Öznur Çalık: Biz hiç bir siyasi partiye mecbur değiliz
Politika Haberleri Öznur Çalık: Biz hiç bir siyasi partiye mecbur değiliz haberi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık seçim sonrası oluşan tabloyu ve koalisyon tartışmalarını değerlendirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık seçim sonrası oluşan tabloyu ve koalisyon tartışmalarını değerlendirdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, koalisyona ilişkin Biz hiç bir siyasi partiye mecbur değiliz, mahkum değiliz. Ne Milliyetçi Hareket Partisi e, ne Cumhuriyet Halk Partisi e, ne de HDPye. Bizim bir tek mecbur ve mahkum olduğumuz alan var o da milletimizdir dedi.
Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Çalık, burada yaptığı konuşmada, 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi in yeni milletvekillerinden biri olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinin Malatyaya ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni ettiğini belirtti.
AK Parti olarak seçimlerin ardından, genel merkez ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bütün istişare makamlarını sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Çalık, şöyle konuştu: Biz hiçbir siyasi partiye mecbur değiliz, mahkum değiliz. Ne Milliyetçi Hareket Partisi e, ne Cumhuriyet Halk Partisi e, ne de HDPye. Bizim bir tek mecbur ve mahkum olduğumuz alan var o da milletimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ya da diğer siyasi partilerle koalisyon görüşmeleri masada. Bütün açıklığıyla her şey milletimizin gözü önünde konuşulacak ve milletimizin bize yüzde 41 ile vermiş olduğu sorumluluk gereği iktidar olmanın, koalisyon ortağı olmanın, koalisyonun ana sorumlusu olmanın üstümüze düşen vazifelerini yerine getireceğiz.
Çalık, muhalefet partileriyle yapacakları görüşmelerden bir sonuç alamamaları durumunda muhalefet olmayı kabul ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: Eğer muhalefet partileriyle yapılan görüşmelerde, koalisyon, herhangi bir iktidar olmazsa, muhalefet olmayı da baş göz üstüne, memnuniyetle milletimiz bize bu görevi verdi der kabul ederiz. Eğer bunlar da olmazsa, yeniden millete dönmek, sineyi millete dönmek gerekirse biz buna da varız. Erken seçim dahil olmak üzere ne gerekiyorsa dün nasıl aşımızın üstünde milletin yeri var diyorsak bugün de aynı şekilde 7 Haziran seçimlerinin başımızın üstünde her daim yeri var. Demek ki 12 yıllık iktidarımız boyunca yapmış olduğumuz hizmetlere daha yenilerini eklememiz gerekir, daha fazla çalışmamız gerekir, daha çok çalışmamız gerekir ve daha fazla alanla irtibata geçmemiz gerekir. 7 Haziran 2015 seçimlerinin sonuçların her alanda okumaya gayret ettik ve okumaya da devam ediyoruz.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ı da ziyaret eden Çalık, oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoçla bir araya geldi.
Çalıka ziyaretlerinde AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.
Benzer Haberler
Fatih İLÇESİ 2015 SEÇİM SONUÇLARI
Fatih 2015 Genel Seçim Sonuçları AK PARTİ 44,36 % 103.644 2 CHP...
YSK: 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak
YSK in 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak mahalli idareler için hazırladığı seçim takvimi Resmi...
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
SİYASET Haberleri
Tümüİmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...
GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...
CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...
YSK dan Yerel Seçim Kararı!
YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...
Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.
Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...
Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı
CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !
Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...
CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...
Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...
Meral Akşenerden İddalara Yalanlama
CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...
Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...
CHP'de kılıçlar çekildi
Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...




