BORSA
BIST 100 14.734,50 %0,63
Altın 6.205,50 ₺/gr %1,30
Bitcoin $64.021 %1,04
Dolar 46,48 ₺ %0,02
Euro 53,36 ₺ %0,15
Sterlin 61,60 ₺ %0,32
Gümüş 96,80 ₺/gr %1,39
Ethereum $1.722,09 %0,36
İsviçre Frangı 57,62 ₺ %0,30
Kanada Doları 32,80 ₺ %0,23
Avustralya Doları 32,59 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,38 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,66 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,11
İSTANBUL 29°C 6.205,50 ₺/gr 46,48 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa SİYASET İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor
fatihaktuel

İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

İYİ Partiye üye olanların sayısının 500 bini geçtiği belirtilirken, parti yönetimi 1 Nisanda seçilmiş delegelerle olağanüstü kurultaya gidecek.

· 3 dk okuma · 27 okunma
0Yorumlar
İYİ Parti olağanüstü kurultaya gidiyor

Üye sayısı 500 bini geçen İYİ Parti, seçilmiş delegelerle, son anda bir değişiklik olmazsa 1 Nisanda olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanıyor.

2019da yapılacak yerel veya birlikte yapılacak olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması olasılığına karşı, seçime girebilmek için 1. Olağan Kurultayı ı, geçen Aralık ayında kurucu delegelerle yapan İYİ Parti, il ve ilçe teşkilatlarının tamamlanmasının ardından seçilmiş delegelerle kongreye gitmeyi planlıyor.
Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İYİ Parti in üye sayısı 500 bini aştı. Üyelik için yoğun talep olduğunu belirten parti kurmayları, üye kayıtlarında özellikle FETÖcü sızmalara karşı önlem alındığını da ifade ediyorlar.

MERAL AKŞENERİN TEK ADAY OLMASI BEKLENİYOR

Cumhuriyet gazetesinden Ayşe Sayının haberine göre, Genel Merkez tarafından geçen günlerde de il başkanlıklarına genelge gönderilerek, üyeler konusunda Devletçe illegal olarak tanımlanmış ve kabul edilmiş belli yapılarla ilişkili olup olmadıklarının araştırılması istenmişti. Parti yönetimi, delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Nisan ayı başında olağanüstü kongreye gitmeyi planlıyor. Son anda bir değişiklik olmazsa, kongre tarihi olarak da 1 Nisan düşünülüyor. Olası erken seçim nedeniyle partinin kuruluş ve olağan kongre süreci hızla yapıldığı için birçok tanınmış isim yönetimde yer alamamıştı.

SEÇİME KATILIMIN ENGELLENMESİ AKŞENERE AVANTAJ SAĞLAR

1 Nisanda yapılacak seçimli olağanüstü kongrede Genel Başkan Meral Akşenerin genel başkanlık için tek aday olması beklenirken, parti yönetiminin yeni isimlerle takviye edileceği belirtiliyor.

İYİ Parti in olağan kurultayını yapmasına ve Siyasi Partiler Yasası ın zorunlu kıldığı illerin yüzde 50den fazlasında örgütlenmesine karşın, YSK in son listesinde seçime katılma yeterliliği taşıyan partiler arasında yer almaması kafaları karıştırmış ve bu durum seçime sokulmayacağı söylentilerine yol açmıştı. Parti kaynakları, listenin hazırlandığı tarihte partinin kongrelerini tamamlamadığını belirterek, YSK in güncellenen listesinde İYİ Parti olacaktır. O konuda bir sıkıntı olmayacak. Kaldı ki İYİ Parti in seçime girmesini engellemek, engelleyenlerin aleyhine sonuç doğurur. Akşenere cumhurbaşkanlığı seçiminde daha büyük avantaj sağlar görüşünü savunuyorlar.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

4 gün önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

9 gün önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

12 gün önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

12 gün önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

13 gün önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

18 gün önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

18 gün önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

20 gün önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

29 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

29 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

29 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

1 ay önce