Kışanak: Ben de özerklik ilan ederim
Güneydoğuda birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde öz yönetim açıklamalarıyla ilgili olarak Diyarbakırın merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları DBPli Seyid Narin ve Fatm
Güneydoğuda birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde öz yönetim açıklamalarıyla ilgili olarak Diyarbakırın merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları DBPli Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eş Başkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke ile bazı partililerin gözaltına alınmasına tepki gösterildi.
Sur Belediyesi önünde toplanan belediye başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri, gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Burada bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, operasyonlara sert tepki göstererek, bu ülkede hukuksuzluk, devlet nizamı haline getirilmeye çalışıldığını iddia etti. Kışanak şunları söyledi:
Hukuk, kural tanımayan, halkın ihtiyaçlarını, tepkilerini dikkate almayan tek taraflı işleyen, elindeki devletin bütün gücünü halkın taleplerini bastırmak için kullanan otoriter bir yönetim birileri tarafından tesis edildi. Buna sessiz kalanlar, bugün Silvan, Sur ve Licede yaşananlar yarın batı illerinde de yaşanacak. Tüm Türkiyeye seslenmek istiyorum, 1990lı yıllarda yapılan hatalara düşmeyin. Tarih tekerrür etmez. Biz ne 1990lı yılların bir daha tekerrür etmesine müsaade ederiz, ne de bu coğrafyada olduğu gibi 1990lı yıllar tekerrür eder. Eğer 1990lı yıllardaki gibi infazlar, köy yakmalar, bütün siyasi talepleri baskıyla ve şiddetle bastırma yöntemi devreye girerse, bu halkın da mücadele yöntemi de gelişecektir. Biz boyun eğmeyeceğiz. Eğer birileri KCK operasyonlarını tekrarlamak istiyorsa buna da izin vermeyeceğiz. Bu halkın siyasi iradesini cezaevine tıkmaya çalışanlar, bugün de Paralel yapı diye başka bir suçlamanın konusu haline geldiler. Bugün de bu halkın seçilmiş temsilcilerinin evlerinin kapıları kırarak, hakaret ederek, gözaltına almaya teşebbüs ediyorsanız, bunun hiçbir meşruiyeti yoktur. Bugün kim bu operasyonu yönetiyorsa, yarın paralel yapı gibi o da mahkum olacaktır.
İlgili Haber Çatışma sonrası Silvan!
BELEDİYE BAŞKANIMI GÖZALTINA ALIRSA ÖZERKLİK İLAN EDERİM
Muşun Varto İlçesinde öldürülen kadın bir PKKlının çıplak halde yere yatırıldığı görüntüleri hatırlatan Gültan Kışanak, şunları söyledi:
Vartoda sokak ortasında çıplak bedeni sürüklenen kadının hesabını verecekler. Bu alçaklığı yapandan hesap sormayan devlet, gelip benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim. Bir halkın onuruyla bu kadar oynanılamaz. Bize bu kadar hakaret etmeyin. Binlerce hukuksuzluk var, yüzlerce faili meçhul cinayet var. Hangisinin hesabını sordu bu devlet? Kimseden hesap sordu mu? Kimi yargı karşısına çıkardı. Vartoda yaşanandan devlet hesap sordu mu? Devlet benim namusumu korumayacaksa, bu halkın seçilmiş iradesine saygı göstermeyecekse, devlet ne için vardır? Bu halkın özerklik talebi, siyasi bir taleptir. Varsa siyasi bir cevabınız, siyasetle cevap verin. Ama yok biz siyaset yapmıyoruz, biz otoriter devlet olarak sizi ezeceğiz diyorsanız, kusura bakmayın ezdirmeyeceğiz kendimizi. Bu halkın seçilmiş bir temsilcisine yapılan muameleyi yapan hukuk devleti değildir. Kendi bakan ve çocuklarının hırsızlıklarını kapatmak için yasalar çıkarttılar. Binlerce polis, savcıyı sürgün ettiler ama burada halkın iradesini temsil edenin sırtına basamazlar. Bunu yapan devlet, meşru bir devlet değildir. Bunu sorgulamak bizim hakkımızdır. Derhal gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmalılar. Tahammül sınırları zorlayan bir noktaya gidiyoruz. Bunu yapmasınlar, kazdıkları kuyuya düşerler. Kazdıkları kuyu ne kadar derin olursa, düştükleri çukur da o kadar derin olur.
Kışanakın açıklamasının ardından gözaltına alınlar arasında bulunan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narinin eşi Besile Narin ise evlerine yapılan operasyonu anlatarak, tepki gösterdi.
Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, (DHA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MHP 50 belediye başkan adayını daha açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi yerel seçimlerde başkan adayı olarak gösterilen 50 ismi daha açıkladı....
Etyen Mahçupyan: Halkın çözüm sürecine desteği yüzde 70
Güncel Haberleri Etyen Mahçupyan: Halkın çözüm sürecine desteği yüzde 70 haberi...
İstanbul’da 15 Ağustos Salı günü 23 ilçede elektrik...
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul'da elektrik hatları üzerinde çalışmalar yaparken...
SİYASET Haberleri
TümüCHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...
Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı
CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.
Bahçeliden Demirtaş Yorumu
. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.
Şaibeli kurultay davası ertelendi
24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...
Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır
Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...
Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi
CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...
Ümit Özdağa Bir Beraat Daha
Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...




