Sarıeroğlu:\24 Haziran bir milat olacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, \24 Haziran bir milat olacak ülkemiz açısından. Daha hızlı kalkınma, gelişme anlamında yeni bir dönem ülkemizde başlamış olacak. Yeni bir hükumet
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği\nin bu yıl birincisini düzenlediği \Bacıyan-ı Rum Türkiye\nin Üreten Kadınları\ ödülleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu\nun katıldığı törenle sahiplerini buldu. Bakırköy\de bir otelde gerçekleştirilen törene Bakan Sarıeroğlu\nun yanı sıra İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, yönetmen Hilal Saral, usta oyuncu Nevra Serezli, tezhip sanatçısı Nilüfer Kurfeyz ile çok sayıda kadın katıldı. Törende kadınların iş hayatındaki yerine toplumsal hayattaki önemine dikkat çekilirken mesleğinde başarı gösteren kadın girişimci ve sanatkarlara ödülleri takdim edildi. Törende konuşan Bakan Sarıeroğlu, 24 Haziran\da gerçekleştirilecek erken seçimin Türkiye için bir milat olduğuna dikkat çekerken MHP ve AK Parti\nin sunduğu ortak erken seçim önergesinin TBMM Genel Kurulu\ndaki görüşmesine yetişmek üzere salondan erken ayrıldı.
\İLK DEFA BU SENE PİLOT OLARAK UYGULAYACAĞIZ, ÜCRET DESTEĞİ VERMEYE BAŞLIYORUZ\
Bugün MHP ve AK Parti\nin sunduğu ortak erken seçim önergesinin TBMM Genel Kurulu\nda görüşüleceğini ancak bir esnaf kızı olduğunu belirterek ödül törenine katılmak istediğini ifade eden Bakan Sarıeroğlu, \Kadın istihdamı odaklı olarak bu dönemde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmış durumdayız. Bu bağlamda OECD ülkeleri içerisinde son 10 yıl içinde en fazla kadın istihdamını artıran ülke konumundayız. 2002 yılında 4 bin 543 kadını işe yerleştirmişken 2017 yılında 356 bin kadını işe yerleştirmişiz. Esnaf ekonomimizin can damarı, esnaflarımızın mutlu, umutlu, huzurlu olursa, bunun tüm topluma yayılacağına inanıyoruz. Prim desteği dışında esnaflarımızla ilgili ilk defa bu sene pilot olarak uygulayacağız, ücret desteği vermeye başlıyoruz. Bir ila 3 çalışanı olan esnaflarımıza imalat yapıyorsa, ustalık belgesi varsa bir senden bir benden diyoruz. Yeni bir istihdam imkanı oluşturduğu zaman yanında yeni bir kardeşimizin yetişmesine imkan oluşturduğunda 1 ay maaşını, primini, vergisini devlet olarak biz ödüyoruz. Bir ay da işverenimizin ödemesini bekliyoruz. İnşallah bu uygulamamızı ilk defa yapıyoruz\ diye konuştu.
\24 HAZİRAN BİR MİLAT OLACAK\
24 Haziran\da gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye için önemine dikkat çeken Bakan Sarıeroğlu, \24 Haziran bir milat olacak ülkemiz açısından. Daha hızlı kalkınma, gelişme anlamında yeni bir dönem ülkemizde başlamış olacak. Yeni bir hükumet sistemi modeli ben hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum\ ifadelerini kullandı.
\İLK OLMANIN DA SEVİNCİNİ YAŞIYORUM\
Törende tezhip sanatçısı dalında ödüle layık görülen Nilüfer Kurfeyz, \Kadınların toplumun temel taşları olmazsa olmazları bunun başlangıç olması ve bir klasik halini alacak olması da çok sevindirici. O anlamda ilk olmanın da sevincini yaşıyorum. Müthiş güzel bir duygu zaten ben sanatıma aşkla bağlı olan bu yaşıma kadar da durmaksızın bunu sürdüren sağlıklı olursam da sürdüreceğim bir sanat icra ediyorum. Hanımların bir arada olduğu bu topluluk çok güzel, hanımlar dünyayı ayakta tutuyor keşke bu ödüller hep böyle sürüp gitse\ diye konuştu.
Bu yıl birincisini gerçekleştirilen “Bacıyan-ı Rum Türkiye\nin Üreten Kadınları\nda yönetmen Hilal Saral, moda tasarımcısı Özlem Süer, ressam Günseli Kato, kadın oyuncu Nevra Serezli, bilim kadını Dr. Leyla Türker Şener, bakır-çini sanatçısı Prof. Dr. Sitare Turan, minyatür sanatçısı Şehnaz Biçer Özcan, hat sanatçısı Ayten Tiryaki, kat\ı sanatçısı Dürdane Ünver, kadın esnaf Özgül Acır, tezhip sanatçısı Nilüfer Kurfeyz, kadın zanaatkar Ayşe Kurtönal gibi isimler jüri tarafından ödüle layık görüldü.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sarıeroğlu dan emeklilik yaşıyla ilgili önemli açıklama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sahalarda deniyor ki emeklilik yaşı 65....
Davutoğlu: Şahıs Partisi Şahısla Gider
Ahmet Davutoğlu Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’a konuştu. Kaynak:...
450 bin taşeron çalışana tam kadro
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, AK Parti Grup Toplantısı...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




