BORSA
BIST 100 14.244,13 %0,63
Altın 6.767,70 ₺/gr %1,93
Bitcoin $78.003 %0,15
Dolar 48,28 ₺ %0,03
Euro 56,01 ₺ %0,18
Sterlin 65,38 ₺ %0,09
Gümüş 100,82 ₺/gr %2,37
Ethereum $2.446,05 %0,17
İsviçre Frangı 59,61 ₺ %0,17
Kanada Doları 34,78 ₺ %0,16
Avustralya Doları 34,53 ₺ %0,17
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,73
Çin Yuanı 7,18 ₺ %0,04
İSTANBUL 28°C 6.767,70 ₺/gr 48,28 ₺ 56,01 ₺
Anasayfa SİYASET Kılıçdaroğlunu 3 kez çaldırdım ama açmadı
fatihaktuel

Kılıçdaroğlunu 3 kez çaldırdım ama açmadı

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, CNN Türkte Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı. İşte Baykalın açıklamalarından satır başları: ERDOĞAN İLE YAPILAN GÖRÜŞME Cumhurbaşkanı Erdoğan ile

· 6 dk okuma · 36 okunma
0Yorumlar
Kılıçdaroğlunu 3 kez çaldırdım ama açmadı

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, CNN Türkte Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı.

İşte Baykalın açıklamalarından satır başları:

ERDOĞAN İLE YAPILAN GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığım görüşmeyi güven bunalımı haline getirmek istediler. Sanki o görüşmeye Kemal Beyden habersiz gitmişim gibi söylediler. Kemal Beye bilgi vererek gittim. Tereddüt yok yani. Genel Başkan da bilgi verip gittiğimi biliyor. Geldikten sonra da bilgi verdim. Koalisyon görüşmesi yaptı diyenler oldu, Meclis Başkanlığı görüşmesi yaptı diyenler oldu. Gerçeklerden insanlardan saygı duyma anlayışından uzan siyasetin yapıldığını gösteren olaylar. Bunlara sert tepki gösterdim.

Antalyadayken aklımdan bile böyle bir şey geçmezken, bir gece saat 12ye yakın saatte, ayın 9uydu galiba, telefon geldi. Cumhurbaşkanlığı yetkileri Meclisin geçici başkanlığı konusunda Cumhurbaşkanı sizinle görüşecek. İçinde bulunduğumuz durumu istişare etmek istiyor. dediler. Birkaç şeyi netleştirmem lazım. Genel Başkanın bilgisi dhilinde bunu kabul edebilirim. dedim. Hiç tereddüt etmediler. Gayet tabi dediler. İkinci olarak bunun Cumhurbaşkanlığı programında resmi olarak ilan edilmesi gerekir. dedim. Uygun dediler. Cumhurbaşkanlığı makamında görüşmenin yapılması gerektiğini söylediler. Ben bunun başka bir yerde olması gerektiğini söyledim. Eğer ısrarlı olursam bunun da olabileceğini söylediler. Görüşme Dışişleri Konutunda olabilir. dedim, Onlar da olabilir dediler.


3 KEZ ÇALDIRDIM, CEVAP ALAMADIM

Baykal, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri ile gece saatlerinde yaptığı görüşmenin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunu aradığını ve üç kez çaldırdığını fakat cevap alamayınca kapattığını söyledi. Kılıçdaroğlunun kendisinde iki telefon numarası bulunduğunu söyleyen Baykal, Kılıçdaroğlunun sabit telefon numarasını aradığı için görüşemediğini söyledi. Baykal, Kılıçdaroğlu ile sabah saatlerinde telefonla görüşme yaptığını açıkladı. Kılıçdaroğlunun görüşme talebi karşısında ilk tepkisinin Aman ha Sarayda olmasın olduğunu söyledi.

Baykal şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlunu 3 kez çaldırdım, cevap alamayınca rahatsız etmemek için kapattım. Beni arayan kişilere kendisiyle görüşemedim, sabah ola hayrola dedim.

Cumhurbaşkanlığı yetkilileri sabah 07.30da tekrar aradılar. Görüşemedim henüz dedim. 08.00de Genel Başkanı aradım yine görüşemedim. Benim aradığım telefon sabit telefonmuş. Kemal Beyi bulamayınca özel kalem müdürünü aradım. Hemen temas sağladılar. Genel Başkana bunu anlattım. İlk reaksiyonu Aman ha Sarayda olmasın dedi. Merak etmeyin. Başka türlü olamaz dedim.

Çıktığınızda bunu aleyhinizde kullanırlar. dedi, haklı da çıktı. Ben önemli değil dedim. Cumhurbaşkanı böyle bir şey istemişse buna hayır demek olmaz. Benden istişare talebi yapılmışsa düşüncelerimi her yerde olduğu gibi orada da söylerim. Koalisyon konuştuk izlenimini vermeyin. dedi.

EŞİMLE YAN YANAYKEN ARADILAR

Cumhurbaşkanlığı yetkililerine Niye bu kadar acele ediyorsunuz. dedim. Dediler ki Cumhurbaşkanı yarın önemli bir konuşma yapacak. Ondan önce bunu görüşeyi yapmak istiyor. dediler. Peki dedim. 10.20 uçağı ile Ankaraya gelebilirim. Kılıçdaroğlu, ne yapmamam gerektiğini söyledi. İstişaremizi yaptık. Bu kadar net bir tablo varken, Bilgi vermeden görüştü lafları çıktı. Hatta benim görüşme talep ettiğim haberleri çıktı.  Yok öyle bir şey. Sizi nasıl inandıracağım. Gece eşimle yan yanayken aradılar.

Genel Başkan bana gitme deseydi bir an bile beklemezdim.

ARAMA KAYITLARINI BİLE ALDIM

Ben hangi numarayı aradığımı söyledim. Yalan mı söyleyeceğim. Ben arama kayıtlarını bile aldım. Yalan söylüyor gibi muameleler yapınca tepem attı. Çok şeffaf, açık, net bir görüşme olacağını düşünemediler. Türkiyenin bu kadar çok yadırgamış olmasını hl yadırgayamadığımı söylemeliyim. Toplumdaki bu güvensizliğin, bu kadar toplumun tüm hücrelerine yansımasına şaşkınım.

YİNE KIYAMET KOPACAK

Cumhurbaşkanına Her bir araya gelişimizde kıyamet kopuyor. Bundan sonra da kopacak dedim. Hatırlar mısınız daha önce de sizin arzunuz üzerine 1 Mart tezkeresini, YÖKü konuştuğumuz bir toplantı vardı. Onu da yıllarca bir pazarlık yapıldı diyenler oldu. dedim. Ya boşver, bırak ne halleri varsa görsünler dedi. Toplantıyla ilgili içerik olarak tutulmuş, saklanmış hiçbir şey yok. Siz bu parlementoda çok hizmetler yapytınız diye başladı görüşmeye. İstişare etme ihtiyacı hissetmiş.

DAVUTOĞLU DA ÖNERMİŞ


Sayın Davutoğlu da Cumhurbaşkanına benimle konuşması gerektiğini söylemiş. Koalisyon konuşmadığımızı, meclis başkanlığını konuşmadığımızı, bunların söz konusu bile olmadığını konuşmalıyız.

Baykal, Ahmet Hakanın sorusu üzerine, Erdoğanın kendisiyle görüşme gerekçesini ise şöyle anlattı: Sayın Erdoğanın seçim sonuçları üzerine yol arıyordu. Yıllarca aktif siyasetin içinde yer almış bir isimden görüş almak istedi. Hatta şunu da söyleyim. Adaylığım açıklandıktan sonra Sayın Ahmet Davutoğlu ile de görüştüm. Erdoğana benimle görüşmesi yönünde kendisinin de öneride bulunduğunu söyledi.

SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEDİM


Görüşmemizde koalisyon modeli önermeden seçim sonuçları ciddiye alınmalıdır dedim. Nezaket çevrçevesi içinde Erdoğana söylenmesi gerekenleri söylediğimi düşünüyorum. Dünyanın her yerinde bu tip sağlıklı görüşmeler yapılır bizde de olmalıdır. Seçim kampanyasının büyük kutuplaşmalara yol açtığını kendisine bizzat ilettim. Görüşme sonrası konuşmalarımızı Kemal Beye ayrıntısıyla anlattım.

Türkiyede yeni bir siyasi dönem açmak mümkünse o davete gitmek benim görevimdir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

11 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce