PKK, Dağlıcada gözdağı veriyor
Politika Haberleri PKK, Dağlıcada gözdağı veriyor haberi PKKnın Dağlıcaya saldırısını yorumlayan terör uzmanları, örgütün, askerlere, Karakoldan çıkmayın dediğini, bölgede askerin gücüne karşı göz
PKKnın Dağlıcaya saldırısını yorumlayan terör uzmanları, örgütün, askerlere, Karakoldan çıkmayın dediğini, bölgede askerin gücüne karşı gözdağı vermeye çalıştığını ifade ediyor.
PKKnın son günlerde Dağlıca Üs Bölgesine yönelik saldırılarını değerlendiren terör uzmanları, örgütün bölgeye çok önem verdiğini ve bu yüzden askere gözdağı vermek için saldırılarda bulunduklarını söylediler. Hakkari Dağlıca Üs Bölgesine belli aralıklarla saldırıda bulunan PKK, dün de havan ve uçaksavar ile bölgeye silahlı saldırıda bulunuldu. PKKlı terörist ateşine, güvenlik güçleri tarafından karşılık verildi. PKKnın son günlerde Dağlıca bölgesine yönelik bu saldırıları dikkat çekiyor.
Üstünlük kurma savaşı
Genelkurmay Başkanlığı dün yapılan saldırıyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova/Hakkâri) Keri Tepe Hudut Karakol Komutanlığına havan ve uçaksavar ile, Dağlıca Üs Bölgesine ise havan ile bu sabah tekrar silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, Üs Bölgelerinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir, unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşler üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TOOB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, PKKnın Genelkurmaya mesaj verdiğini söyledi. Özcan, “PKK, ‘karakolunuzda oturun diyor. Yani askeriyenin bölgede her hangi bir hareket alanı kurmasına veya kendince önlemler almasından rahatsız oluyor.
Askeri faaliyet istemiyorlar
Askere ‘size izin verdiğim kadar hareket edin diyor. Bunun içinde silahlı saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılarla ifade ettikleri ise ‘bizim istediğimiz gibi olmazsa size eylem yaparızdır. Dağlıca bölgesi 30 yıldır var. Karakolun orada durmasına PKKnın itirazı yok. Asıl rahatsız oldukları askeri birlik faaliyetleridir. Orada üstün olmaya çalışıyor. PKK, zaten tüm bölgelerde ‘sizi izliyorum, istemediğim bir şey olursa ben size ateş açarım diye gözdağı verme içinde” dedi.
Askeri birlikten rahatsızlar
Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise Dağlıca bölgesinin bölgedeki en kritik yer olduğunu belirterek, “PKK, Türkiyeye giriş çıkışlar için bu bölgeyi kullanıyordu. Geçmişte bölge kışın boşaltılıyor, baharla birlikte başka bölgelerden getirilen taburlarla korunuyordu. Genelkurmay aldığı bir kararla burada bir hudut birliği kurdu. Buna bağlı çok güvenlikli karakollar yaptı. Hudut birliği sabit hale getirildi. PKK bundan çok rahatsız. Bölgedeki askeri birliğin geri çekilmesini ve sınırın fiilen kaldırılmasını istiyor. Sürekli taciz ateşi açmasının amacı bu” yorumunda bulundu.
MİZGİN YARALANDI
Hakkarinin Yüksekova ilçesi Dağlıca Üs Bölgesine terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda yaralanan çocuk, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.Bir grup terörist tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine akşam saatlerinde havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda, mermilerden birinin düştüğü Dağlıca köyünde 15 yaşındaki Mizgin Tire kolundan, bacağından ve kulağından yaralandı. Dağlıca Üs Bölgesinde konuşlu askerlerin saldırıya anında karşılık vermesiyle terörist ateşi kesilirken, yaralı kız çocuğu ilk
müdahalesi tabur revirinde yapıldıktan sonra ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tirenin, hayati teh-likesinin bulunmadığı öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Göz kuruluğunun çaresi kendi kanınızda!
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı...
Yarbay eşinin şehit olduğu yere gitti
Eşinin şehit olmasının ardından Bursaya yerleştiklerini...
Hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti
FETÖ\'nün, devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...




