BORSA
BIST 100 14.641,56 %0,45
Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01
Bitcoin $77.634 %2,54
Dolar 48,25 ₺ %0,18
Euro 55,96 ₺ %0,49
Sterlin 65,42 ₺ %0,31
Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01
Ethereum $2.439,61 %1,89
İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45
Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18
Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39
BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40
Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
İSTANBUL 22°C 6.908,74 ₺/gr 48,25 ₺ 55,96 ₺
Anasayfa SİYASET İşçi Partisinin adı değişti
sahin

İşçi Partisinin adı değişti

İşçi Partisinin (İP) Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı adı altında Ankarada gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda partinin ismi Vatan Partisi olarak değiştirdi İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Peri

· 3 dk okuma · 55 okunma
0Yorumlar
İşçi Partisinin adı değişti

İşçi Partisinin (İP) Milli Hükümet İçin Birlik Kurultayı adı altında Ankarada gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda partinin ismi Vatan Partisi olarak değiştirdi

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paristen, Berlinden,  yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine adaleti ve hakikati kabul ettirdik dedi.

İşçi Partisi Milli Hükümet için birlik Kurultayı adıyla Olağanüstü Genel Kurultayı Ankara Arenada düzenlendi. Kurultaya, Abdullah Öcalanı yargılayan hakim Turgut Okyay, Sosyolog Müezzez İlmiye Çığ, avukat Ceyhun Mumcu, sunucu Mehpare Çelik, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklanan daha sonra serbest bırakılan askerler katıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmada, karanlık manzara karşısında Cumhuriyet öncüleri olarak kendilerini affetmediklerini söyleyerek, Cumhuriyetin ayakta olduğunu belirtti. Perinçek, vatanı devrimle kazandıklarını kaydederek, büyük işlerin peşinde olduklarını söyledi.

Atatürk Cumhuriyetini toplumda yeniden kurmak için büyük önderimiz önünde yemin ediyoruz diyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

Bağımsız başı dik aydınlanmış kültürü kucaklayan Türkü, Kürdü, Sunisi, Alevisiyle milletini besleyen, vatana sevgi besleyen Türkiyeyi kurucağız. Soma işçilerine, Yatağan işçilerine, Zonguldak maden işçilerine, Erdek işçilerine söz veriyoruz, onları karanlık kuyulardan çıkarıp milletin efendisi yapacağız. Aydıncık Germencik köylüsüne, Mustafa Kemal Paşanın köylüsüne, Kemaliye köylüsüne siz veriyoruz, Atatürkün dediği gibi, köylüyü milletin efendisi yapacağız. Taşeron işçilerine söz veriyoruz. Taşeron kölesi olmayacağız. Türkü, kürdü, eşitlikle, kardeşlikle birleştireceğiz.

Perinçek, üreten Türkiyeyi kuracaklarını vurgulayarak Gençliğimize söz veriyoruz, güveniyoruz, umudumuz gençlik. Herkesin iş sahibi olduğu, emeğiyle hayatını yaşadığı, aydınlanmış Türkiye için gençliğimize söz veriyoruz, onlardan kuvvet alıyoruz. Borçlu bir Türkiye yarattılar. Turgut Özal ile başlayan süreç. Bir yılda 134 milyar dolar ödenmesi gereken para. Buna 80 milyar dolar ödemeler açığını ekleyin. 22 milyar TL, 10 milyar dolar eder. 250 milyar dolar sıcak para içinde çırpınıyorlar, kıvranıyorlar, yıkılacaklar. Sıcak para diktasını yıkacağız, borçlu Türkiyeye son vereceğiz, söz veriyoruz ifadelerini kullandı.

Ermeni meselesine de değinen Perinçek, şunları dedi:

Avrupa, Amerika tarafından Türkiyeye dayatılan dört şarttan biridir. Birinci şart özerklik. İkinci şart Ermeni soykırımını kabul edeceksiniz, diz çökeceksiniz diyorlardı. Halka dayanarak, yurtdışındaki vatandaşlarımıza dayanarak ve bütün dünya ile birleşerek, Amerikan emperyalizminin ve Avrupalıların dayatmalarını göğüsleyerek, milletimizin gücüyle, başta Rauf Denktaş ve Mehmet Tunç olmak üzere Paristen, Berlinden,  yürüye yürüye Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine adaleti ve hakikati kabul ettirdik.

Kurultayda İşçi Partisinin ismi oy çokluğu ile Vatan partisi olurken logosu ise yıldızı kucaklayan başak olarak değişti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

7 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce