BORSA
BIST 100 13.284,42 %1,67
Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94
Bitcoin $81.264 %5,96
Dolar 48,79 ₺ %0,08
Euro 56,11 ₺ %0,08
Sterlin 65,43 ₺ %0,11
Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69
Ethereum $2.612,21 %6,33
İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40
Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15
Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23
BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50
Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
İSTANBUL 22°C 6.865,89 ₺/gr 48,79 ₺ 56,11 ₺
Anasayfa SİYASET Sinan Oğan: Kuzey Kore bile kongre yapıyor!
fatihaktuel

Sinan Oğan: Kuzey Kore bile kongre yapıyor!

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Tosya Mahkemesinin verdiği kararının iptal edildiğini söyledi. Oğan, Gittiler bir Tosyadan bir de Gemerekten çok özür diliyorum uyduruk iki karar çıkardılar. Bu mahk

· 4 dk okuma · 61 okunma
0Yorumlar
Sinan Oğan: Kuzey Kore bile kongre yapıyor!

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, Tosya Mahkemesinin verdiği kararının iptal edildiğini söyledi. Oğan, Gittiler bir Tosyadan bir de Gemerekten çok özür diliyorum uyduruk iki karar çıkardılar. Bu mahkeme kararıyla Ankara 12nci Sulh Mahkemesinin kararı geçersizdir dediler. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Kaymakamın vermiş olduğu kararı muhtarın bozmasına benziyor dedi. Oğan Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım? diye sordu.

İlgili Haber Yargıtaydan flaş MHP açıklaması


Yalova Halk Eğitim Merkezinde partililerle bir araya gelen  Sinan Oğan, MHPde kurultay sürecindeki gelişmeleri değerlendirdi. MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçelinin mahkemeye gidin önerisinden dolayı mahkemeye gittiklerini söyleyen Oğan, şöyle devam etti:

Gidin mahkemeye dedi. Gittik. Önce bekledik. Bu kardeşiniz çağrıda bulundu; Sayın Genel Başkanım, siz bizim büyüğümüzsünüz. Sizlere hiçbir zaman saygıda kusur etmedik. Etmeyiz de ettirmeyiz de. Bu hareketi mahkeme kapılarına düşürmeyin. Siz önderlik edin, çağırın bizleri koşa koşa geleceğiz. Oturalım bir masanın etrafında. Bakın AKPye. Yüzde 50 oy alan başbakanı bir çırpıda değiştirip kongre yapabiliyor. CHP kongre yapabiliyor. Kuzey Kore bile kongre yapıyor. Biz niye yapmayalım? Çağırın bizi beraber yapalım. Siz de bizim büyüğümüz olarak düşün önümüze beraber yapalım. Bunun için imza da toplandı, her şey uygun. Sayın Genel Başkanımız; Olmaz, hayır. Ben kongre yaptırmam dedi. Biz de mecburen delegelerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için mahkemeye gittik.

Ankara 12nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararına karşı genel merkezin Kastamonu Tosya ve Sivas Gemerek Mahkemesinden karar çıkarttığını ifade eden Oğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Avukatlarımız mahkemeye gitti. Ankara 12nci Sulh Hukuk Mahkemesi; Siyasi Partiler Kanununa göre siz haklısınız. Sizin derhal kongreye gitmeniz lazım. Genel Merkez gitmiyorsa, MHP delegelerinden oluşan 3 kişilik çağrı heyeti kongreye gidecek dedi. Kongre çalışmaları başladı. Gittiler bir Tosyadan bir de Gemerekten iki tane, çok özür diliyorum Uyduruk iki karar çıkardılar. Bu mahkeme kararıyla Ankara 12nci Sulh Mahkemesinin kararı geçersizdir dediler.

KAYMAKAMIN VERDİĞİ KARARI MUHTARIN BOZMASINA BENZİYOR


Bu; kaymakamın vermiş olduğu kararı muhtarın bozmasına benziyor. Çünkü Ankaradaki mahkemenin yetkili mahkemenin verdiği kararı Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) 390a göre ancak o kararı veren mahkemeye müracaat ederek yapabilirsiniz. Nitekim bugün İzmir delegelerimizle beraber avukatlarımız gitti müracaat etti ve Tosya mahkemesinin kararı iptal edildi. Gemerekin de eli kulağında inşallah. İnşallah ondan da iptal kararı gelecek. Ayrıca Yargıtaydan da bu konuda müspet bir tavır bekliyoruz. Çünkü biz hukuk dışı bir iş yapmıyoruz.

Kongre için mahkemelere gidilmesinin vicdanları sızlattığını da sözlerine ekleyen Oğan, normal koşullarda partilerin tüzük kurultaylarının İç iş olduğunu ifade ederken, Bu işi mahkeme kapılarına düşürmek, Yargıtaya, Gemerek, Tosya, Çemişgezek İlçesine götürmek vicdanımızı sızlatıyor. Ülkücüler de iktidar, şahlanmak, prangalarını kırmak istiyor. Türkiyenin en önemli gündem maddesi MHPnin kongresidir. Kongreye 5 gün kaldı. Yargıtay, toplanıyor, toplanıyor bir türlü kararını açıklayamıyor. Neden bilemiyoruz. Ancak tahmin ediyoruz. Biz kongreyi yapar başarılı olursak emin olunuz ki biz kazanırsak, BOPçular, eyaletçiler, emperyal güçler kaybedecektir. Emin olunki biz haklıyız. Hak bizimle beraber dedi.

DHA



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Üsküdar Belediye Başkanvekili seçimi 8 Eylül Salı gününe...

Salt çoğunluk sağlanamadığı, mecliste 24 üye toplanamadı. 2 meclis üyesinin gözaltında olduğu...

14 gün önce

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

29 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

2 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

3 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

3 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

3 ay önce