BORSA
BIST 100 13.974,14 %0,69
Altın 6.191,72 ₺/gr %0,09
Bitcoin $66.505 %2,00
Dolar 47,21 ₺ %0,03
Euro 53,89 ₺ %0,06
Sterlin 63,26 ₺ %0,03
Gümüş 89,32 ₺/gr %0,08
Ethereum $1.928,01 %1,33
İsviçre Frangı 58,10 ₺ %0,03
Kanada Doları 33,47 ₺ %0,03
Avustralya Doları 33,05 ₺ %0,02
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,58 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,86 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,18
Çin Yuanı 6,98 ₺ %0,04
İSTANBUL 24°C 6.191,72 ₺/gr 47,21 ₺ 53,89 ₺
Anasayfa SİYASET Kılıçdaroğlu: Mario Gomez cha cha cha
fatihaktuel

Kılıçdaroğlu: Mario Gomez cha cha cha

Kılıçdaroğlu, Türkiyenin sosyal medya sitelerinden Ekşi Sözlükte yazarların kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. Ben Kemal Kılıçdaroğlu ve tekrar aranızdayım başlığını altında soruları yanıtlay

· 7 dk okuma · 38 okunma
0Yorumlar
Kılıçdaroğlu: Mario Gomez cha cha cha

Kılıçdaroğlu, Türkiyenin sosyal medya sitelerinden Ekşi Sözlükte yazarların kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi.

Ben Kemal Kılıçdaroğlu ve tekrar aranızdayım başlığını altında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimleri öncesi de benzeri bir buluşmayı Ekşi Sözlük yazarlarıyla gerçekleştirdiğini hatırlattı.

 

Bu görüşmede GSS prim borcu sorunu gibi birçok konunun farkına vardığını aktaran Kılıçdaroğlu, sözlük yazarlarına, Bu konuda parti olarak elbette çalışmalarımız vardı, ancak özgür, tuttuğunu koparan, heyecan dolu olması gereken siz gençlerimizin, GSS prim borcu garabetiyle kafalarının ne kadar meşgul edildiğini sizden gelen onlarca soru sayesinde daha da kapsamlı ve yakın olarak bir kere daha gördüm. Bazen gözümüzün önünde olan şeyleri bile fark edemeyebiliyoruz. Sizin gibi parlak gençlerin farklı, aykırı fikirleri benim için çok önemli. Ekşi Sözlük, bu fikirlere en kolay ulaşabileceğimiz mecralardan biri. Bu yüzden tekrar sizinle bir araya gelip, seçim sonrasındaki çalışmalarımız için fikirlerinizi almak istiyorum diyerek seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlükte sorulara bizzat kendisinin yanıt verdiğini belirtmek için, Merhaba Ekşi Sözlük. Yine ben yazılı bir kağıt tutarak çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMEZ

Kılıçdaroğlu, bir Ekşi Sözlük yazarının Öncelikle Anayasanın 2. ve 3. maddesi ile alakalı yaptığınız talihsiz onaylama hakkında bir cevap yazarsanız mutlu olurum. Asıl sormak istediğim soru ise, CHP olarak halkın çoğunluğuna güven vermediğiniz konusunda bir çalışma yapıyor musunuz? Yani AKPli 70 yaşındaki teyze neden size oy vermemekte tereddüt etmiyor? Muhafazakar insanların taleplerine veya korkularına doğru cevaplar vermediğinizi düşünüyor musunuz? şeklindeki soru üzerine, şunları kaydetti:

 

Anayasanın ilk dört maddesi değişmez. Geçen yasama döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonunda zaten bunu söyledik. Daha önce defalarca grup toplantısında açıkladım. Söz konusu yayında Anayasada genel bir değişiklikten söz ediliyordu. Ben de ona hak veriyordum. YÖKün kaldırılması gibi, yargı bağımsızlığının sağlanması gibi. Atatürkün vasiyeti gereği olarak Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun eski konumuna getirilmesi gibi. Bunları onaylıyorum. Darbe hukukunun değişmesi konusunda da yapılması gereken daha çok şey var ancak kesinlikle ilk dört maddenin değiştirilmesini onaylamam gibi bir şey söz konusu değildir. İkinci soruya gelirsek, hiç meraklanmayın 70 yaşındaki teyze de bize oy vermeye başladı ama şunu da unutmayın, bir toplumu bir seçim döneminde değiştirmek mümkün değil.

Ülkemizde yaşayan Suriyelilerle ilgili geleceğe dönük nasıl bir politikanız var? şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, Suriye sorununu çözmek için iki aşamalı bir planın devreye girmesi gerekiyor. Bunlardan biri Suriyedeki iç savaşın sona ermesi için Türkiyenin de katkı vereceği bir sürecin başlaması. İki, iç savaş sonrası Suriyenin yeniden imarı. Bunun için Avrupa Birliğinin finans desteği sağlaması gerekiyor. Suriyede iç barış sağlandıktan sonra Türkiyedeki göçmenlerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerini sağlayacağız ifadelerini paylaştı.

TÜRBAN SORUNUNU ÇÖZEN BENİM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir yazarın Muhafazakar seçmen CHPnin, iktidar olması durumunda türban ve inançlar konusunda özgürlükten yana bir tavır takınmayacağına inanıyor. Siz türban konusunda ne düşünüyorsunuz? İktidar olmanız halinde türbanı özgür bırakacak mısınız? sorusuna, Üniversitelerde okuyan kızlarımızın türban sorununu çözen benim. İktidar olduğumuzda da hiç kimsenin kılık kıyafetiyle uğraşmayacağız ve bunu doğru da bulmuyoruz. Yaşam tarzına müdahale demokrasiye aykırıdır karşılığını verdi.

MERKEZ TÜRKİYE PROJENİZE NE OLDU?

Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine, Merkez Türkiye Projesini hala çok yerde anlatıyoruz. Bununla ilgili bazı özel sektör kuruluşları da ciddi çalışmalar yapıyor. Bu proje mutlaka hayata geçmek zorunda. Projenin altyapısı var pek çok plancı ve finansçı çalıştı. Kanalistanbulda ise hiç çalışan yok dedi.

Saat farkından dolayı oluşabilecek olası bir seçim hilesi olabilir mi? Siz ve CHP yetkilileri, oyları korumak için gerekli tedbirlerinizi aldınız mı? sorusuna Kılıçdaroğlu, Evet lambaya püf diyeceğiz. Gerekli önlemleri büyük ölçüde aldık. Şeroya talimat verdik, ekibiyle beraber trafoları ve sandıkları koruyacak karşılığını verdi.

MARİO GOMEZ CHA CHA CHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sizin hükümetinizde bir spor kulübü başkanı insanları bir yerde rehin tutup, televizyonlara çıkıp tehditler saçıp, elini kolunu sallayıp gezebilecek mi? şeklindeki soruyu, Hayır gezemez. Bizim iktidarımızda hiç kimse bize güvenerek başkalarının üzerinde baskı kuramaz şeklinde cevapladı.

Passolig uygulamasının gençlerin fişlenmesi için getirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde uygulamayı kaldıracaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Son buluşmamızda Ne olacak bu Beşiktaşın hali? diye sorduğumuzda Çok sakat var demiştiniz. Bu seneki durumu nasıl buluyorsunuz? şeklindeki soruya karşılık Mario Gomez cha cha cha dedi.

ESPRİLİ SORULARA ESPRİLİ CEVAPLAR

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekşi Sözlük yazarlarının esprili sorularına da esprili ifadelerle karşılık verdi.

Bir yazarın, Niye aramızdasınız? şeklindeki sorusuna, Bunu başlığın ilk entrysinde de açıklamıştık. Ayrıca Şu Kılıçdarı bir görsem de soru sorsam diyen çok kişi oluyor buyurun şimdi buradayım diyen Kılıçdaroğlu, Başkanım iş buluyoruz çok şükür ama kız bulamazsak size başvuralım mı? şeklindeki sorusunu ise Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor diye yanıtladı.

Bir yazar ise Gaziantepte ağabeyimin yanında çalışan çok temiz sosyal demokrat bir çocuk ve Kiliste bu çocuğun gönlünü kaptırdığı bir kız var. Ancak kızın babası bu birlikteliğe onay vermiyor... diyerek Kılıçdaroğlundan yardım istedi. Kılıçdaroğlu ise Kızın babasının telefonunu verin bu iş huzur içinde çözülsün diyerek, kızın babasıyla telefon görüşmesi yapabileceğini aktardı.

SEVGİLİ KILIŞDAR

Kılıçdaroğluna bir yazar ise Sevgili Kılışdar, kaç saat uyuyorsunuz? Dinlenebiliyor musunuz? Birden çok endişelendim sizin için. Ayaklarınızı üşütmeyin, saygılar diyerek seslendi. Kılıçdaroğlu ise 1 Kasıma kadar yorulmak sözcüğünü kullanmak benim için yasak ama şimdi biraz dinlensem iyi olacak. Sizinle Cumhuriyet Bayramında tekrar bir araya geldiğim için çok mutluyum. Umarım üç ay sonra tekrar karşınıza çıkmak zorunda kalmam :) cevabını verdi.

AA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

11 saat önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

25 gün önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

27 gün önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

27 gün önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

1 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

1 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

1 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

1 ay önce

Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif

CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....

1 ay önce

AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...

Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....

1 ay önce

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...

1 ay önce

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

1 ay önce