PKKlı cenazesine katılan HDPli milletvekillerine soruşturma
Diyarbakır merkez Sur İlçesinde, güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen ve PKKnın Sur sorumlusu olan Çiyager kod adlı Cihat Türkanın cenazesi, dün memleketi Batmanda defnedildi. HDP Siirt Mi
Diyarbakır merkez Sur İlçesinde, güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen ve PKKnın Sur sorumlusu olan Çiyager kod adlı Cihat Türkanın cenazesi, dün memleketi Batmanda defnedildi. HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile yaklaşık 200 kişi, cenaze törenine katıldı.
Törene katılan HDPli Aslan, burada yaptığı konuşmada, Şu anda konuşmakta zorluk çekiyoruz, çünkü maalesef çocuklarımızı yakıyorlar, infaz ediyorlar. Dün iki kadın arkadaşımızı katlettiler, her türlü ahlaksızlığı, vicdansızlığı halka yapıyorlar. Buna rağmen şehitlerin annesi, babası yine de son şehitler olsun diyor, son ölenler olsun diyor. Öldürüldükçe barış diyoruz ama bunlar daha çok üstümüze geliyor, daha çok katlediyorlar. Böyle bir barbarlık ve vahşet yok. Cizredeydik, Cizreyi gördük; 1200lü yıllarda Moğollar Cizreyi işgal etti, Moğollar bile bu vahşeti ve barbarlığı yapmadı. Bunlar çıkıp İslam adına ve bunun sömürüsünü yapıyorlar. Yaptıkları dinle, vicdanla, ahlakla ve kanunla hiçbir alakası yoktur. Biz bu direnişi gösteren gençlerimizle, halkımızla gurur duyuyoruz, Allah rahmet etsin dedi.
Bu haberin gazetelerde yer almasının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı da HDPli Mehmet Ali Aslan hakkında soruşturma başlattı. Aslan hakkında, örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla, TCKnın 314-3713 sayılı TEM Kanununun 7nci maddesi gereğince açılan soruşturma kapsamında başsavcılık, soruşturma evraklarını tamamladıktan sonra Aslanın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı fezlekeyi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderecek.
Başsavcılık, aynı cenaze törenine katılan ve kısa bir konuşma yapan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında ise herhangi bir soruşturma başlatmadı.
MİLLETVEKİLİ KONCAYA DA SORUŞTURMA AÇILDI
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, PKKlı cenazesine katılan HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan hakkında açtığı soruşturma kapsamında aynı cenazeye katılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında da örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlamasıyla soruşturma başlattı.
Başsavcılık, soruşturma evraklarını tamamladıktan sonra Besime Koncanın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı fezlekeyi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderecek.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li vekillere talimat
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine 26 Ağustos'ta İyi Parti Genel Başkanı...
Kılıçdaroğlundan Konuşmayın Talimatı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti yöneticilerine ve milletvekillerine, "Altılı masanın karar verdiği...
Buldan a Soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKKlı teröristlerin cenazelerine katılan HDPli milletvekillerini...
SİYASET Haberleri
TümüBahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız
Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...
İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili
CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...
Doruk Bulut Gözaltına Alındı
Silivri Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....
Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...
Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...




