BORSA
BIST 100 13.981,05 %1,90
Altın 6.093,03 ₺/gr %1,19
Bitcoin $64.175 %1,76
Dolar 47,19 ₺ %0,13
Euro 54,03 ₺ %0,07
Sterlin 63,57 ₺ %0,15
Gümüş 84,84 ₺/gr %0,83
Ethereum $1.844,67 %0,89
İsviçre Frangı 58,48 ₺ %0,34
Kanada Doları 33,66 ₺ %0,26
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,56 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,63
Çin Yuanı 6,96 ₺ %0,01
İSTANBUL 32°C 6.093,03 ₺/gr 47,19 ₺ 54,03 ₺
Anasayfa SİYASET Kılıçdaroğlu : İş Bankası hisselerinin Hazineye devrinin...
fatihaktuel

Kılıçdaroğlu : İş Bankası hisselerinin Hazineye devrinin hukuken mümkündeğil

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İş Bankası hisselerinin Hazineye devrinin hukuken mümkün olmadığını söyledi.

· 4 dk okuma · 29 okunma
0Yorumlar
 Kılıçdaroğlu : İş Bankası hisselerinin Hazineye devrinin hukuken mümkündeğil

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, yerel seçim gündemiyle toplandı. Bazı ilçe adaylarının oylanmasının beklediği PM öncesinde Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu u (MYK) topladı. Burada da PMye sunulacak adaylara dönük değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, seçimle gelen belediye başkanlarının, haklarında hiçbir soruşturma yapılmaksızın baskıyla istifa ettirildiğini ve yerlerine yine parti genel merkezlerinden belirlenen adaylar atandığını söyledi.

Bugün Iİstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük kentlerin yanı sıra Balıkesir, Düzce, Ordu ve Niğde in seçilmiş değil, atanmış belediye başkanları tarafından yönetildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye, yerel yönetimleri böylesine baskı altına alan, yerel yönetimleri merkezi yönetime bağlı kılan, vesayet anlayışı altında tutan bir yönetime layık değildir. Böyle bir merkezi yönetim anlayışından özgürlükçü bir yerel yönetim modeli çıkmazifadesini kullandı.

İSTANBUL, ANKARA, MERSİN, ANTALYA, ADANA, BALIKESİR, DENİZLİ, UŞAK, BURSAYI ALACAĞIZ

Gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerin, gelecek süreçte odaklanacakları en önemli dönemeç olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

Mart 2019 yerel seçimleri aynı zamanda Türkiye in aydınlık yarınları için yerelden başlayarak, yönetim yetkisini liyakatli kadrolarımızla üstlenmeye başlayacağımız sürecin çıkış noktası olacaktır. Yerel seçimlerde önemli hedefler koyduk. İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Denizli, Uşak, Bursadaki yerel yönetimleri almak gibi büyük bir hedef oluşturduk. Bunun yanında bu seçimde Türkiye in tüm şehirlerinde büyük başarılar elde edeceğimize olan inancım tamdır. Önümüzdeki süreçte hep birlikte tüm enerjimizle bu hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

81 MİLYONUN MÜLKİYET VE MİRAS HAKKI TEHDİT EDİLİYOR

CHP in İş Bankası daki hisselerine yönelik tartışmalara da değinen Kılıçdaroğlu, Kurucumuz ve ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1938 tarihli vasiyetnamesi ile para, hisse ve Çankayadaki gayrimenkullerini CHPye miras bırakmıştır. Bu para ve hisselerin nemalandırılmasına İş Bankası da devam edilmesini, bazı kişilere aylık ödemeler yapılması sonrası kalan nemanın tümünün Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu a eşit oranda paylaştırılmasını vasiyet etmiştir hatırlatmasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Bu hukuki durumdan anlaşılacağı üzere, partimiz vasiyetnamedeki atanmış mirasçıdır. Yani Atatürkün ölümü ile İş Bankası daki hisselerinin mülkiyeti, CHPye geçmiştir. İş Bankası ise tenfiz memurudur. Yani para ve hisse senetlerini nemalandırmakla görevlidir. Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu ise hukuken kendilerine irat tahsis edilen tüzel kişilerdir. Yargıtay kararlarıyla da bu durum açıkça tespit edilmiştir.

Mülkiyet ve miras hakları kaynağını Anayasada bulmaktadır. Normlar hiyerarşisi gereği Türk Hukuku da Anayasa en üst normdur. Hiçbir kanun anayasaya aykırı olamaz. Bugün çıkarılacak bir kanun ile vasiyetnamenin ortadan kaldırılması ve hisselerin Hazineye devri hukuken mümkün değildir. Zira bir kanun ile hisselere el konulması vasiyetin iptali anlamına gelecektir. Vasiyetnamenin bir kanun ile iptali mümkün değildir. İş Bankası daki Atatürk hisseleri üzerinden yürütülen tartışma sadece miras, mülkiyet hukuku açısından değerlendirilmemelidir. Gerçek amaç, bir şekilde İş Bankası ı yürütme organının kontrolü altına almaktır. Atatürkün şahsında mülkiyet ve miras hakkına yapılan saldırı, 81 milyonun mülkiyet ve miras hakkını tehdit etmektedir. Buna asla izin vermeyeceğimizi, bu konudaki kararlılığımızı bu vesile ile ifade etmek isterim.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

22 gün önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

23 gün önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

24 gün önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

1 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

1 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

1 ay önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

1 ay önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

1 ay önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

1 ay önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 ay önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

1 ay önce