Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
Özgür Özel Diyarbakır’dan seslendi
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak bize selam yollayan Selahattin Demirtaş’ın selamı, bütün Diyarbakır adına, bütün bölge halkı adına, bütün Kürtler adına başımızın gözümüzün üstünde" dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da partililer tarafından ilgiyle karşılandı. Ulu Cami'de cuma namazını kılarak Diyarbakır’daki ziyaretine başlayan Özel, cami girişinde bazı yurttaşların attığı "Biji Demirtaş" sloganlarıyla karşılandı.
Özel, Sur esnafıyla selamlaşarak bölge halkıyla bir araya geldi. Sur sokaklarında yürüyüşü sırasında "Amed seninle", "Özgür Başkan, özgür gelecek" sloganları atılırken, birçok yurttaş Özel ile fotoğraf çektirerek sorunlarını dile getirdi.
"Tahir Elçi bir barış elçisiydi"
Ziyaretleri sırasında kendisine CHP Milletvekilleri Türkan Elçi, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal eşlik etti. Heyet, yurttaşlarla birlikte Tahir Elçi Sokağı'ndan yürüyerek, Diyarbakır Barosu Başkanı iken katledilen insan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin yaşamını yitirdiği Dört Ayaklı Minare’ye ulaştı ve buraya karanfil bıraktı.
Burada kısa bir konuşma yapan Özgür Özel, Tahir Elçi için, "O bir barış elçisiydi. Burada katledildi. Türkan Hanım yıllarca hukuk mücadelesi verdi. Hepimiz olabildiğince kendisinin yanında olduk. Diyarbakır’da barış kalıcı olarak sağlandığında Tahir Elçi, huzurlu şekilde uyuyacak" dedi.
Konuşmasının devamında Selahattin Demirtaş ile ilgili önemli bir detay paylaşan Özel şunları söyledi: "Güne bir selamla başladım. Akşam saatlerinde avukatını çağırarak bize selam yollayan Selahattin Demirtaş’ın selamı, bütün Diyarbakır adına, bütün bölge halkı adına, bütün Kürtler adına başımızın gözümüzün üstünde.”
"Kayyımlara karşı en net duran kent"
Diyarbakır’ın kayyım uygulamalarına karşı duruşuna değinen Özel, kentin bu konudaki hassasiyetine şu sözlerle vurgu yaptı: "Diyarbakır, iradesine defalarca kayyım atanmış, kayyımdan çok çekmiş bir kent. Kayyımlara karşı en net duran kenttir. Bugün partimizin iradesine atanan bir kayyımdan sonra binaları geride bıraktık, yürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında 'Sen yürü, biz de seninle yürüyoruz' diyenlerle yürüyoruz."
Özel konuşmasını, "Herkes şundan emin olsun ki yol cümleden uludur. Yol yolcudan da uludur. Önemli olan doğru yolda olmaktır. Özgür Türkiye’ye" diyerek noktaladı.
Özel, Bismil ilçesinin Merkez Köşk köyünde köylüler ve muhtarlarla buluşmak üzere Sur’dan ayrıldı.
Benzer Haberler
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....




