vodafone 41. İstanbul Maratonu...
SİYASET Haberleri
TümüFatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...




