BORSA
BIST 100 14.064,73 %1,15
Altın 6.727,33 ₺/gr %0,09
Bitcoin $76.632 %1,75
Dolar 48,30 ₺ %0,01
Euro 55,97 ₺ %0,10
Sterlin 65,14 ₺ %0,25
Gümüş 99,83 ₺/gr %0,28
Ethereum $2.376,39 %2,83
İsviçre Frangı 59,28 ₺ %0,38
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,11
Avustralya Doları 34,52 ₺ %0,07
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,02
BAE Dirhemi 13,16 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,55 ₺ %0,47
Çin Yuanı 7,19 ₺ %0,03
İSTANBUL 29°C 6.727,33 ₺/gr 48,30 ₺ 55,97 ₺
Anasayfa SİYASET MHPden HDPye yılan benzetmesi
sahin

MHPden HDPye yılan benzetmesi

Politika Haberleri › MHPden HDPye yılan benzetmesi haberi MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eli kanlı HDPnin canavar görüntüsünü gizlediğini ifade ederek, MHP, yılanla aynı torbaya girmez. Ş

· 3 dk okuma · 57 okunma
0Yorumlar
MHPden HDPye yılan benzetmesi
Politika Haberleri ›
MHPden HDPye yılan benzetmesi haberi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, eli kanlı HDPnin canavar görüntüsünü gizlediğini ifade ederek, MHP, yılanla aynı torbaya girmez. Şeref tarlada yetişen sebze olsa Demirtaşa onun sapı bile düşmez dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın, MHPyi hedef alarak “sizin HDP ile yan yana gelmeniz size şeref kazandırır” sözlerine yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, sert açıklamalarda bulunarak, “bilinmelidir ki MHP yılanla aynı torbaya girmez. Bunların ellerinde askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşlarımızın, en çok da Kürt kökenli vatandaşlarımızın kanı vardır. Zulümle, baskıyla cinayetle, terörle doğu ve güneydoğuyu boğan, kundaktaki bebeklere kurşun sıkacak kadar canavarlaşan bir örgütün siyasi kanadının şereften söz etmesi gülünçtür. Siyaset bir tarla, şeref de burada yetişen bir sebze olsa Demirtaşa onun sapları bile düşmez. Bunların nasibinde şerefin kırıntısı bile yok” dedi. Yalçın, “Siyaset meydanına kan, zülüm, işkence, cinayet, karmaşa, bölücülük gibi ne kadar pislik tohumu varsa ekenlerin devşireceği; onursuzluk, sevgisizlik, kötülük, düşmanlık, kin ve nefrettir.

Silahlı örgüt değiliz yalanı

Düne kadar devlet malını yakıp yıkan, demokratik hak arama bahanesiyle sokakları yangın yerine çeviren, esnafın dükkânlarını indiren, okulları yakan bir zihniyetin bugün suretihaktan görünmesi manidardır. ‘Biz silahlı örgüt değiliz demeleri kendini inkârın, yalancılığın dikâlâsıdır. Herkes bilmektedir ki PKK istediklerini almadıkça silah bırakmayacaktır. Siyasi temsilcileri de Kandil sürüngenlerini Türk demokrasisinin üzerinde Demoklesin kılıcı gibi asılı tutacak, sıkıştıklarında bir pazarlık kartı olarak ceplerinde bulundurmaya devam edeceklerdir. Şimdiden bunun işaretleri alınmaktadır” sözleriyle HDPye tepki gösterdi. Seçim kutlamalarında halkı tehdit eden HDPli vekilin konuşmasını hatırlatan Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “PKKlı Burcu Çelik Özkan ‘bismillah demeden ilk siyasi kurşunu atmıştır. Özkan, köy korucularına ‘Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz diyebilecek cüreti kendinde bulabilmiştir. 

Kuzu postuna bürünmüş sırtlanlar

Bu dil, tehlikeli ve onursuz bir dildir. Bu üslup; HDPnin hâlâ Kandile ve silahlı mücadeleye yaslandığını, kaleşnikofa güvendiğini göstermektedir. Böylece HDP asıl niyetini; demokrat, uzlaşmacı ve yapıcı görüntüsünün arkasında nasıl bir canavar gizlediğini, kuzu postuna bürünmüş sırtlan olduğunu ele vermiştir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

12 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce