BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET HDPli vekiller Tahir Elçiyi TBMMye taşıdı

HDPli vekiller Tahir Elçiyi TBMMye taşıdı

TBMM hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakırda yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit ola

29.11.2015 - 16:42 YAYINLANMA
6 DK OKUNMA SÜRESİ
Google News
HDPli vekiller Tahir Elçiyi TBMMye taşıdı

TBMM hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakırda yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allahtan rahmet diledi.

 

Haberin Videosu   Iraklı muhabir Tahir Elçinin öldüğü çatışmayı görüntüledi startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer39274,39274,201511,39274-394645.jpg,1, 0,Iraklı muhabir Tahir Elçinin öldüğü çatışmayı görüntüledi);

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ENSARİOĞLU: DİYARBAKIRIN HUZURU HEDEF ALINMIŞTIR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu da Elçinin hayatını kaybettiği, bir polisin de şehit olduğu saldırıyla ilin huzurunun hedef alındığını söyledi. Anadolu Ajansının aktardığına göre, Ensarioğlu, yaşamını yitiren Elçinin, her kesimin itibar ettiği değerli bir hukuk adamı olduğunu belirterek, ölümünün herkesi derinden üzdüğünü ifade etti. Ensarioğlu, Tabii Tahir Elçi olayı bir tesadüf müydü, çatışma ortasında mı kaldı, yoksa bilerek mi hedef alındı... Yani özellikle 15-20 gün önce sarf ettiği sözlerden dolayı tutuklama talebi ve kendi kişiliğinden kaynaklı durumu itibarıyla da hedef alınmış da olabilir.

 

Ama çatışmanın arasında tesadüfen de yaşamını yitirmiş olabilir. Bunları söylemek için henüz erken. Ama her ne olursa olsun bütün Diyarbakırın huzuru hedef alınmıştır, bütün Diyarbakır hedef alınmıştır bu saldırıda ifadesini kullandı. Sur içinde 15 günü aşkın süredir barikatlarla, öz yönetim ilanlarıyla ve ağır silahlı görüntülerle devletin operasyona tahrik edildiğini dile getiren Ensarioğlu, Bizler de bütün kesimlerle görüşerek, operasyonsuz bu işi çözer miyiz, çünkü sivil alanda insanlar öldüğü zaman siviller zarar görebiliyor, ölümlerin önüne geçebilir miyiz, bunun gayreti içindeydik dedi.

ELÇİ BİR DUYARLILIK İFADE ETMEK İÇİN ORADAYDI

Ancak iki gün önce yaşanan kısa süreli bir çatışmada tarihi köprünün ayağının zarar gördüğünü anımsatan Ensarioğlu, şunları kaydetti: Bugün Tahir Elçi, Baro olarak bu duyarlılığı, tarihi mekanların çatışmalarda zarar görmemesiyle ilgili bir duyarlılık ifade etmek için oradaydı. Kendilerinin bulunduğu yerin hemen ilerisinde barikat vardı, YDG-Hlilerin barikatı çok kısa mesafede. Geride de sokak girişinde bir polis aracı, aynı zamanda onların basın açıklaması yaptığı sırada taranarak bir polis şehit ediliyor. O olayın olduğu anda da barikatın gerisinden polislere doğru ateş açılıyor, grubun içindeki sivil polislere. Yani o basın açıklamasını takip eden ve korumakla görevli polislere ateş açılıyor. Tahir Elçi, tam da bu çatışmanın ortasında yaşamını yitiriyor. Bu kimin kurşunuyla, bilerek mi, bilmeyerek mi, bütün bunları ifade etmek için henüz erken ama olay bütün açıklığıyla ortaya çıkarılacak. Hemen Sayın İçişleri Bakanımızın da açıklamasında bölgeye müfettişler gönderildi, soruşturma başlatıldı. Net bir şekilde ortaya çıkarılacağı ifade edildi.

Muhalefet usul tartışması açılmasını istedi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakırda yapılan alçakça saldırı sonucunda, Tahir Elçinin katledildiğini belirterek, Bu konuda grubumuza gündemdışı söz vermenizi talep ediyoruz. Eğer Özele belirtmiş olduğunuz tutumu devam ettirirseniz, biz de tutumunuz hakkında usul tartışması açacağız.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Meclisin bugün özel bir gündemle toplandığını ve bu nedenle de grup önerilerinin görüşülmeyeceğini belirtti. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Diyarbakırda Akkoyunlu Sultanı Kasım Bey tarafından yapılan Dört Ayaklı Minareye yapılan saldırı ve tahribatı dile getirmek için yaptığı basın toplantısı sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tahir Elçiye ve polis memuruna Allahtan rahmet diledi.

CHP Grup Başkanvekili Özel de Tahir Elçiye ve polis memuruna Allahtan rahmet dileğinde bulundu. 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kahraman, tutumu hakkında usul tartışması açtı, lehte ve aleyhte olmak üzere 2şer milletvekiline söz verdi.

Saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem baro başkanı ölmüştür

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclisin özel gündemle toplandığı günlerde grup önerilerinin görüşülmemesi gerektiğini belirterek, Ölen insandır; ölen insanın siyaseti, kimliği, ideolojisi olmaz. Oradaki saldırı baro başkanımıza değildir, polise yapılan saldırıda hem polisimiz şehit olmuştur hem baro başkanı ölmüştür diye konuştu.

Hükümet programı aylardır Silvan, Cizre, Nusaybin, Silopi sokaklarında

AK Partili milletvekilleri, Ağbabanın bu sözlerini sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

HDP Grup Başkanvekili Baluken de Baro başkanı ve polis katledilmiş, siviller yaralanmış ama siz bunun, önemli gündemden dolayı tartışılamayacağını söylüyorsunuz. Bunu kabul edemeyiz. Hükümet programı görüşülecekmiş, Hükümet programı aylardır Silvan, Cizre, Nusaybin, Silopi sokaklarında. 12 Eylül döneminde bile uygulanmayan, günlerce süren sokağa çıkma yasaklarını hükümet programı olarak zaten biliyoruz değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da CHPli Ağbabanın, AK Parti DAEŞi koruyor dediğini anımsatarak, Bu açıklamalar esasen IŞİDin sadece içerideki iktidar ilişkilerinde değil, dışarıdaki uluslararası ilişkilerde de ne kadar fonksiyonel ve işe yarar bir örgüt olduğunu gösteriyor dedi.

Bostancı, Türkiyenin 2013 yılında DAEŞi terörist örgüt olarak ilan ettiğini ve sürekli olarak örgütle mücadele ettiğini bildirdi.

Tekrar söz alan Özgür Özel, dün Ankarada gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gülün tutuklanmasını protesto eylemi düzenlendiğini anımsatarak, TBMM Başkanı, İçişleri Bakanı ve Ankara Valisinden, dün Yüksel Caddesindeki basın açıklaması sırasında, polisin gözüne sıktığı solüsyondan dolayı hastaneye kaldırılan Grup Başkanvekilimiz Levent Gök ile ilgili üzüntülerini dile getirmesini beklerdik ama bu yapılmadı diye konuştu.

TBMM Başkanı Kahraman, konuşmaların ardından tutumunda bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

5 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

7 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce