İttifak Jestleri Belirmeye Başladı.
İstanbulda 2, Ankarada 3 ilçe MHPye
MHPnin yönettiği Etimesgut ve Polatlının yanı sıra üçüncü bir ilçe daha MHPye bırakılacak, İstanbulda ise en az iki ilçede MHP desteklenecek. Adanada AK Partinin 8 ilçede ve büyükşehirde aday çıkarmaması bekleniyor. Manisada 6, Kayseri ve İzmirin en az bir ilçesinde AK Partinin adayı olmayacak.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHPli Sadri Durmaz arasında yürütülen görüşmelerde, 30 büyükşehir ile bu illerin tüm ilçelerinin masaya yatırıldığı ve 2014 yerel seçimleri ile 24 Haziran milletvekili sonuçları baz alınarak bir değerlendirme yapıldığı öğrenildi. Bu kapsamda, MHPnin; İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Denizlide aday çıkarmayacağı kesinleşti. MHPnin bu kararına AK Partinin Adana, Mersin, Manisa ve Osmaniye ile karşılık verdiği belirtiliyor. Muğla ve Aydın konusunda ise son kararı liderler verecek.
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilçe düzeyinde yapılacak iş birliğinin 30 büyükşehri kapsayacağı ve iki parti arasında çok sayıda ilçede ‘aday çıkarmama jesti olacağı belirtiliyor.
MANİSA VE ANTALYA PLANI
Kulislerde, ilçe düzeyinde yapılacak iş birliğinin “2014 seçimlerinde MHPnin kazandığı ilçelerin bazılarında AK Partinin, AK Partinin kazandığı ilçelerde de MHPnin aday çıkarmaması” formülü üzerinden hareket edildiği konuşuluyor. Bu kapsamda, yapılan değerlendirmelerde Ankarada halen MHPli belediyenin yönettiği Etimesgut ve Polatlının yanı sıra üçüncü bir ilçenin daha MHPye bırakılacağı, İstanbulda ise en az iki ilçede MHP adayının destekleneceği konuşuluyor. AK Partinin Adanada büyükşehir ve 8 ilçede, Manisada büyükşehir ve 6 ilçede, Mersinde büyükşehir ve 7 ilçede aday çıkarmayarak, MHPnin adayına destek vereceği belirtiliyor. Ancak, AK Parti kaynakları 24 Haziran seçim sonuçlarının da dikkate alındığını ve bu tablonun değişebileceğini dile getiriyor. Ayrıca Kayseri, Konya, Afyon, Antalya, Balıkesir, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Samsun ve Trabzonun bazı ilçelerinde de AK Partinin aday çıkarmaması, bunun karşılığında da MHPnin diğer ilçeleri AK Partiye bırakması formülü tartışılıyor. 30 büyükşehrin ilçelerinde muhalefetin elinde olan ilçelerde ise Cumhur İttifakı partilerinden hangisi ikinci durumda ise o partinin adayının desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
İŞARETİ BAHÇELİ VERMİŞTİ
Bu arada MHPnin, adaylarını geri çektiği Erzurum ve Denizli dışındaki bazı büyükşehirlerde de aday çıkarmayabileceği belirtiliyor. AK Parti kulislerinde, MHP Genel Başkanı Bahçelinin “Çalışma 30 büyükşehrin belediye başkanı ve onun altyapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır” sözlerinin de iş birliği yapılacak yerlerin kapsamının genişlediğinin işareti olarak yorumlanıyor. Bahçelinin Salı günü yaptığı bu açıklamadan hemen sonra MHP, Denizli ve Erzurum adaylarını geri çekmişti. Kulislerde, MHPnin Antalyada da büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayarak AK Partinin adayını destekleyeceği konuşuluyor. Ayrıca 2014 seçimlerinde CHPnin kazandığı Hatay ve Eskişehirde de AK Partinin adayının destekleneceği belirtiliyor. 2014 seçim sonuçları baz alındığında AK Parti-MHP iş birliği ile bu iki ilde belediye başkanlığının el değiştireceği değerlendiriliyor.
HER PARTİ AYRI LİSTE...
Öte yandan, AK Parti ile MHP arasındaki seçim iş birliği görüşmelerinde masada tartışılan ortak belediye meclisi üyeliği listesi formülünden vazgeçildiği öğrenildi. AK Parti kaynakları, “30 büyükşehirde ilçeler düzeyinde yapılacak iş birliği ile zaten her iki parti, kazandıkları ilçe belediye başkanlığı ile büyükşehir belediye meclisinde temsil edilecek. Kalan 51 ilde de her parti kendi listesi ile seçime girecek” değerlendirmesini yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ALTILI MASANIN ADAY OYALAMASI ABDULLAH GÜL TAKTİĞİ Mİ?
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hızla yaklaşıyoruz. 6'lı ittifak da ise tartışmalar, oyalamalar...
Merkezde Zafer Partili Yeni İttifak İddası
Merkezinde Zafer Partisi’nin olacağı ve şimdilik beş partinin katılacağı bir ittifak kurulacağı...
Özdağ :İttifak hazırlığı içinde de değilim
Zafer Partisi'nin başında olduğu “yeni seçim ittifakı” kurulacağı öne sürüldü. 5 partinin bir...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




