Hüda-Pardan Erdoğana tepki: 200 yıldır Kürt sorunu var
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürt sorunu yoksa niye çözüm süreci var. PKK Kürtlere yapılan zulmün ve adaletsizliklerin sonucunda ortaya çıktı dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürt sorunu yoksa niye çözüm süreci var. PKK Kürtlere yapılan zulmün ve adaletsizliklerin sonucunda ortaya çıktı dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kürt sorunu yoktur açıklamasına Hüda-Pardan da sert tepki geldi. Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Bu tespitin doğruluğuna biz katılmıyoruz. 200 yıla yakın bir süredir bu ülkede Kürt meselesi var ve bu acil bir sorundur. Bunun da mutlaka çözülmesi gerekir dedi.
Yapıcıoğlu, bölgede yayın yapan İlke Haber Ajansıa verdiği demeçte, Kürt meselesinin sadece ekonomik yönü olan bir mesele olmadığını, bu meselenin sosyal, psikolojik, ekonomik boyutları bulunduğunu belirtti.
KÜRT SORUNU YOKSA NEDEN ÇÖZÜM SÜRECİ VAR?
Cumhurbaşkanının Başbakan olduğu dönemdeki sözlerini hatırlatan Yapıcıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: 2005 yılında Recep Tayip Erdoğan Başbakan iken, Diyarbakırda yaptığı bir konuşmada Kürt sorunu vardır. Bu sorun bizim sorunumuzdur. Biz bu sorunu çözeceğiz. Geçmişte hatalar yapılmışsa da, büyük devlet olmanın gereği olarak da bu hataları kabul etmeli ve bir daha tekrar etmemeliyiz. şeklinde sözler sarfetmişti. Birkaç gün önce yapmış olduğu açıklamada da, Her etnik unsurun kendine has sorunları vardır. Hala bazıları Kürt sorunu diye söyleniyor. Ne Kürt sorunu kardeşim böyle bir sorun yok diye bir çıkışı oldu. Pek çok kişi eğer Kürt sorunu yoksa 2013 yılının başından itibaren başlatılan çözüm süreci ne diye başlatıldı diye soruyor. Tabi pek çok kişi şunu atlıyor. Sayın Cumhurbaşkanı 2011 Haziran öncesinde Muşta verdiği bir demeçte de aynı cümleleri tekrar etmiştir. Orada da Bu ülkede benim için artık Kürt sorunu bitmiştir. Benim bu ülkedeki Kürt vatandaşlarımın sorunu vardır. Ama Kürt sorunu diye bir şey yoktur anlamında sözler kullanmıştı.
ADALETSİZLİKLER VE ZULÜMLER PKKYİ DOĞURDU
Türkiyedeki sorunun sadece PKK sorunu olmadığını belirten Yapıcıoğlu, Şunun yeterince anlaşılmadığı kanaatindeyiz. Bu memlekette mesele sadece PKK sorunu değildir. PKK Kürt sorununu oluşturan veya Kürt sorunun kendisi değildir. Tam tersine PKKyi doğuran Kürt meselesidir. 200 yüz yıla yakın bir süredir bu ülkede Kürt sorunu vardır. Cumhuriyet ile beraber bu sorun iyice alevlenmiş, birçok acı yaşanmış ve bu mesele, bu sorunun neticesinde yaşanan adaletsizlikler ve zulümler PKK denen bir yapıyı doğurmuştur diye konuştu.
Kürt meselesinin acilen çözülmesi gereken bir sorun olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanının yapmış olduğu Kürt sorunu bitmiştir. Bu işi halettik şeklindeki sözlerini yadırgamadıklarını, çünkü bu tavrın kendisinden beklenmeyen bir şey olmadığını da dile getirerek, Fakat bu tespitin doğruluğuna biz katılmıyoruz. Kürt meselesi var ve bu acil bir sorundur. Bunun da mutlaka çözülmesi gerekir dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Saadet ,Hüda Par dan ortak miting
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaları konuşmak...
HÜDA PAR'dan Akşener hakkında suç duyurusu
HÜDA-PAR, partilerine hakaret ettiği gerekçesiyle Meral Akşener'e suç duyurusunda bulunacaklarını...
İktidarı bize devret Filistin sorunu nasıl çözülürmüş...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu parti grubunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




