BORSA
BIST 100 13.703,96 %0,30
Altın 6.617,07 ₺/gr %1,06
Bitcoin $71.357 %3,10
Dolar 45,90 ₺ %0,16
Euro 53,48 ₺ %0,09
Sterlin 61,88 ₺ %0,15
Gümüş 110,49 ₺/gr %0,40
Ethereum $2.002,37 %0,08
İsviçre Frangı 58,36 ₺ %0,57
Kanada Doları 33,17 ₺ %0,19
Avustralya Doları 32,87 ₺ %0,18
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,16
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,45
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,15
İSTANBUL 23°C 6.617,07 ₺/gr 45,90 ₺ 53,48 ₺
Anasayfa SİYASET Selahattin Demirtaşın TRTdeki konuşması Yayınlandı.
fatihaktuel

Selahattin Demirtaşın TRTdeki konuşması Yayınlandı.

HDP in Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran seçimleri için TRTdeki 10 dakikalık propaganda konuşmasını yaptı. Demirtaş, ilk kez cezaevinden propaganda konuşmasını yapan isim oldu.

· 3 dk okuma · 19 okunma
Selahattin Demirtaşın TRTdeki konuşması  Yayınlandı.

HDP in Edirne Cezaevi de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaşın 24 Haziran seçimleri için 10 dakikalık propaganda konuşmasının ilki TRTde yayınlandı. Demokrasi tarihinde cezaevinden gerçekleştirilen ilk propaganda konuşmasına Demirtaş, tutuklu yargılanmasını eleştirerek başladı. Demirtaş, Hakkımda tek bir mahkumiyet kararı bile yokken açıkça anayasayı ihlal ediyorlar ve yönlendirmeye çalışıyorlar. Ahlakını ve vicdanını yitirmiş olanların ülkeyi nasıl yönetmeye talip olduklarını anlamaya zorlanıyorum dedi.

Bana uygulanan bu zorbalık benimle sınırlı olsaydı bunları dile getirmeyi çok da gerekli görmezdim diyen Demirtaş, Toplumun tamamını esir almaya çalışan bir hukuksuzluk ve kamplaşma var ifadelerini kullandı.

Enflasyona ve dövizdeki artışa dikkat çeken Demirtaş, Seçimlerin çok önemli bir karar aşaması olduğunu söyledi.

24 Hazirandan sonra tam anlamıyla hayata geçecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştiren Demirtaş,

Yasama, yürütme, yargı yetkileri tek kişinin elinde olacak. O tek kişiyi denetleyecek tek bir kurum olmayacak. Dünyanın geri kalanı demokrasi yolunda ilerlerken Türkiye, demokrasiden kopmuş bir ülkeye gidecek. Cumhuriyetin demokratik kazanımları tek gecede ortadan kalkmış olacak ifadelerini kullandı.

YAŞADIKLARIMIZ FRAGMAN

Bugüne kadar yaşadıklarımız tek adam rejiminin fragmanıdır diyen Demirtaş, Bu karanlık tablo karşısında umutsuzluğa düşmeye gerek yok. Önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı doğru değerlendireceğiz diye konuştu.

MUTLAKA SANDIĞA GİDİN

Seçmenlere oy verme çağrısında bulunan Demirtaş, Mutlaka sandığa gidin. Oyunuzu kullanın ve sandığa sahip çıkın dedi.

Beni merak etmeyin. Sizler özgür oldukça ben özgür olacağım. Bizi hapisle korkutacaklarını zannedenler kendi gölgelerinden korkar hale geldiler ifadelerini kullanan Demirtaş, konuşmasında TRTyi de eleştirdi.

ÇEKİMLER CEZAEVİNDE YAPILDI

Demirtaş avukatı aracılığıyla Adalet Bakanlığı dan, propaganda konuşması çekimlerinin tutuklu bulunduğu cezaevinde yapılmasını istedi ve Yüksek Seçim Kuruluna da (YSK) bu kapsamda bir dilekçe yolladı. YSK da Demirtaşın propaganda konuşmasının çekimlerinin cezaevinde yapılmasına karar verdi.

KANUNA GÖRE PROPAGANDA KONUŞMASI

298 sayılı Kanunun 52. maddesi uyarınca, cumhurbaşkanı seçiminde radyo ve televizyonda propaganda yapacak cumhurbaşkanı adaylarına, ilk gün 10, son gün 10 dakikayı geçmemek üzere iki defa kendilerini tanıtan, programlarını ve yapacakları işleri anlatan konuşma hakkı veriliyor.

Cumhurbaşkanı adayları, propaganda sürelerinin yarısını aşmamak üzere propagandalarını görüntülü olarak da verebiliyor. Görüntülü propagandalar TRT dışında hazırlatılıyor. Bu propagandalarda suç teşkil edecek görüntülere yer verilmiyor.

ERDOĞAN, İNCE VE AKŞENER KONUŞMAYACAK

Bu kapsamda cumhurbaşkanı adaylarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHPli Muharrem İnce ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu haklarını kullanmayacaklarını bildirdi.



SİYASET Haberleri

Tümü

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı

 Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...

9 saat önce

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

9 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

9 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

9 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

10 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

10 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

21 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce